Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w polsce od zawsze rodzi się więcej chłopców

Polecane posty

Gość gość

a kobiet jest więcej tylko dlatego że mężczyźni szybko umierają, rzadko kiedy można spotkać mężczyznę w wieku 70 lat, za to jest dużo kobiet które mają skończone 80-tke

Gość gość
prawda, zwłaszcza że mężczyźni w starszym wieku umierają częściej przez swoją głupotę

Gość gość
Nie prawda kobiet jest wiecej wystarczy wejsc do pierwszej lepszej klasy w gimbazie i policzyc ;)

Gość prawictwo pospolite 152
dlaczego przez głupotę ? życie po 60tym roku zycia i tak jest nic nie warte .. Im czlowiek starszy tym życie jest większym gównem Ja na przyklad nie chciałbym zyc 80 lat .. bo byłbym wtedy niepelenosprawny mial wszystkie mozliwe choroby .. Nawalalaby mi watroba ..

Gość gość
Mylisz się zaglądnij do Rocznika Statystycznego chłopców jest wiecej niż dziewczyn

taki czlowiek ktory ma 80 lat owszem chodzi i mówi , ale tez niestety jest rośliną .. Co to za życie ?

Gość gość
nie zgadzam się z tobą prawictwo, wszystko zależy od genów, stylu życia, moja babcia zmarła w tamtym roku, miała 93 lata i do końca była samodzielna, mieszkała sama, wszystko w domu robiła, chodziła na zakupy, gotowała, prała,sprzątała, nawet do 90 tki myła okna na drabinie, nigdy w życiu na nosie okularów nie miała, taki miała dobry wzrok, słuch też,wiadomo była już słabsza, niż młodszy człowiek,ale całkiem od nikogo niezależna, nawet tego dnia co zmarła,jeszcze bigosu nagotowała, wieczorem położyła się spać jak zwykle i po prostu rano się nie obudziła.

a ja sie jednak zgadzam ze sobą . Bo widziałem jakie zdrowie ma większosc 80 latków , a jakie zdrowie mają ludzie w wieku 15 lat .. 80 -latkowie mają mnóstwo chorób .. groża im operacje , ich mózg ulega demencji starczej .. Nic tylko umierać .. Bo życie w takim wieku to zwykla katorga.. Ja nie będe zyl dluzej niż 59 lat .. jak przekrocze 59 rok życia to walne samobójstwo .. po co sie meczyc z chorobami ?

Gość gość
W całej grupie dzieci nieznacznie przeważają chłopcy – na 100 przypada 95 dziewczynek. Wynika to z jednej z prawidłowości demograficznych, jaką jest przewaga liczebna urodzeń chłopców nad dziewczynkami – stanowią zawsze powyżej 51% urodzeń (na 100 dziewczynek przypada 106 chłopców).

Gość gość
chłopców od zawsze rodzi sie wiecej zwłaszcza w ostatnich latach. sprawdz sobie w statystykach jesli chodzi o gimnazjum to zalezy jak ja bylam w gimnazjum to w jednej klasie bylo 15 chlopcow i 11 dziewczyn, a w mojej było 12 dziewczyn i 9 chłopaków, jak przejdziesz sie po wszystkich klasach gimnazjalnych to wtedy ocen jakiej plci jest wiecej

Gość gość
ale nie każdy w starczym wieku musi być rośliną!!! owszem są i takie ale nie wszyscy!!!

nie , ale każdy w starczym wieku ma o wiele gorsze zdrowie niż taki 15 latek

nawet mózg takiego 80 latka inaczej funkcjinuje bo polowa komórek jest martwa .. 80 latek jest jak 6 letnie dziecko jesli chodzi o poziom rozwoju