Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić ?

Polecane posty

Gość gość

Place wysoki czynsz za pokoj (900zl) Kaucja w tej samej wysokosci. Jestem mloda wiec takie pieniadze nie sa dla mnie male. Na kaucje dali mi rodzice. Do tej pory wywiazywalam się z czynszu na czas. Mieszkam tu od pół roku. Od 2 miesięcy mam problemy zdrowotne i nie tylko. Ostatnio w ogole nie chcialam dac tego czynszu ale stwierdzilam ze jednak wplace ale 700zl a oddam jak będę miała ( spodziewam się pieniędzy na swieta) lub odtraci mi z kaucji. Na życie zostało mi 500zł z czego jeszcze muszę kupić leki za 200.. gdybym dała całość zostałoby mi 300 czyli tak naprawde 100 bo bez leków nie dam Rady funkcjonować. powiedziałam o tym właścicielowi, stwierdził, ze rozumie ale on ma też swoje zobowiązania (tj.kredyty które nabrał na mieszkania) i ze chce ta kwotę. Nie mam skąd wziąć bo rodzice mi nie dadzą. Mam prawo nie dac, bo jest jeszcze kaucja a z jego strony to trochę bezczelność nie sądzicie? Spójrzcie obiektywnie

Gość gość
Jak ważny temat to nikt a w cenionych tematach to pierwsi masakra co się z tym forum porobiło

Gość gość
Debilnych a nie cenionych miało byc

Gość gość
No moze i mogl wziac kaucje, ale ty wtedy bys sie musiala wyprowadzic....no niestety tak to wyglada.

Gość gość
Jak wyprowadzić skoro kaucja 900 zł a ja zalecam z 200 które powiedziałam że oddam za ponad miesiąc..

Gość gość
Zalegam* bozee t9

Gość gość
Serio pytasz? Towar ze sklepu tez byś wzięła bez płacenia?

Gość gość
zyjesz ponad stan!!! a kaucja jest nie do ruszenia bys sobie odejmowala od niej od czynszu !!! u mnie juz bys leciala do rodzicow

Gość gość
No i? Masz płacić. Nie placisz = koniec umowy. Trzeba było taniej szukać

Gość gość
Hola hola. Zapłaciłam kaucje 900zł i do tej pory dawałam kasę regularnie. W tym miesiacu dalam 200zl mniej - kaucja jest wlasnie w takich sytuacjach - bo po prostu nie mam skad wziac a jak byscie przezyli za 100zl (chemia i jedzenie ??) Dałam 700zł , gdybym nie dała całości mogłby mnie wyrzucić po miesiącu dopiero. Zaznaczylam, ze oddam w nowy rok - a jeśli nie to przy końcowym rozliczeniu ma prawo odtracic . Mieszkanie nie jest nowe ,więc za ewentualne zniszczenia o których wie nie ma prawa zabrac moich pieniedzy chyba ze sama bym cos zniszczyla ale to nierealbe

Gość gość
No, a skad wezmiesz na nastepny czynsz? Przeciez dopiero po swietach bedziesz miala kase. Rozmumiem, ze to chodzi o czynsz za listopad, bo placisz z gory, wiec na poczatku grudnia tez bedzie krucho z kase, wiec szukaj nowego lokum. Niestety...

Gość gość
Kaucja jest po to żebys przypadkiem nie zniszczyła mieszkania. Wcale się nie zdziwię jeśli każe ci się wynieść, bo ma takie prawo

Gość gość
Mamy platnosc do 1 dnia miesiąca. Zapłaciłam 1.11 700zł, kaucje mam nienaruszona-900zł. 1.12 zapłacę normalnie a na swieta dostanę kasę od rodziców i 1.01 dam czynsz plus te 200zł. 200zł tym miesiacu po prostu wydalam masę kasy na leki

Gość gość
W tym miesiacu*

Gość gość
posłuchaj, bo widzę, że kompletnie nie rozumiesz, właściciel może ale nie musi lub nie ma mozliwości iść Ci na rękę, skoro ma wydatki, to może sam nie ma kasy żeby za Ciebie założyć, kaucji się nie rusza, osoba która wynajmuje to nie instytucja charytatywna i koniec tematu, jak Ci brakuje kasy to jest Twój obowiązek kombinować i pożyczyć te 200 zł a nie jego

Gość gość
nie stać cię na wynajem mieszkania niestety, właściciel mieszkania nie jest instytucja charytatywną, bankiem ani matką Teresą, dla niego wynajem tego mieszkania to tylko interes za który chce kasy w życiu nie ma nic za darmo, musisz wrócić do rodziców bo cię nie stać na czynsz lub szukaj pokoju w mieszkaniu studenckim w cenie 400- 500 zł, ludzie chcą pieniędzy i nikt nie będzie się cackał z nie wypłacalnym lokatorem, nikogo nie obchodzą twoje problemy zdrowotne taka prawda, wracaj do rodziców tylko od nich dostaniesz wsparcie

Gość gość
jeszcze jakbyś była jego rodziną to pewnie by przymknął oko ale jesteś dla niego obcą osobą, nikt obcych ludzi nie będzie utrzymywał

Gość gość
To chyba Wy nie rozumiecie albo nie czytacie całości ale stawiam na to 1 , bo ja nie mam problemów Z jasnym wypowiadaniem się

Gość gość
Facet nie będzie Cię traktował ulgowo, bo on na tym taci. Dlaczego ma? Bo jesteś chora? No i? To nie fundacja charytatywna. Trzeba było wynająć tańsze.