Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy dzieci przestają robić papkowate kupki

Polecane posty

Gość gość

Pytanie może wydaje się głupie, ale to moje pierwsze dziecko. Do tego przez bakterie, którymi syn zaraził siębw szpitalu dlugo walczyliśmy z biegunką. Teraz ma 8 miesięcy, rozszerzona dietę i dalej ma luźne kupy. Taka papkę. Śluzu, krwi nie ma, wodniste nie są... Kiedy Wasze dzieci zaczeły robić brzydko mówiąc "bobki"? Boję się, że te bakterie nadal go męczą...

Gość gość
moja przestała takie robić dobrze po 18m.ż trochę mnie niepokoiło, ale teraz ma skończone 2 lata i robi normalne kupy

Gość gość
dzieci przestaną robić papkowate kupki kiedy wasze móżgi przestanie wypełniać papka a zacznie wypleniac olej, ale to sie nie zdarzy

Gość gość
Jakbys przeczytala post, a nie tylko temat to wiedzialabys dlaczego takie pytanie zadalam i komentowalabys glupio.

Gość gość
Mnie pediatra powiedziała, że póki będę karmić piersią, mały będzie robił ciapę.

Gość gość
Moje dziecko zaczęło robić normalne kupy około 8 miesiąca. Cały czas na piersi, ale dieta rozszerzana metodą BLW, więc wprowadzałam od razu normalne jedzenie a nie przeciery i zupki. Być może to jedna z przyczyn, dla których Szczerze mówiąc to u nas było odwrotnie, bo na początku dość często pojawiały się zatwardzenia i musiałam tak jej komponować posiłki, żeby zapobiec zaparciom.

Gość gość
dziecko robi taką papkę jak w pokarmie jest więcej mleka niż pokarmów stałych - przynajmniej u nas tak było. Unormowało się około 9-12 m-ca, jak już więcej było normalnego jedzenia, a mleko tylko do picia. A jak podasz marchewkę i ryż to też nie ma zmian? moja córka na taka dietę reagowała dość szybko. Konieczne też są probiotyki a w razie nasilenia orsalit.

Gość gość
Przy papkowatej, czyli normalnej(!) kupce Orsalit? Pogięło Cię? Dużo Ci płacą za reklamę?