Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O co chodzi z tym tatuowaniem imion swoich dzieci?

Polecane posty

Każdy indywidualizm odbiera jak chce. Musiałabym naprawdę wytatuowac sobie papier toaletowy na du..pie aby się wyróżniać i moc powiedzieć że jestem oryginalną.

Gość gość
A ja jestem oryginalna bo nie mam żadnego tatuażu. Ani kolczyka czy innych "ozdób. Uwazam ze tatuowanie sobie co popadnie bez przemyślenia to profanacja własnego ciała.

Gość Tasmanska
No i oto to chodzi, ze dla każdego z osobna co innego nazywa się indywidualizmem. Dla jednego powyżej wspomniany motylek na doopie, dla drugiego serduszko z strzala, , dla trzeciego imie dziecka Julka/ Kubus .. a tego jest az do obrzygu. Wiec tutaj nie można pisać, ze ochh mój pomysl to jest jedyny w sowim rodzaju,a reszcie brak indywidualności bo sobie gwiazdzeczke, czy skrzydla wydziargali. Dla mnie imie kogokolwiek tak samo jest przereklamowane, natłok na ten pomysl, ze o własnej kreatywnosic mowy nie ma :D Dla ciebie ktoś z zakichanym wezem to zero indywidulizmu, dla kogos ty z imieniem wydziarganym kogokolwiek to jest oznaka braku indywidualizmu. A powiem ci ,ze znaczna większość ludzi która się dziara ma wydziargane kogos imie, to samo z serduszkiem,gwiazdeczką, kwiatuszkiem. Wiem imie wytatulowane to żadne orginalny pomysl,a zas trend tak popularny az przesadny . To jets ZERO indywidualizmu. Nie nosze tatoosow i nie będę mieć

Gość Tasmanska
ten wpis odnosił się do podlej kwiatki z 12:50 i do wcześniejszego

Gość gość
""" Nie rozumiem wlasnie osób które robia sobie ptaki, pióra, czaszki itp. To ma każdy kto ma tatuaŻ. Zero indywidualizmu""" xxx Z imionem dzieci, kochankow, dziadkow, mezow , rodzicow - no kogokolwiek jak leci tak samo. Zero indywidualizmu , co tatuaż to imiec. Bez pomysłu zadnego , masz aby tylko mieć , bo dalas się ponieść modzie na imiona a to nie ma nic twojego twórczego

Gość gość
""" Nie rozumiem wlasnie osób które robia sobie ptaki, pióra, czaszki itp. To ma każdy kto ma tatuaŻ. Zero indywidualizmu""" xxx Z imionem dzieci, kochankow, dziadkow, mezow , rodzicow - no kogokolwiek jak leci tak samo. Zero indywidualizmu , co tatuaż to imiec. Bez pomysłu zadnego , masz aby tylko mieć , bo dalas się ponieść modzie na imiona a to nie ma nic twojego twórczego

Gość gość
dlatego ty nie rozumiesz ptaszków, piórek, bo to dla ciebie brak idnywidualizmu, ja nie rozumiem ptaków, piórek, serduszek jak i imion , dla mnie sama nie jesteś jakos bardzej orginalna . Nie krytykuj innym wyboru tatuaży z tego powodu, ze ty osobiście nie zablysnelas czyms orginalnym. Imiona są tak samo oklepane jak gwiazdeczki. Po co krytkowas i wypominać komus ze cos nie jest indywidualne jak każdy ma inne pojecie co to dla niego oznacza indywidualosc ?

Gość gość
... Ja mam imie córki wytatuowane i dobrze mi z tym. Chciałam mieć tatuaż ale mając do wyboru wytatuowac sobie cos bez znaczenia dla mnie u co nosi pół społeczeństwa wolałam wytatuowac cos co jest mi bkiskie. W tym przypadku imię córki. Nie rozumiem wlasnie osób które robia sobie ptaki, pióra, czaszki itp. To ma każdy kto ma tatuaŻ. Zero indywidualizmu ...... Ale wtopa :D Polowa społeczeństwa nosi wytatuowane imie kogos bliskiego, wiec nie zablyskas żadna ndywidualnoscią. Ty nie rozumiesz innych z tatuażem portretu kogos / czegos , a ja nie rozumiem noszenia tatuaży z imieniem co ma większości ludzi . Dla każdego z osobna tatuaż oznacza jakiś symbol. Nie musisz rozumiem symbolu hocby chińskiego znaku , ale nie najeżdżaj na te oosby, bo imie np. Kasia u wcale nie oznacza , ze ty blyskals indywiduanoscią a ktoś nie .

Gość Tasmanska
Dla mnie osoby decydujące się na tatuaż tak oklepanych imion, wzorków, malunków nie maja w sobie nic asertywności ,ulegają presji i podążają za tłumem , bo wszyscy mają i jak tez będę mieć. Oo ktoś ma imie dziecka, lece, lece ja tez MUSZE mieć, no musi bo się zesra , ze klezanka ma a ona nie ma, przecież nie może być gorsza , to samo z kwiatunkiem, serdunkiem, srunkiem gwiazdusią, piorenkiem.

Ale ją nikogo nie obrazam. Sama za 2 lata mam w planie wytatuowac sobie nogę celem ukrycia blizny :) i będą to jakże typowe kwiaty lilie lub róże bo mi się podobają :)

Gość gość
Nie mam nic do tatuazy-malunkow, znakow, ale wytatuowanie imienia dziecka/faceta/kobiety to juz debilizm. Co z tego, ze z danym facetem teraz jest wielkie love, jak za kilka lat moze myc wielkie end? I co wtedy z takim wytatuowanym imieniem? Milosc do dziecka do pewnego stopnia rozumiem, chec posiadania takiego tatuazu z imieniem tez, bo dzieci sa slodkie, ale... kazdy dzidzius dorosnie i jemu bedzie wstyd, ze matka ma jego imie wytatuowane, mi by bylo wstyd. Ponadto nigdy nie wiadomo, jak sie losy potocza, co z dziecka wyrosnie, byc moze nie bedzie chcialo cie znac, a Ty dumnie bedziesz prezentowac tatuaz z imieniem swojej niewdziecznej latorosli.

Gość gość
To chyba deficyt uczuc, chec udowodnienia innym swej wielkiej milosci do dziecka, czesto nieudolnej Przyklady? Moja kolezanka funduje dzieciakowi hustawke emocjonalna, sama siedzi zagranica a jej corka jest z nia w zaleznosci od okolicznosci-juz 2 razy byla wysylana do PL do dziadkow, zagranica przeszla tulanie sie po osrodkach pomocy spolecznej, matka imrezowiczka. Ale tatuaz z imieniem i fota na fb jest. Kolega ma tez corke i partnerke. tyle ze raz jest z matka dziecka a raz nie, bo sam nie wie, co czuje i co jest wlasciwe. Podczas "separacji" dziecko jest raz u matki, raz u niego, zero poczucia stabilnosci, ale nieszczesny tatuaz kolega sobie zrobil, ozdobnymi literami-oczywiscie imie coreczki i na fejsika zdjecie dziela. Moja kumpela ma meza, oczywiscie wytatuowal sobie jej imie, ale w domu to co jakis czas horror-wyzwiska, zarzuty, awantury,po ciazach przytyla, to juz wg niego jest "gruba swinia", ale na seks ma miec ochote, gdy panu sie zachce. Juz 2 razy brala dzieciaki i uciekala do matki rozwazajac rozstanie. ale on przeciez tak ja kocha, przeprasza zawsze i ma jej imie wytatuowane.

Gość gość
Ja na miejscu chłopaka lat 30-40 ze wstydu bym się spalila jakby moja matka dumnie paradowala z wytatuowanym imieniem moim typu DAMIANEK i w okol niego serdusie , bo za czasów babla sobie go wydziargala i dożywotnio z tatuażem Damiankiem się pokazuje . No jako dziecko takiej matki to czułabym się jak kastrat

Gość gość
Ja znam jedna co ma na łopatce wytatuowane Slawek :D A na nadgarstku Brajanek. Z tym facetem juz dawno nie jest, chyba zapomniała o tatuażu bo z tyłu go nie widzi :D i jest git. Ahhahahhahah

Gość gość
takie dzieła noszą patolki wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "tatuaż z imieniem dziecka" i mamy całą plejadę dresów i dziuń :D

Gość gość
Ja mam rozwiewanego przez wiatr dmuchawca i owszem dla mnie ma on symbolike, przekaz i historie ale jest w miejscu raczej nie widocznym dla innych i o to mi chodziło

Gość gość
Ostatnio widziałam laskę, która nad jedna piersią miała wytatuowane "Mum" i datę, chyba jej urodzin, a nad druga "Dad" i też datę. Dla mnie to dość dziwaczne i jeszcze trudniej mi to zrozumieć niż potrzebę wytatuowania imienia dziecka.