Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jak mam 28 lat to jestem stara panną?szczerze

Polecane posty

Gość gość

w dzisiejszych czasach już podlegam pod staropanieństwo?

Gość gość
Zależy w czyich oczach, ale myślę że dopiero za dwa lata :)

Gość gość
up

Gość gość
jesteś, ja w 22 lata stanęłam przd ołtarzem, jestem teraz w twoim wieku i jestem w drugiej ciąży:p gdzie Ty byłaś?

Gość gość
Stara żona wie co mówi, ma staż życia, to się zna :)

Gość gość
gdzieś tam byłam...

Gość gość
średniowiecze już minęło . młoda jesteś. jeszcze masz dużo czasu

Gość gość
szczerze mowiac to tak. ja mam 8 lat mniej i mam juz meza i dziecko, budujemy dom, mamy samochod i psa :) mysle ze mamy wiecej szczescia niz takie osoby jak ty :) pewnie postawilas na kariere co? no to sie obudzisz za 2 lata, gdy bedzie juz za pozno albo machniesz sobie dziecko w okolicy 40 i bedziesz zbabciala gdy twoj syn/twoja corka bedzie miec zaledwie 20 lat

Gość gość
zalezy kogo pytasz o zdanie. dziewczyny ktore sa w zwiazkach, maja dzieci itd beda mowic ze tak, jestes stara panna. A te ktore pozno poznaly swoje drugie polowki albo twierdza ze chca byc singielkami do konca zycia beda ci wmawiac ze nie ma czegos takiego jak staropanienstwo ;) powiem tak: ja w tym wieku nie chcialabym byc sama, ale tez nie rzucalabym sie na pierwszego lepszego chlopa

Gość gość
Ja to w pierwszą ciąże zaszłam w gimnazjum i mając 16 lat wzięłam ślub po czym na świat wydałam kolejną dwójkę potomostwa :) Wszystko to z lęku przed byciem babciną mamą. Teraz mam 32 lata i imprezuje z córką co weekend.

Gość gość
autorko nie sluchaj tych idiotek. To zadna sztuka upowolac wczesnie faceta i wyjsc modo za maz. Takie zwiazki czetso nie trwaja dlugo. Na pewno sa wyjatki, ale czesto osoby w tak mlodym wieku biorace slub po 10-15 sie rozwodza, choc nie zawsze. Po prostu czasem ma sie wiecej szczecia spotkac kogos w mlodym wieku, a czasem znajduje sie odpowiednia osobe dopiero po 30ce. Glowa do gory.

Gość gość
czyli przegrałam życie:O ok dzięki...tsk myślałam...

Gość gość
Kiedyś byś była, jakieś 30 lat temu, ale teraz czasy się zmieniły i stara panna to powiedzmy tak po 35 roku zycia

Gość Karma_zy
Jesteś w weku rozpłodowym, więc starą panną nie jesteś. Dopóki możesz mieć zdrowe dzieci, to masz czas na znalezienie partnera i założenie normalnej rodziny. Stara panna to kobieta po 40.

Nie załamuj się :) . x Dopiero za kilka lat będzie tragedia. x Na razie masz jeszcze czas na upolowanie jelenia :D.

Gość gość
no no, wmawiajcie jej ze wszystko jest OK :D znalezienie faceta w tym wieku, ktory bedzie posiadal cechy odpowiednie na meza i ojca graniczy z cudem. Jak sie jacys trafiaja to z odzysku, czesto z byla zona na karku, jakimis kredytami i dziecmi. Zakladajcie sobie z takim rodzine, powodzenia :D idiotki

Gość gość
misio, myślę, że nie jelenia...mam magistra, większy biust ładne nogi. Brak szczęścia:(

Gość gość
naogladalyscie sie glupich amerykanskich filmow o wiecznych singielkach i teraz cierpicie, gdy okazalo sie ze w zyciu jednak scenariusza nie pisze jakis typek z hollywood :P prawda jest taka, ze najwieksze szanse na poznanie drugiej polowki ma sie w wieku licealno-studenckim, pozniej schodza sie juz same odpadki ktorych nikt nie chcial albo ktorym nie wyszlo w zyciu

Gość gość
no no, wmawiajcie jej ze wszystko jest OK smiech.gif znalezienie faceta w tym wieku, ktory bedzie posiadal cechy odpowiednie na meza i ojca graniczy z cudem. Jak sie jacys trafiaja to z odzysku, czesto z byla zona na karku, jakimis kredytami i dziecmi. Zakladajcie sobie z takim rodzine, powodzenia smiech.gif idiotki x a co jak autorka nie znalazla nikogo odpowiedniego? miala sie wiazac z kims na sile, bylby mlodo wyjsc za maz? bez sensu, tylko w Polsce panuje taki zascianek ze tu po 20 -ce trzeba sie zenic. Autorko ja mieszkam na zachodzie i tutaj wiekszosc osob dopiero po 30ce zaczyna myslec o slubie i to norma. Nie przejmuj sie paniusiami ktorych jedynmy osignieciem jest upolowanie faceta i naplodzenie mu dzieci, po to by sie chwalic na forum. Nie sluchaj ich, na kazdego przyjdzie pora ;)

Gość gość
ja akurat męża poznałam po 30, żyję:) 2 dzieci

Gość gość
misio, myślę, że nie jelenia...mam magistra, większy biust ładne nogi. Brak szczęściasmutas.gif xxx brak szczescia albo tzw wyzej sra niz d**e ma ;)

Gość gość
W serialach o singielkach wcale nie jest tak pięknie, nawet w Seksie w wielkim mieście ta z końską twarzą była nieszczęśliwie zakochana, a jak przyszło do niej "szczęście", to się okazało że wcale nie jest takie super :P

Gość gość
a co jak autorka nie znalazla nikogo odpowiedniego? miala sie wiazac z kims na sile, bylby mlodo wyjsc za maz? bez sensu, tylko w Polsce panuje taki zascianek ze tu po 20 -ce trzeba sie zenic. Autorko ja mieszkam na zachodzie i tutaj wiekszosc osob dopiero po 30ce zaczyna myslec o slubie i to norma. Nie przejmuj sie paniusiami ktorych jedynmy osignieciem jest upolowanie faceta i naplodzenie mu dzieci, po to by sie chwalic na forum. Nie sluchaj ich, na kazdego przyjdzie pora oczko.gif xxx dlatego w stanach jest tak duzo rozwodow :D czlowiek w wieku 30 lat jest mniej sklonny do kompromisow, egocentryczny, zapatrzony w siebie. Poza tym biologii sie nie oszuka. Jesli autorka nie znajdzie szybko faceta, nie stworzy z nim stalego dobrego zwiazku (na co tez potrzebny jest czas, zeby moc poznac druga osobe) to o dzieciach sobie pomarzy. Nie bez powodu lekarze mowia ze najlepszy okres na dzieci jest do 30 roku zycia, pozniej biologia jest nieublagana

Gość gość
a odp********e się. ja wyszłam za mąż w wieku równo 30 lt i żyję. 0 dzieci

Gość gość
No ale na tym zachodzie pewnie sie dobieraja jak maja 20 lat, siedza tak 10 lat i w wieku 30 lat slub nie? A nie ze cale zycie sami..

>>>misio, myślę, że nie jelenia...mam magistra, większy biust ładne nogi. Brak szczęścia<<< x Miałem na myśli pięknego, silnego, zdrowego króla polskich lasów :D.

Gość taki jeden facet 31
Bez przesady ,ze w tym wieku sami z odzysku. Skoro autorka jest w takim wieku i szuka dalej to z pewnością sa faceci w tym wieku bez wiekszych przejść. Ja swoja obecna żonę jak poznałem to mielismy po 28 lat. Oboje pracowalismy ,ale mieszkalismy wtedy jeszcze z rodzicami . Ja wczesniej miałem tylko jedna dziewczyne z ktora spotykałęm sie krotko ,a moja obecna żona nigdy nikogo nie miała..czekała na mnie :) ..i teraz jesteśmy szczęśliwi. Więc jak wszędzie potrzeba trochę szczęścia by trafić na odpowiednią osobę no i odwagi i otwartości ,żeby spróbować. życzę powodzenia. jeszcze nie jest za późno.

Gość gość
kafeteria to dzisiejszy wirtualny odpowiednik koła gospodyń wiejskich :D wasz poziom mentalny tak pięknie, wręcz absurdalnie kontrastuje z realnym życiem :) czuję sie jak w skansenie :)

Gość gość
a co jak autorka nie znalazla nikogo odpowiedniego? miala sie wiazac z kims na sile, bylby mlodo wyjsc za maz? bez sensu, tylko w Polsce panuje taki zascianek ze tu po 20 -ce trzeba sie zenic. Autorko ja mieszkam na zachodzie i tutaj wiekszosc osob dopiero po 30ce zaczyna myslec o slubie i to norma. Nie przejmuj sie paniusiami ktorych jedynmy osignieciem jest upolowanie faceta i naplodzenie mu dzieci, po to by sie chwalic na forum. Nie sluchaj ich, na kazdego przyjdzie pora oczko.gif xxx dlatego w stanach jest tak duzo rozwodow smiech.gif czlowiek w wieku 30 lat jest mniej sklonny do kompromisow, egocentryczny, zapatrzony w siebie. Poza tym biologii sie nie oszuka. Jesli autorka nie znajdzie szybko faceta, nie stworzy z nim stalego dobrego zwiazku (na co tez potrzebny jest czas, zeby moc poznac druga osobe) to o dzieciach sobie pomarzy. Nie bez powodu lekarze mowia ze najlepszy okres na dzieci jest do 30 roku zycia, pozniej biologia jest nieublagana x w Stanach tez wiele osob wychodzi za maz po 18- tym roku zycia i moze stad rozwody ;) masz calkowicie racje, ze lepiej wczesniej zajsc w ciaze. Ale trzeba miec tez z kims. Jesli autorka nie znalazla takiej osoby, to miala sie wiazac z peirwszym lepszym? jestem w podobnej sytuacji jak autorka, choc jestem mlodsza. Spotykam sie z kims, ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie, bo go jeszcze dobrze nie poznalam. I co mam mu wskoczyc do lozka i dac sie zaplodnic, bo czas mnie goni? a za 2 lata rozwod? to bezsensu. Lepiej kogos dobrze i na spokojnie poznac i jesli obie osoby sa zainteresowane, wtedy mozna mslec o wspolnej przyszlosci, mieszkaniu, dzieciach.

Gość gość
dobra odpowiedzcie - przegrałam życie czy nie? może opiszę się. niby nie brzydka, zarobki do 2.5 tys call ceneter, kilka związków na koncie. Mieszkam sama. Rodzina żyć mi nie daje :O