Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dzieki nowemu prawu wrescie skonczy sie ta praca w swieta w malych sklepach?

Polecane posty

Nie przeszkadza mi, że sklepy są otwarte w niedziele i święta. Sam nie mam nic przeciwko pracy w takie dni, o ile pracodawca tego nie nadużywa i jest taka potrzeba. Gdyby nadużywał, zmieniłbym pracę. Nie tylko sklepy pracują w Święta - także elektrownia, pogotowie i policja ma dyżury, otwarte są stacje biletowe, jeżdżą pociągi, tramwaje i autobusy.

Gość gość
Pracują od poniedziałku do soboty i 24 godziny na dobę, że nie mogą zrobić zakupów? Nie wciskaj kitu ludziom. Niemcy, Francja, te państwa szanują swoich obywateli, mam nadzieję, że Polska też zacznie :)

Gość gość
Mozecie se palec w d**e wsadzic,PiS to partia katolicka liczaca sie ze zdaniem kleru a kosciol jak wiadomo od dawna walczy zeby dzien swiety swiecic wiec po co te wasze niepotrzebne dewagacje skoro wiadomo ze ten zakaz wejdzie w zycie jako pierwszy.

No i co w tym dobrego? Praca w niedzielę to dodatkowe 32 - 48h w miesiącu. Dla wielu osób oznacza to mniejsze pieniądze lub w ogóle brak możliwości dorobienia (jak dla studentów dziennych). Dla osób pracujących 6 dni w tygodniu i dojeżdżających oznacza brak możliwości spokojnego zrobienia zakupów. A jeszcze dla innych - niedzielną nudę. Zobaczymy, jak będzie z tym zakazem, ale nie powinien wejść w życie, bo Polska mimo wszystko nie jest państwem kościelnym.

Gość lalanananana
Od kiedy właściciel w święta stoi za ladą????? Dobre sobie! Powie, że jak nie przyjdziesz do roboty to możesz już wracać. A kontrole? Nie wiem gdzie oni chodzą, ale mój były pracodawca przez kilka lat nie miał ANI JEDNEJ KONTROLI!! w takim kraju żyjemy

Gość gość
A czego sie spodziewasz? Przeciez zeby komus dac chocby te 500zl to trzeba drugiemu zabrac.