Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jaki gatunek muzyczny jest dla was najbardziej odstręczający?

Polecane posty

Gość gość
dlaczego nie piszecie nic o gitarowych riffach, solówkach, pracy perkusisty? x Te wszystkie elementy zdecydowanie bardziej lubię w muzyce rockowej, a przy tym wokal i teksty również są ciekawe :)

"Mam takiego podtatusiałego, normalnie ubranego fana metalu w domu i siłą rzeczy słucham dużo, często i różnorodnych utworów, bo muszę niestety" Mało jest fanów metalu, którzy by słuchali pełnego przekroju tej muzyki. Większośc się ogranicza do kilku a nawet do jednego gatunku, np. "Black metal jest super, ale nie pagan black a metal progresywny to pedalstwo, tak samo jak heavy, folk, power itp itd". Więc nawet słuchając dużo i często propozycji muzycznych tego konkretnego metalowca, nadal nie masz szerszego spojrzenia na tą muzyke. :P "Nikt Wam, fanom tej nadmuzyki, nie broni się ekscytować pracą perkusisty, riffami, koncertami, a niech Wam będzie na zdrowie " Czyli jednym słowem nagadałaś mnóstwo bzdur, a gdy je obaliłam, to kończysz dyskusje? :)

Jeśli naprawde uważasz, że w metalu jest "mało muzyki w muzyce i chodzi głównie o show" i wydaje ci się że masz racje, a ci głupi metalowcy się nie znają to ci współczuje :)

Gość mumik
Ktoś powiedział, że metal, to muzyka dla KABOTYNÓW. :D Zgadzam się. Taki metal, jak ten Emperor z całą pewnością, to jest pozerstwo. No, bez jaj! Ta pompatyczność jest śmieszna. Ktoś, kto uznaje coś takiego za dobrą muzykę, chyba rzeczywiście, ma w sobie coś z kabotyna. Efekciarstwo i przerysowanie. Udaje takie straszne, gdy jest komiczne w sposób, chyba niezamierzony? :D Na przykład chłopcy z ACDC, nigdy niczego nie udawali. Grali głośno i szybko, można powiedzieć, że trochę dla jaj. Stosunek do "mroczności", raczej mieli zdystansowany. Tutaj ktoś wali po oczach efekciarską dosłownością.

Gość gość
jak dla mnie heavy metal i disco polo

Gość mumik
Tak, wiem, że ACDC to hard rock. Ale, być może, kto dużo dalej idzie w hałas i mrok, ten po prostu staje się komiczny? Po co pozować na diabły w piekle, gdy wychodzi gimbusiarski wygłup? Od lat mnie to zadziwia, jak można na poważnie brać tak żenująco naiwną i prostacką estetykę? Metal tak, ale bez tej pompatyczności i póz na czyste zło. I niech wokal będzie wokalem, choćby jak z Highway to Hell, gdzie Angus drze mordę, ale nie ryczy jak upośledzony :D

Gość
Jak nie lubicie muzyki co nam serwują to przesiądźcie się na muzykę z zupełnie innej kultury. Ja od ok roku słucham różnego jpopu.

jazz jak go posłucham przez kilka minut, to dostaję rozstroju nerwowego, o innym nie wspomnę....

Gość mumik
MizantropiaOdraza1994 dziś Wokal w death metalu jest tylko elementem całości, uzupełnieniem tej muzyki, a nie czymś na co nalezy zwracać główną uwage, albo czym należy się zachwycać. x TO po cholerę jakiś gość drze się, jak upośledzony/opętany? Po co? Po co robi to w taki sposób, że każdy, kto słyszał takie kawałki, zwraca właśnie uwagę, na ten komiczny ryk? To brzmi tak idiotycznie, że zostały przekroczone już granice śmieszności. Nawet jeśli muzycy wykonują dobrą robotę, to ten koleś robi im reklamę jak jakiś pajac. Zatem wy wszyscy, metalowcy, którzy tego śmiesznego darcia mordy, już nie słyszycie, bo w tle, po prostu sami z siebie robicie sobie jaja, bo ryk, to jest ryk.

Gość gość34
A ja lubie electro i trance i wszystkie ich odmiany. Jestem wrażliwą osobą typowym introwertykiem i potrafie odplynàc przy takiej muzyce. Ide z duchem czasu a nie cofam się do średniowiecza. I teraz uwaga mam 34 lata :)

Gość gość
Metal chrześcijański - zespol RESTOR Gethse albo 2Tm2,3 - Gdy usłyszałem Jego głos (Psalm 40)mani

Gość gość34
Mumik dokladnie metalowcy drą mordè jak opentani. Nie cierpie tego bleeee . Jak przy tym sie zrelaksować?

Gość gość
a ja mam 40 lat od 20 lat słucham techno to dalej ja pisze nie lubie dicko polo nawet klasyke moge słucha betchowena mocarta ale nie disko polo

Gość
Techno i metal nie mają relaksować, a raczej pobudzić (jak mocna kawa).

"Ta pompatyczność jest śmieszna. Ktoś, kto uznaje coś takiego za dobrą muzykę, chyba rzeczywiście, ma w sobie coś z kabotyna" Nie wiem czy wiesz, ale tutaj nie zwraca się uwagi na "pompatyczność", "efekciarstwo", "estetyke", ogólnie mówiąc otoczkę która jest jedynie dodatkiem, tylko na muzykę. Radze ci spróbować kiedyś zainteresować się muzyką samą w sobie 🖐️

"TO po cholerę jakiś gość drze się, jak upośledzony/opętany? Po co? Po co robi to w taki sposób, że każdy, kto słyszał takie kawałki, zwraca właśnie uwagę, na ten komiczny ryk?" Śpiewa w taki a nie inny sposób bo taka jest estetyka tej muzyki. Black metal bez tego wokalu byłby niepełny, bo stanowi z nim integralną całość, tak jak samochód bez lusterka bocznego byłby niepełnym samochodem, co nie znaczy że to lusterko jest ważnym elementem samochodu, bo i bez niego da się jeździć, patrząc na samochód nie zwraca się pierwszej i jedynej uwagi na to nieszczęsne lusterko. Tak samo jest z growlem. Wyjaśniłam ci to w łopatologiczny sposób, czy nadal nie rozumiesz? "każdy, kto słyszał takie kawałki, zwraca właśnie uwagę, na ten komiczny ryk" No własnie tylko osoby nieosłuchane z tą muzyką zwracają uwage głównie na to. Odsyłam cie do mojego postu z 20:16, przeczytaj go kilka razy ze zrozumieniem.

"To brzmi tak idiotycznie, że zostały przekroczone już granice śmieszności" kwestia przywyczajenia do danej estetyki. DLA CIEBIE brzmi idiotycznie. Dla mnie bardzo zwyczajnie, odkąd osłuchałam się z tą muzyką.

"Na przykład chłopcy z ACDC, nigdy niczego nie udawali. Grali głośno i szybko, można powiedzieć, że trochę dla jaj. " Swoją drogą dlaczego o zespole który nadal gra, przyciąga tłumy na koncerty i wydał niedawno nową płyte piszesz w czasie przeszłym?

Gość gość
Ten cały "ekstremalny' metal jest po prostu śmieszny Nergal&ska to po prostu klauny tylko takie nie dla małych dzieci. Pozerzy i tyle śmeichu warci z całą ich psudoideologią. Ot taki bunt dla gimbów są produktem biznesu takim samym jak "metalowe" insygnia made in China czy trampki . Sami w sobie są słabi co pokazali w Rosji jak ich tam milicja zatrzymała na 12 godzin -mło się nie posrali ze strachu a po powrocie Nergal jęczał jakby go tam trzymali w łagrze 15 lat -hahaha !

"Nergal&ska to po prostu klauny tylko takie nie dla małych dzieci." Dlaczego niektórzy z was uwazają, że Nergal jest czołową postacią ekstremalnego metalu? Nawet na Polskiej scenie ta kwestia jest, powiedziałabym, mocno dyskusyjna. To, że znacie kogoś z mediów, to nie znaczy, że jest jedynym muzykiem metalowym na świecie :D Reszty twoich bezsensownych wypocin nawet nie komentuje, typowa agresja na coś niezrozumiałego. :) A wiesz że większośc fanów metalu to ludzie dorośli? więc gadanie o gimbach wsadź sobie gdzieś. Metal "produktem biznesu" hahahhahaha, to czemu nie da się na nim zupełnie zarobić i nie jest w ogóle promowany? :)

Nawet wspomniany Nergal ciężko pracował na to by jego zespół wyszedł z podziemia. Stali się sławni po KILKUNASTU latach grania w podziemiu blackmetalowym :) Ale co może o tym wiedzieć prostaczek, który pewnie nie wie, jak liczna jest scena metalowa w Polsce, i pewnie myśli że istnieje tylko to, o czym mówią w mediach :D Gdzie tu widzisz jakies "produkty biznesu"? :D

Gość gość
Kaśka ta wychwalana przez ciebie scena jest tak liczna jak twoje owsiki haha -i tyle warta !

Gość mumik
Nie wiem czy wiesz, ale tutaj nie zwraca się uwagi na "pompatyczność", "efekciarstwo", "estetyke", ogólnie mówiąc otoczkę która jest jedynie dodatkiem, tylko na muzykę. Radze ci spróbować kiedyś zainteresować się muzyką samą w sobie x To Emperor i wiele innych metalowych numerów, jest MUZYCZNIE efekciarskie i pompatyczne. Ja nie mówię w tym wypadku o otoczce, ale o samej muzyce. Rozumiesz, ta muzyka bardzo często, bywa przeładowana pompatycznym brzmieniem. x Co do sataniczno/pompatycznej/przerysowanej otoczki. To po co taka otoczka? Bo nie jest ona tylko dodatkiem, jak mówisz, ale wynika wprost z charakteru tej muzyki. To jest integralna część, ta stylizacja na grozę, mrok, turpizmy itp itd... x I to właśnie upozowanie, nastroszenie tej muzyki (mam na myśli samą muzykę), jest jej najsłabszą stroną. Technicznie wielu muzyków, instrumentalistów, jest niezwykle sprawnych. Są jakby dobrymi rzemieślnikami, produkującymi kiczowate przedmioty, imitujące wzniosłość, grozę. To jest po prostu komiczne.

Gość mumik
Swoją drogą dlaczego o zespole który nadal gra, przyciąga tłumy na koncerty i wydał niedawno nową płyte piszesz w czasie przeszłym? x Bo artystycznie już się skończyli. To rock-geriatria, pomimo całkiem sporej werwy z jaką jeszcze grają. Ale niech grają, jeszcze na cmentarzu, jeśli chcą. Życzę im powodzenia, tym bardziej, że bardzo lubię ich muzykę, ale wolę słychać z oryginalnych albumów, niż to co teraz robią, bo to już nie ma tego świeżego brzmienia, nawet jeśli technicznie jest sprawne. x Byłbym gotów, usiąść z tobą, postawić ci, niejedno piwo i wysłuchać nawet stu numerów. Całego przekroju i odnieść się do tego co słyszę. Nie przypuszczam, abym zmienił zdanie, bo wyrobiłem sobie je, już dawno, wiele lat temu, słuchając tego rzemiosła.

Gość mumik
Dlaczego niektórzy z was uwazają, że Nergal jest czołową postacią ekstremalnego metalu? Nawet na Polskiej scenie ta kwestia jest, powiedziałabym, mocno dyskusyjna. To, że znacie kogoś z mediów, to nie znaczy, że jest jedynym muzykiem metalowym na świecie x Ludzie widzą tylko jego. Ten pozer, chciał być sławny i załatwił sobie romans z głośną prostaczką od żenującego popu. Ludzie go zobaczyli i już ten cięższy metal im się z tym kojarzy. Nie ma się co dziwić. x Ja akurat wiem, że on grał od wielu lat i odnosił w swojej branży sukcesy. Póki nie wystawił łba z tego getta (tak wiem miliony milionów słuchaczy, ale to i tak jest getto, tylko że wielkie) nie miałem pojęcia, że to taki pozer, ale nie odnoszę tego, do jego muzyki, która oczywiście już jako gatunek jest, znów to powtórzę efekciarska i przez to niepoważna. To jest pewien styl i nie ma wielkiego znaczenie, czy to jest taka, czy inna kapela, gdy oparte to jest na tych samych założeniach muzycznych i estetycznych. Zatem efekciarstwo, często pompatyczność są constans olbrzymiej części metalu.

Gość gość
odstręczające dla mnie są tylko te gatunki muzyczne: rap/hiphop, disco-polo i taki typowy elektroniczny, taśmowy pop z jakiejś eski i tym podobnych, z tych trzech najmniej niezdatne do słuchania jest i tak disco polo, bo bywa czasami jednak śmiechawe ;)

Gość gość
To co wymieniacie to jakaś muzyczka (oprócz metalu który nie jest muzyką ) Prawdziwa muzyka przez M to muzyka klasyczna i opera.To MUZYKA która ma 100,200, ponad 300 lat i ciągle zachwyca