Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeszcze raz ktoś powie, że imię Mateusz jest brzydkie to nie ręcze

Polecane posty

Gość gość
Sebastian to bardzo fajne imię, sama chciałam tak nazwac syna, ale siostra miała przez kilka lat narzeczonego o tym imieniu i każdemu w rodzinie z nim się kojarzyło, nie zawsze dobrze

Gość gość
Mateusz brzmi jak pseudonim dla upośledzonego albo jakaś choroba. I gdy nie wiadomo co z tym nieszczęsnym słowem zrobić, to się zdrabnia cudzoziemsko, Mati, co jest kompletnie idiotyczne. Okropieństwo. I jeszcze te podobieństwo do "Matoł"... Jak można tak rozlazłe dźwięki wybrać na imię, to nie pojmuję. Słuchu muzycznego pewnie też brakuje i gustu? Swoją drogą, to my w Pl mamy pecha do brzydkich imion. Nasze ohydne, odrzucające imiona, w wersjach obcojęzycznych brzmią już ładnie, choćby takie jak ten Matthew (Metju). No zupełnie jakbyśmy przyjmowali cudzoziemskie imiona i robili z nich rozmoknięte, rozdeptane kartony ;P. Zresztą zastępowaliśmy tymi cudzoziemskimi naszych Bździsławów i inne paskudztwa.

Gość gość
Mateusz to polskie imię? Srutututu majtki z drutu. Mateusz to imię hebrajskie i oznacza dar boży. Mnie osobiście się nie podoba, ale wybrałabym je, gdym miała do wyboru z Filipem, Kubusiem czy Tymkiem. Poza tym pamiętam jednego Mateusza ze szkoły. Największy tuman i wieśniak w klasie.

Gość gość
a no właśnie, a dlaczego źle się kojarzyło ?

Gość gość
Mateusz to nie jest polskie imię. Pochodzi z hebrajskiego i oznacza dar boży. Mnie się nie podoba, ale i tak lepsze od Kubusia, Filipa, Tymka czy Kacpra o Brajanku nie wspominając. Kojarzy mi się z kolegą ze szkoły. Największy tłumok i wieśniak w klasie.

Gość gość
Sorry za zduplikowanie odpowiedzi.

Gość gość
A co powiecie na Filipa?

Gość gość
Filip może być Seba hm ...bardzo poularne wśród dresów i łysych bywalców siłowni w wieku 16-30 lat .

Gość gość
mateusz = wiejski pijaczyna

Gość gość
Mateusz wajche przeloz :P Ale samo imie lepsze niz te Kubusie wszystkie razem wziete

Gość gość
Okropne

Gość gość
Nie podobaja mi sie imiona konczace sie na "usz"

Gość gość
Przecież tak samo pojechałaś w wulgarny sposób inne imiona kretynko więc o co ci chodzi? nie ręczysz, bo jakieś baby na forum piszą, że brzydkie? Mają prawo tak napisać. Dla mnie też jest brzydkie i co mi zrobisz? Nie napisałabym jednak o nim tak wulgarnie i chamsko jak ty o tamtych imionach napisałaś prostaczko.

Gość gość
Autorko idź do psychiatry albo do psychologa skoro nie ręczysz za siebie, bo ktoś mówi, że imię Mateusz jest brzydkie. Nigdy nie ma tak żeby wszystkim na świecie się jedno imię podobało. Jednym się dane imię podoba innym nie i tak jest z każdym imieniem. To cię tak frustruje? Masz jakieś parcie na to żeby wszyscy lubili to co ty? To nie jest normalne. Piszesz tak strasznie obraźliwie o innych imionach, a sama nie chcesz aby ktoś o Mateuszu nie mówił zaledwie "brzydkie" Jesteś chora i agresywna. Lecz się

Gość gość
Mateusz c/i/p/e/u/s/z p/i/z/d/e/u/s/z

Gość gość
Mi się bardzo podoba, ale niestety źle mi się kojarzy i nie dałabym dziecku tak nawet na drugie imię

Gość gość
Lubię to imię i zdrobnienie Mati. Chciałam tak nazwać kiedyś syna, ale koleżanka mnie ubiegła.

Gość gość
A nie macie tak, że czasami imię kojarzy Wam się z konkretną osobą i dlatego go nie lubicie? Mateusz jest mi obojętne, ale znowu jak pomyślę sobie o takim jednym gostku z tym imieniem w rodzinie, wyrośnięty wielki chłop nieatrakcyjny, powolniak, nie misiu ale już niedzwiedź no to nie mam zbyt miłego skojarzenia z tym właśnie imieniem.. Ja mam problem z damskimi imionami bo niewiele mi sie z nich podoba. Ocenianie imion jest wyłącznie subiektywną kwestią.

Gość gość
Nie bardzo mi sie podoba ale wybrałam to imie dla syna bo inne męskie imiona totalnie mi się nie podobają i w większosci kojarzą mi się z ludzmi których znam niekoniecznie pozytywnie .Mateusza żadnego nie znałam dlatego syn dostał to imię.

Gość gość
Subiektywizm ..każdej się dane imię kojarzy inaczej i tyle . Czasem są wspólne mianowniki . Z wywiadu -Seba kojarzy sie z patologią bo znamy takich z patologicznych gimow oraz jako synków awanturnych mamusiek żyjacych z konkubentem pijakiem .Kiedyś to był odpowiednik Brajanka . Natan i Tymon -dziwne imiona jak nazwy maszyn ,tak z 60% ludzi się nie podobają . Kupusiów jest do porzygu zresztą durne imię bo 98% mamusiek woła zdrobnieniem zamiast Jakub . Rzeczony Mateusz -normalne zwykłe imię . Kontrowersyjne tylko zdrobnienie 'Mati" wiele osób go nienawidzi, kojarzy sie z nowomodną 'zachodniościa' jak Vanesski Dżessiczki czy Alanki . Zauważalne że "Mati" wołają na ogół mamuśki które dorobiły się na szparagach w Niemczech czy zmywaku w UK i maja się za elitę hm ...

Gość gość
matuesz bardzo ladne, a przede wszystkim normalne meskie imie, i dla dziecka i potem jak bedzie ten ktos dorosly to tez nie ma siary. A skrot np Mati dla chlopca slodko brzmi. Mi sie podoba.

Gość gość
Mój brat KOMPLETNY DEBIL ....ach ulżyło mi :D

Gość gość
Do gość 2015.11.11 Idealny komentarz jak dla mnie, myślimy identycznie :D

Jedna znajoma ma Mateusza i woła do niego Mati, a inna koleżanka ma Matyldę i mówi do niej... tak samo ;) Taka ciekawostka :)

Gość gość
Mateusz bardzo ladne imię, mój 40 letni syn mi dzisiaj powiedział, że jego imię Krystian to wtedy był takie jak teraz Brajan lub Olivier, byłam młoda i głupia, ale chyba nie jest takie najgorsze.