Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GośćM

Chce ktos pogadac? O byleczym i o wszystkim ktos wierzacy moze?

Polecane posty

Ktos kto mial kryzys wiary i sie nawrocil odnalazl sens zycia, Milosc?

Gość gość
Ja sie nawrocilam :) pozostal z dawnych lat zwiazek niesakramentalny. Ale my juz kupe lat razem Najbardziej niezwykle bylo doswiadczenie Ducha Sw na modlitwie

Ja mam kryzys wiary od ponad pol roku albo prawie roku. Jest mi zle pewnie tez temu ze sie oddalilam od Boga, choc pomagal mi nieraz i pewnie teraz tez jest ze mna tylko juz tego nawet nie zauwazam. Mialam wiele przykrych dosw w zyciu choc byly tez i dobre ale te zle teraz przyslaniaja wszystko i ciezko mi sie wygrzebac wyplynac.

Gość gość
Wogole na poziomie odczuwania ''roznych rzeczy'' jestem bardzo wrazliwa. Potrafie ocenic czy ktos ma szczere zamiary czy tylko udaje, chociaz niektorzy sie potrafia bardzo dobrze kamuflowac, w 90procentach moje przypuszczenia bywaja trafne. Napisze wiecej: Tutaj na ziemi nie jestesmy oddzieleni od Bbooggaa. Wiem to, gdyz doswiadczylam tego oddzielenia wiele lat temu i bylo to okropne uczucie. Jakby kalece ktos kule zabral :( To byla moja wina, bo pojawily sie takie rzeczy wokolo mnie ze zaczelam sie sercem wyrzekac bbooggaa :( a potem byly mysli samobojcze, bardzo natretnie ktos nakazywal mi sie zabic, bardzo sie balam tych mysli dzisiaj gdy przebywam w tym pokoju w ktorym rozegral sie ten duchowy dramat mam problem ze spaniem

Straszne to co piszesz, ale wiesz ze ja tez czuje, mam intuicje taka ze mi zawsze mowi o czlowieku i najczesciej ma racje tylko nie zawsze jej slucham. Ja chce sie nawrocic odzyskac radosc i Milosc. Bardzo tego pragne, chce isc do spowiedzi chce zaczac zyc na nowo. Z Bogiem

Ja udawalam twarda bo zycie mnie zmuszalo a w glebi jestem b wrazliwa moze nawet nadwrazliwa.

Gość gość
hmm to mówisz, żeby odnaleźć sens życia zaczęłaś wierzyć w Boga.

Gość gość
Musisz walczyc o siebie. Modlic sie. Polecam Ci goraco nnoowweennee ppoommppeejjaannsskkaa ta modlitwa czyni cuda, Maryja jeszcze nikogo nie zawiodla, a ludzie sie modla nawet gdy ta modlitwa to ich ostatnia deska ratunku Ja dostalam niesamowita pomoc na studiach, zaliczylam bardzo wysoko swoj pierwszy rok a studiuje w obcym jezyku za kilka dni koncze moja druga nnoowweennee dokladnie 11stego a 10 zostane przyjeta do pracy na ktorej mi bardzo zalezalo! Malo tego, stanie sie to wszystko PO oddaniu mojego kolejnego eseju, nastepny mam oddac dopiero w styczniu, a wiec bede miala mnostwo czasu i spokojna glowe aby wdrozyc sie w nowe obowiazki i nie zawalic kolejnego eseja - Tak wlasnie dziala Maryja

Gość
Też miałem problem z wiarą i przez to jakieś pół roku nie odwiedzałem kościoła. Był dołek psychiczny i związane ztym leczenie. Potem jakoś się podniosłem i moja wiara jest mocniejsza niż kiedykolwiek wcześniej. Polecam modlitwę do Matki Boskiej Pompejańskiej od spraw beznadziejnych.

Gość gość
Jesteś twarda bo musisz, życie nie rozpieszcza. Jednak jesteś tylko człowiekiem i masz prawo do słabości. Jak za dużo na siebie ciężarów nałożysz, to w pewnym momencie możesz już ich nie unieść. I wszystko pęknie, jak mydlana bańka.

Gość gość
a poza tym czasem tez mi sie wydaje ze jestem nadwrazliwa, jednak ta cecha ma swoje plusy

Gość gość
Do wzmocnienia wiary polecam kanał na youtub: Dotyk Boga. Są tam niesamowite świadectwa i nauczania. Można fizycznie poczuć jak Bóg działa :)

Gość gość
Potykacz wlasnie o tym mowie ale jak Ci sie udalo to napisac..... kafe nie lubi swietych zwrotow! moje zawsze spamuje

Gość gość
Podobno gdy Bóg się oddala to nie on się odsunął tylko my od Niego.

Gość gość
kafe spamuje celowo słowa dot. wiary bo to lewckie forum

Wiecie co? Ja chce chce sie modlic ale przyszedl taki czas teraz ze nie moge sie do tego zabrac, po prostu czuje ze nie dam rady sie dobrze pomodlic, to straszne. Kiedys modlilam sie K \o ro nka, R\ o\ z a ncem i wgl do kosciola chodzilam, sluchalam nawet radiio M.

Gość gość
Boże jeśli istniejesz, ześlij mi milą kobietę

Gość
Matkę Boską uznają za spam? Coza heretyckie forum.

Mnie tez wyspamowalo. Ja czyt kiedys o Nowen Pomp i modl sie O dobrego meza bardzo intensywnie swego czasu, bylam, czulam ze jestem blisko Niego. Czytalam swiadectwa, Pismo Sw i wgl... Mialam zasad wiecej choc pewne sie nie zmienily to niektore nagielam.

Gość gość
ooo Szatanie, ty naprawdę istniejesz. Dzieki wielkie

Gość gość
''Podobno gdy Bóg się oddala to nie on się odsunął tylko my od Niego.'' xxxxxxxxxxxxxx Tak doklanie jest. Jednak On nie przestaje nas kochac mimo tego. A gdy kryzys wiary mija, jest dobrze, jest spokojnie i jest ta sila aby wszystko udzwignac co zycie nam niesie. Ale trzeba sie MODLIC. Polecam w/w modlitwe

Gość gość próba
Matka Boska

Gość gość
Nie zamartwiaj sie niczym. Ja mialam taki metlik w glowie, ze nie potrafilam wybrac zadnej intencji. Postanowilam zawierzyc Matce Najsw calym sercem i poukladala moje sprawy przepieknie :) W kolejnosci :) Kolejna chyba bedzie z taka sama intencja.

Jedno ze swiadectw w moim zyciu na to ze B\o\g mi pomaga, to to ze kiedys sie b upilam i kolega mojej kolezanki ot tak sobie zawiozl mnie do siebie do domu, kiedy on sie do mnie dobieral, ja bylam w amoku i naprawde bardzo upita, mowilam mu ze nie chce, nagle otrzezwialam i powiedzialam zeby mnie zostawil bo zaczne krzyczec, zaznacze ze jestem dziewica moj Aniol S. Mi pomogl nic mi sie nie stalo. Po tym zdarzeniu obiecalam B ze chce uprawiac seks po slubie. To tylko jedno ze swiadectw w moim zyciu dzialo sie naprawde duzo dziwnych rzeczy.

Gość gość
Gosc M to jakim sposobem TY masz kryzys wiary? Niesamowita historia. I bardzo dobre postanowienie. Ja zaluj***ardzo ze jako 20latka bylam taka glupia. ''Bo wszyscy tak robia''..... jestem ciagle z tym samym mezczyzna, wierna, ale wiem, ze pewne rzeczy powinny wygladac inaczej.

Gość gość
Jaka szkoda ze wtedy nie mialam tej madrosci!

To bylo jak maialam 18 lat teraz mam 21. Po tym czasie bylam blizej Boga a ostatnie 7 miesiecy bardzo sie oddalilam, choc tamtej obietnicy nie zlamalam ale zle sie dzialo.. Mam kryzys wiary i psychiczny.

Gość gość
GośćM Z całym szacunkiem i bez żadnych szyderstw, ale nie widzę w tym, niczego dziwnego.