Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jak mam 28 lat to jestem stara panną?szczerze

Polecane posty

Gość gość
Po pierwsze, to nie zwracaj uwagi na komentarze "szczęśliwych" mężatek, bo już sam fakt, że piszą tutaj w sobotnią noc zamiast spędzać czas z mężem jest dość podejrzany ;-) Po drugie, to zmień nastawienie, jesteś młoda i nie ma sensu się postarzać przedwcześnie. Spotkać miłość można w każdym wieku, nie wiesz co czeka Cię jutro czy za miesiąc.

Gość gość
No ale na tym zachodzie pewnie sie dobieraja jak maja 20 lat, siedza tak 10 lat i w wieku 30 lat slub nie? A nie ze cale zycie sami.. x wlasnie ze nie koniecznie, mam znajomych starszych znacznie ode mnie, bo po 30 ce , sa to naprawde fajne dziewczyny, ale nie maja szczescia do facetow dlatego sa same.

Gość gość
Nie gadaj glupot, nic nie przegralas ! i wszystko przed Toba :)

Gość taki jeden facet 31
ja rowniez jestem zdania ,ze nic na siłe i jak wiazac sie z kims i miec dzieci to tylko z odpowiednia osobą. zapewne ,gdybym nie spotkał w swoim życiu swojej obecnej żony to dalej był bym sam...i co miał bym się zabić ? .

Gość potykacz
Też pracowałem w call center i niczego jeszcze nie przerałaś.

Gość taki jeden facet 31
skoro masz juz kilka zwiazkow na koncie to moze warto je teraz przeanalizować sobie i zweryfikowac co było nie tak ,ze juz nie jestes w zwiazku? ..moze wpadałas zawsze w ten sam schemat działania ,ze np pociagaja cie nieodpowiedni faceci któzy nienadaja sie na męża tylko na kochanka bo są niedojrzali do roli meża i ojca.

Gość gość
Ja mam 32 lata, jestem teraz w ciąży, męża poznałam w twoim wieku :) więcej dzieci nie chce wiec jest git.

Gość gość
Ja mam 26 lat, brak męża, nawet przez mysl mi nie przeszlo, ze moglabym chcieć "uwinąć sie" do 25 powiedzmy ;) Jak w ogole mozna tak o sobie myslec? jak o jakims towarze ktory trzeba upchnać bo termin przydatnosci sie konczy? Ja zawsze sie troche bałam ze moje zycie sie jakby skonczy jak wyjde za mąż, wiec delikatnie mówiac nigdy nie zalezało mi zeby jak najwczesniej upolować meskie mięso ktore zaciagne od ołtarza ;) Doprawdy jakie ma znaczenie mąż lub jego brak dla wieku metrykalnego? :D Masz 25 lat i mozesz sie "dumnie" nazwać młodą mężatką zamiast "starą" panną? :D troche to żałosne ;)

Gość gość
dzięki za pocieszenie

Gość taki jeden facet 31
"Ja zawsze sie troche bałam ze moje zycie sie jakby skonczy jak wyjde za mąż, wiec delikatnie mówiac nigdy nie zalezało mi zeby jak najwczesniej upolować meskie mięso ktore zaciagne od ołtarza" Odpowiedni facet czy potem mąż nie powinien Cie ograniczać. Uważaj bo takie myślenie jest pułapką bo cały czas oddalasz to "wyjście za mąż" ,a tym samym będziesz ze strachu unikać facetów nadających się na męża ,a w zamian szukać takich "szalonych kochanków" z którym w zasadzie z góry wiadomo ,że nie stworzysz stałego związku. Wszystko fajnie jak się "jeszcze ma czas" ,ale gorzej jak się człowiek obudzi w pewnym wieku sam.

Gość gość
Ja jestem starą panną po 30. Za to moja siostra w wieku 21 lat złapała faceta na dziecko, szybki ślub i wielka pani, wywyzsza sie bo ona MA MĘŻA. a najlepsze że jakiś czas miała kochanka bo mąż jej nie dogadzal. No ale ona jest TA LEPSZA bo wyszla za mąż a ja nie.

Gość paulinaaaaaaaa
Ja mam 27 lat, faceta i narazie czuje się młodo, absolutnie nie czuje się stara panna, dla mnie to nonsens bo jestem dopiero młodą kobietą, a stara to będę może koło 40-stki :)

Gość Impra na oszeszkowej
1. Tak 2. Ile ważysz i ile masz wzrostu 3. Czy się golisz?

Gość paulinaaaaaaaa
A poza tym- nie liczy się sam fakt posiadania męża, liczy się bardziej co to za mąż, jak sie uklada w malzenstwie itd. Nie sztuka wyjac za mąż za pierwszego lepszego w wieku 18 lat, nie zabezpieczać się i urodzić trójkę dzieci tylko pytanie co potem i czy takie życie będzie szczęsliwe. Ja np chce wyjsc za maz, ale narazie jest mi dobrze jak jest , mam kogos na stale, jestem poki co mloda, stara panna to jest kolo 40stki wlasnie, choc tez zalezy jak to rozumiec bo np taka Anna Przybylska żyła z partnerem bez slubu i nie postrzegalam jej jako starej panny

Gość gość
Po co piszecie głupoty, żeby sobie kogoś znalazła... To, że niektóre z Was mają szczęście, nie znaczy, że wszyscy mają mieć. Wam się poszczęściło...a może dlatego, że jesteście słodkie, puste i głupie? Faceci teraz takie wolą.... Ma się teraz rzucać na każdego faceta, bo nikogo nie ma?... przecież to chore. Mało jest teraz mężczyzn, którzy są godni być z prawdziwą kobietą. Autorko nie przejmuj się takimi głupotami, jakie tu wypisują. Jesteś jeszcze młoda i na pewno sobie kogoś znajdziesz. Stawiam, że jesteś inteligentna, mądra, ładna, itd...ale faceci na takie nie patrzą.

Gość gość
23:56 napisane z sensem. Życzę autorce powodzenia i spotkania takiej połówki, z którą szczerze chce się być, a nie być z kimś tylko po to by zadowolić otoczenie i robić potem dobrą minę do złej gry.

Gość gość
Akurat przybylska nie byla starą panną, miała męża który ją bił i sie rozwiodla dość wcześnie. Stara panna to np. Cielecka

Gość gość
Ja też mam tyle lat i niezbyt udane małżeństwo,chyba się rozwiodę.Męża znałam długo,od studniówki właściwie,ale nie byliśmy wtedy parą.Potem dopiero na studiach tak jakoś wyszło,że dotarło do nas,że nikogo lepszego nie poznamy chyba i zostaliśmy parą,rodzina zachwycona,kiedy ślub i te klimaty.Miałam 26 lat i pod presją rodziny i staropanieństwa ślub był.Tylko mąż w pracy poznał dziewczynę,która mu się podoba i taki pech.Ja też jak na złość poznałam kogoś ciekawszego i po cholerę był ten ślub.Nic na siłę,było poczekać.Nie wiem co my teraz zrobimy.Nie mamy dzieci ani kredytów.Takie są efekty parcia na zakładanie rodziny za wszelką cenę.Seks nas już nie cieszy i rozmawiać też nie ma o czym:-(:-(:-(

Gość Taki_jeden_964
Niektore baby mezatki maja tu po 20 lat (przynajmniej tak twierdza) a swiatopoglad 80-letnich, średniowieczny.

Gość gość
U mnie na wsi tak jest niestety,że jak wyjeżdżasz na studia i nie złapiesz kandydata na męża to nie masz po co wracać,bo cię zjedzą.Powiedzą po co komu wykształcenie jak chłopa nie ma.Normalnie średniowiecze.

Gość gość
ja poki co ma 25 lat i narzeczonego czyli jest dobrze, ale szczerze to wspolczuje raczej dziewczynom co z mlodym wieku wkopaly sie w nieudane malzenstwo i dzieci z ktorymi sobie nie radza, niz starym pannom, poza tym czasy sie zmienily to juz nie sredniowiecze, a kobiety wychodza za maz w roznym wieku, znam taka co wyszla w wieku 42 lat

Gość gość
a co do autorki to jakas bzdura ze w wieku 28 lat niby jest stara panna :D sorry ale to jest az smieszne, stara panna to mi sie kojarzy z pania w srednim wieku co nie ma meza ani partnera, jest zdziwaczała itd

Gość takajednaaaaaaaaaa
Zalezy jak to rozumieć, pojecia " stara panna" jest wględne. Dla założmy niektorych babć pewnie już 23 latka będzie starą panną, dla mieszkanców niektórych wsi ze staroświeckimi poglądami 25 latka już powinna mieć męża i dzieci, dla mieszkańców dużych miast z kolei stara panna to po 40 roku zycia, z kolei dla jeszcze innych czasy starych panien już minęły i teraz są single z wyboru, są też tacy co nie chcą ślubu tylko wolą życie bez papierka, także nie pytaj się bo to pojęcie jest względne. A jeśli chodzi o mnie to uważam, ze stara panna to kobieta samotna około 38 roku zycia i powyżej

Gość gość
Jak myślicie,czy rozwódka mniej wadzi niektórym czy stara panna?

Gość gość
up

Gość gość
01:28- a co za roznica czy rozwodka czy stara panna, efekt jest taki sam czyli brak meza

Gość gość
up

Gość gość
stara panna

Gość gość
Z tego co tutaj przeczytałam wynika jasno, że jestem "starą"panną. :-) Jakoś będę musiała z tym "problemem" żyć. W każdym razie jeszcze nie jestem na etapie przygarniania kotów w liczbie kilkudziesięciu ;-)

Gość gość
Wolę być starą panną niż osobą niesamodzielną. Mam takie znajome, najpierw są na utrzymaniu rodziców a potem przechodzą pod "opiekę" męża. Mają one szczególnie dużo do powiedzenia w temacie co kobieta powinna :-P Miej to wszystko w d***e! Spotkasz faceta z którym będziesz chciała spędzić życie to super, nie spotkasz to nie. Nie świadczy to o twojej wartości. Pozdrawiam :-)