Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to mozliwe ze 8 m maluch mowi.

Polecane posty

Gość gość

Wyglada jakby robil świadomie - macha papa i mowi - papa, siedzi w lrzeselku do karmienia i mowi am am. Początkowo myślałam, że to przypadek, ale nie, powtarza się za każdym razem. Ogółem jest dość szybki, bo chodzi przy meblach, ale z tego co pamiętam to córka nasladowala i wymawiala pierwsze słowa cos koło roczku.

Gość gość
moja sis,jak była w tym wieku to juz nie pojedyńcze słowa,ale nadawała jak kałasznikow,za to późno chodziła samodzielnie

Gość gość
Moja miala 7 jak powiedziala moje imie.Rok jak mowila krotkimi zdaniami.Za to syn mial 2 lata jak zaczął mowic

Gość gość karateka
Mój ma roczek i dwa miesiące i naparza plastikowym nun-chakiem po miśku jak prawdziwy Bruce Lee :D

Gość gość
moja jak miała 9 miesięcy mówiła am am, mniam mniam, a a (na szczekanie psa) mama i tata też jeszcze przed ukończeniem roku,ale za to potem zaczęła mówić zdaniami dopiero jak miała ponad dwa lata , ma generalnie ciężką mowę,teraz skończy 3 latka i nie wyraźnie jeszcze mówi, płynnie tez jeszcze nie

Gość gość
Mój syn w tym wieku tez mówił "papa", ale to był jedyny przebłysk, bo mówić zaczął bardzo późno.

Gość gość
tak mozliwe, zwlaszcza na fafeterii

Gość gość
Dzieki. Wiem, że nie ma to przelozenia na późniejsza mowe. Moja córka zaczęła mówić pojedyncze słowa dopiero po roku, w wieku 2 nawijala jak dorosła.

Gość Onlydreams
Mozliwe, osobiscie znam chlopczyka co ma 8 miesiecy i mowi auto, tata, daj, papa, am am itp

Gość gość
Mojej szwagierki syn mówił mama, tata, baba,am, jak miał 8 miesięcy. Ale to dziecko bardzo dobrze się rozwijało wcześnie siedział i był silnym dzieckiem. Jak miał 9 miesięcy to chodził kolo mebli czy kompletu wypoczynkowego.Jak miał rok to dosłownie buzia mu się nie zamykała. Drugą szwagierkę chciał szlag trafić jak to widziała bo jej syn miał problemy z mową i na 4 lata syn dopiero mama mówił a chodził na 2 lata. Mój najmłodszy brat natomiast czytał już na 3 lata. Nauczył się przy mnie i bracie jak czytaliśmy. Najmłodszy brat jest bardzo zdolny i nie miał nigdy żadnych problemów z nauką nigdy go z książką nie widziałam w ręku a same piątki miał, . Za to ja musiałam ryć na pamięć wszystko.

Gość gość
Moja corka ma 8 m-cy. Raczkije, wstaje, siedzi. Nie chodzi jeszcze przy meblach. Mowi mamamamamamama, babababababa. O ioe baba nie znaczy nic, to mama odnosi sie do mnie i mowi to swiadomie. Czasem zdarzy jej sie am am , ale to raczej przypadkowo.