Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bianka1997

18 lat i wyprowadzaka.

Polecane posty

Gość Bianka1997

Witam. Mam 18 lat i niestety muszę wyprowadzić się z domu. Zmusza mnie do tego nie ciekawa sytuacja w rodzinie... Chciałam się dowiedzieć, czy może jest jakaś szansa na pomoc od państwa lub cos w tym stylu. Potrzebuje ok 1000zł na miesiąc, aby utrzymać mieszkanie, kupić jedzenie, opłacić rachunki i kupić artykuły potrzebne na bierzaco. Niestety w mojej okolicy ciężko jest z pracą... Jeżeli chcesz mnie zmieszać z błotem, to lepiej daruj sobie komentarzy. Potrzebuje pomocy od osób, które które same były w takiej sytuacji, lub które mają z tym jakieś doświadczenie.

Gość gość
Bez pracy to ciężko ,masz swoje mieszkanie czy będziesz wynajmować?

Gość Bianka1997
Póki co to studia nie wchodzą w grę, bo jestem dopiero w 3-ciej klasie technikum. A co do mieszkania, to niestety będę musiała wynajmować... Chociażby pokój, lub małą kawalerkę.

Gość gość
Za 1000 nie wynajmiesz kawalerki. Może byś znalazła jakąś w kiepskim stanie ale to nie wliczając czynszu i innych rachunków. Nawet z pokojem będzie Ci ciężko. Od państwa nie dostaniesz nic ale póki się uczysz możesz ubiegać się o alimenty od rodziców. Ja wyprowadziłam się z domu jak byłam w twoim wieku ale miałam mieszkanie. Minimum na życie to 1500 zł w moim przypadku i to przy bardzo skromnych wydatkach i zaciskania pasa ty przy wynajmie potrzebujesz najmniej 2000-2500.

Gość Bianka1997
W mojej okolicy pokój można wynająć za 300-350 zł, a kawalerkę już od 400zł. Myślę, ze 1000-1500zł wystarczylo by mi w zupełności.