Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd bierze się pragnienie śmierci?

Polecane posty

Gość gość

U zdrowego fizycznie i Na umyśle człowieka ?? Czy to jakaś głębsza depresja ? x Tak,chodzi o mnie. Nie czuję nawet smutku, czasami jedynie apatie .. rok temu przeżyłam szok, stres dosyć silny. Wcześniej nie ominęło mnie trochę porażek. Ale w zeszłym roku po początkowym lekkim zalamaniu poczułam moc , ze nic mnie nie złamie . Potem jakieś wypalenie ktore przeszło. Częściej jednak nawet jestem zadowolona, normalna ale nie na pokaz - tam gdzieś w środku. Taka jak inni ..mimo to od jakiegoś czasu stale czuje okropne pragnienie smierci , czuje ulge na sama mysl, ale zaraz wracam do siebiie tj.rozsądek - pytam sama siebie dlaczego o tym pomyślałam, analizuje..I nic ... Tak naprawdę nie chce umrzeć mam dużo planów i jestem młoda.. mam w sobie wielką wolę życia .może to jakies wyparcie? Moze podświadomość ma rację? Czasami czuję jakby coś we mnie wstapilo i wręcz kazało to zrobić.. ja nie Z tych którzy ulegają wlasnym emocjom i myślom ale to już jest męczące

Gość gość
ze znużenia lub cierpienia

Gość gość
Z odrzucenia.

Gość gość
Z niespełnione miłości.

Gość gość
Z tęsknoty która cię zabija i juz masz dosyć bo wiesz ze to koniec.

Gość gość
Z niezrozumienia.

Gość gość
z depresji

Gość gość
Tak, to jest depresja ,trzeba leczyc bo moze byc niebezpieczne .

Gość gość
Chyba się zabije, nie mam już sił. Nawet nikt nie zateskni. Nikogo nie mam nikogo. Nikt do mnie nic nie napisze nikt się o nic nie zapyta. I moja jedyna miłość ma mnie gdzieś. To już chyba koniec.

Gość gość
a czemu miłość ma cię gdzieś,nie zabijaj się

Gość gość
Wychodz do ludzi ,poznawaj nowych ludzi .. i co z tego ,ze nikt nie zagada ? to ty zagadaj ..

Gość gość
A ja qlasnie mam zainteresowanie innych, prowadzę normalne fajne życie a mimo to nie wiem skąd pojawiają się te myśli...

Gość gość
bo może zrobiłaś już swoje na tym świecie i jesteś na coś chora lub wkrótce zgniesz

Gość gość
Ze niby takie przeczucie? Nie no proszę Cię.... Wpis 18:19 współczuję ale jak piszesz to podpisuj się jakkolwiek żeby mnie autorki nie mylili z przypadkowym wpisami..albo załóż swój wątek

Gość gość
Najdziwniejsze Jest to, ze ja nie mam innych objawów depresji. Czasami wpadam w apatie i nuzy mnie wszystko, wydaje się takie oczywiste, rutyna... nie cieszy Mnie obecność innych, czy choćby pięknej pogody i perspektywy świetnych wakacji i beztroski. Ale nie czuję żalu czy sentymentu, ze kiedys było inaczej , uznaje to za oczywistość.

Gość gość
prowo OK myślę sobie że masz podwójną osobowość, a jedna z nich chce czegoś więcej niż ta pierwsza, czegoś.. nieskończenie lepszego. Stąd tęsknota za czymś niezbadanym.. no nie wiem, mogę się mylić. Pozdrawiam

Gość gość
skąd? stąd że kiedy już wszyscy zawiedli i pozostanie tylko ON wtedy chcesz już tylko tam..