Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dzieki nowemu prawu wrescie skonczy sie ta praca w swieta w malych sklepach?

Polecane posty

Gość gość

czy dzieki nowemu prawu wrescie skonczy sie ta praca w swieta w malych sklepach?

Gość gość
nikomu nie przeszkadza to, ze kazdy olewa prawo i male sklepy sa dzis czynne zamiast zamkniete?

Gość gość
A prawo zabrania tego? Weź najpierw zorientuj się kto w tych sklepikach dzisiaj za ladą stoi, a dopiero potem ujadaj. Bardzo dobrze, że są otwarte.

Przygłup z PiS-u najpierw ujada, potem słucha swego wodza, a na końcu... i tak samodzielnie pomyśleć nie jest w stanie :(. Dlatego tak BEZGRANICZNIE i BEZREFLEKSYJNIE wierzą swoim wodzom :P :P :P.

Gość gość
Misio poyebie, jak masz coś do napisania, to na temat proszę.

Gość gość
To sie zwyczajnie oplaca. Bo wszystkie biedronki i markety w kolo sa pozamykane i ludzie do takich przychodza z potrojna sila. Kto nie chce ten nie otwiera. Nie moga stac praciwnicy etatowi, ale wlasciciel moze.

Gość gość
ale zatrudnia ludzi na zlecenie na ten dzien i tez stoja, ci sami co na codzien to obchodzenie prawa, nie taka byla intencja ustawdawcy wolne, to wolne

Gość gość
Zmień branżę, skoro Ci nie pasuje. Masz prąd, internet, jeżdżą pociągi, autobusy, tramwaje, taksówki, pracuje gastronomia, dlaczego sklep ma być zamknięty? Usługi, to usługi. Do roboty!

Gość gość
chodzi o szacunek do ludzi

Gość gość
Oby PiSowi udało się wyzwolić nas od dyktatury propagandy medialnej

Gość gość
Pracowalam w takim malym sklepie dla niepoznaki na rano za lada stal szef i jedna ekspedientka natomiast po poludniu byly dwie ekspedientki tak bylo w kazde swieta co prawda placili nam wiecej ale nikt sie nas nie pytal czy chcemy i mozemy przyjsc do pracy a rodziny tez mialysmy wiec nie p*****l p******y gowniarzu jeden z drugim ze dobrze ze sa otwarte bo pojecia nie macie jakim i czyim kosztem sa one otwarte barani lbie.

Gość gość
Zmień zawód jak Ci nie pasuje, a jak nie, to do roboty. Łaski nie robisz.

Gość gość
To bylo sie uczyć. Na własne życzenie pracujesz w sklepie. Dla mnie to chore ze nie można nic kupic bo święto. Rozumiem jeszcze boże narodzenie itp. Ale takie święto jak dzisiaj? No litości.

Gość gość
Polak Polakowi wilkiem jak widac po dwoch powyzszych wypowiedziach smutne to

Gość gość
No widzisz pustaku nawet czytac nie potrafisz i pewnie jestes wyksztalcony ?za maslo czy polowe wieprza? Pisalam ze pracowalam gamoniu a wyksztalcenie tez mam srednie ale to nie o to chodzi pustaku.

Gość gość
Uuuuu.... Czapki z głów, panienka ma średnie wykształcenie.

Gość gość
Teraz, to chyba w rynsztoku pracuje, już nie w sklepie, sądząc po stylu wypowiedzi.

Gość gość
Sklepy w taki dzien powinny byc zamkniete i koniec.

Gość gość
Taaa...właściciel stoi? Śmiech na sali. Bo co powiedzcie że Żabki, Freshe są dziś otwarte, hę?

Gość gość
Niby dlaczego? W prywatnych sklepach wszystko kosztuje 3x więcej i zarobki tak samo większe. Jak chca niech pracują. Mnie tam nie przeszkadza.

Gość gość
No i dobrze. Prawidłowo.

Przecież każda z osób tak pracujących ma wybór. Może się zwolnić w każdej chwili. Skoro tego nie robią, widocznie są dla nich rzeczy ważniejsze, niż wolne w święta. A że sklepy są otwarte? Jest popyt...

Gość gość
jakos w Niemczech sa sklepy zamkniete w kazda niedziele wiec nie podawajcie mi tu neoliberalnch argumentow o popycie i podazy

Gość gość
Dla mnie to akurat dobrze ze otwarte bo mi dziecko zrobiło mega kupę na spacerze i mogłam dokupić chusteczek w carrefour express :P

Gość gość
Taki popyt ze ludzie wiedza ze jakis sklep i tak bedzie otwarty, gdyby sklepy byly pozamykane to kazdy zrobilby zakupy wczesniej.

Gość gość
Niemcy są bogatym krajem, więc mogą sobie pozwolić na dni zupełnie wolne od handlu, Polska nie. Wątpię, żeby zrobili całkowity zakaz, a pracownicy z tego co wiem więcej zarabiają za święta, u mnie w osiedlowym dziewczyna ma 100 % dniówki i od razu płatne, bo kiedyś rozmawiałam, więc chętnie przychodzi, święta przecież kosztują, a po świętach też trzeba żyć i grosz się przydaje.

Gość gość
Odezwaly sie wyksztalciuchy z bozej laski a w rzeczywistosci sami pochodza z klasy rynsztokowej bo nikt inteligentny nie zniza sie do poziomu zero ublizajac innym za to ze chca tez zyc jak kazdy inny czlowiek a wy to zwykle nic nie warte s****wa.

Gość gość
Niektórzy pracują od poniedziałku do soboty, i jedynie co mogą robić zakupy w niedziele, wiec niech lepiej będą otwarte

Gość gość
Niech beda otwarte ale nie kosztem sprzedawcow ktorzy chcieliby miec wolne.

Gość gość
Tak tak jacy to biedni sprzedawcy.