Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co powinien miec dwu trzylatek

Polecane posty

Gość gość

? Jakie zabawki adekwatne do wieku? Bo chyba pora mojemu 2,5 latkowi wymienic czesc. Czym sie lubia bawic wasze dzieci? Mysle o pianinku akustycznym, bo lubi brzdakac na instrumentach, zestawach typu lekarz.

Moja dwuletnią cora ma maskotki i garnki do gotowania. Ciągle coś im pichci i je karmi. Na dodatek ma kasę fiskalną i wózek na zakupy. Wszystko ciągle chodzi kasuje otwiera szuflade składa i wyciąga pieniądze. Ma też książeczki że zwierzętami a dokładnie jedną ulubioną że zwierzętami wiejskimi. Czasami gramy i bawimy się piłka. Lubi też malować ma swoje kredki i kartki w pokoju.

Gość gość
Mój w tym wieku uwielbial bawić się kuchnią zabawkową, gotowac, bawił się kasa zabawkowa i koszykiem z zabawkowym jedzeniem, autami, garażami, klockami lego duplo, ukladal tory dla pociągów i wszelkie zabawy manualne typu rysowanie, malowanie farbami, zabawa plastelina, wyklejanie itd, w sumie do to tej pory uwielbia te wszystkie wymienione przeze mnie zabawy, a ma 4 lata. Ostatnio jeszcze hitem u nas jest piasek kinetyczny, mysle ze dla 3latka tez się nadaje.

Gość gość
Mój starszy syn w tym wieku lubil wszystkie zabawy w odgrywanie ról np.lekarz, sklep, biblioteka itp. Lubil też bawić się w farmę. Młodszy ma 22 miesiące i też już zaczyna powielać te zabawy :)

Gość gość
Tu autorka. Tak, farma u nas kroluje od 2 dni:) tory smochodowe tez,ukladanie autostrad raczej. Bardzo mu sie podobaly w gosciach te tory hot wheels ale nie wiem czy nie za wczesnie jeszcze. Na razie ma wadera takie duze.ciastoline lubi ale woli jak ktos z nim lepi i jak sie mu pokaze to potem nie mamy zycia bo my musimy lepic kilka godzin,jemu sie to nie nudzi a my mamy dosc ;) Zastanawialam sie nad ta kuchnia czy warto dla chlopca:) kase fiskalna ma. Podlej kwiatki a pieniadze macie jakies zabawkowe papierowe? Czy raczej zetony? Obawiam sie ze moj papierki pogniecie a zetony pojda do buzi.

Gość gość
Moj 3 latek. Uwielbia ksiazki, szczegolnie o czarownicach, duchach, starozytnym egipcie ale i o zwierzetach, dinozaurach. Nastepne co lubi to ciastolina play-doh ma do niej rozne gadzety. Kocha samochody..wszelkie tiry, smieciarki, straze pozarne, pociagi i inne. Ma do nich rozne trasy, garaze oraz drewniane tory (ktore naprzemiennie chowamy). Lubi tez bawic sie lego. Ma jeszcze inne zabawki ale te wymienione sa jego ulubionymi.