Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spór z mamą o drobnostkę, kto ma rację?

Polecane posty

Gość gość

Byłam dziś na zakupach i znalazłam ubranie na święta dla mojej rocznej córki. Na święta zjeżdża się ok 35 osób, wiec trzeba wyglądać ;) Kupiłam córce białe body z kołnierzykiem, do tego prosta czerwona sukienka w drobną czarną kratkę i czarne rajstopy. Moja mama jak zobaczyła te rajstopy to stwierdziła, że to co najmniej niestosowne, żeby roczna dziewczynka miała rajstopy w takim kolorze. Muszą być białe i koniec. Mnie się białe nie podobają. Nie o to chodzi, że nie potrafię przeciwstawić się matce, bo i tak zrobię jak będę uważała za słuszne, ale zwątpiłam i może rzeczywiście jest to nieodpowiednie. Co sądzicie?

Gość gość
Najlepiej kup białe, ale pończochy. Ciekawe jaką by miała minę.

Gość gość
Nie ma jak awantura o p*****ly

Gość gość
Mysle,ze Twoja mama ma racje.Dziecko w czarnych rajstopkach niezbyt ladnie by wygladalo,poza tym nie za duzo tych kolorow?jesli body biale a spodniczka czerw moga byc biale np w jakies wzorki itp?albo jakis inny odcien,ale raczej jasne.Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam.

Gość gość
Tez mi sie wydaje ze lepiej inny kolor niż czarny

Gość gość
Czarne beda ok. Biale tez. Tu nie o rajstopy chodzi a o wladze.

Gość gość
roczniak w czarnych rajstopach.... ja bym nie wybrała... to jest robienie z dziecka takiej starej malutkiej.

Gość gość
nie chodzi tu o władzę, bo to ja decyduje o dziecku. Nie raz juz to mojej mamie pokazałam, ale wyraziła swoje zdanie, a ja po prostu zaczęłam się zastanawiać. Nie wydaje mnie się, że to robienie starej maleńkiej, są to w końcu grube rajstopy niemowlęce, nieprześwitujące i nie z lycry.

Gość gość
Nie sądzę że chodzi o władzę. Po prostu kontrowersyjny kolor rajstop jak dla rocznego dziecka.

Gość gość
ja też jakoś nie widze takiej małej dziewczynki w czarnych rajstopach.... normalnie jak na stypę.

Gość gość
ok, dziewczyny, dzięki za opinię. Na tym mi zależało. Wezmę Wasze zdanie pod uwagę.

Gość gość
taka stara malutka, teraz czarne rajstopy a za 10 lat pewnie jej kupisz kolorowe z hello kity .

Gość Tasmanska
nie znam się ubranaihc dziecięcych dla malychow, dla mnie dzieci w tym co mmają wszystkie tam samo wyglądają i nie zwracam uwagi na ich ubior, ale może bardziej rajtopy podchodzące pod granatowy? fioletowy?

Gość gość
ja uważam, że jak najbardziej może mieć czarne rajstopy, będą idealnie pasowały do czerwonej sukienki i białej bluzki.

Gość gość
Jak moje dzieci były malutkie to spotkałam się kilka razy ze stwierdzeniem, że czarny jest dla małych dzieci niestosowny, bo to kolor pogrzebowy.

Gość gość
O jejku jejku. Każdemu życzę takich zmartwień, na prawdę. Jakby poważniejszych problemów nie było... Ja mam czarne ubrania w garderobie niemowlęcej i nic nikomu do tego. Te co się tak dziwią to pewnie z małych wąskich środowisk, co to jeszcze mało widziały i nie zdążyły przywyknąć.

Gość gość
to ja kiedyś byłam w sklepie i zobaczylam maleńkie rajstopki, dla 1.5-2 r dziewczynki, i były to klasyczne kabaretki, czarne z oczkami. Podniosłam je do góry i skomentowałam do ekspedientki, że to szkaradztwo podszyte pedofilią. Odpowiedziała, że kupiła córce taki model.

Gość gość
Biały chyba jeszcze bardziej niestosowny, bo na pogrzebach małych dzieci stosuje się biel.

Gość gość
tak jak wspomniałam wcześniej, to nie żadne kabaretki, pończoszki itd, tylko zwykłe czarne grube niemowlęce rajstopy.

Gość gość
Z ciekawości wpisałam w Google czarne rajstopy dla małego dziecka. I pokazują mi się tylko dzieci w przebraniu, np za kotka czy pszczółka i do tego czarne rajtki.

Gość gość
A ja nosiłam czarne rejstopy białe czerwone jakie dostałam takie miałam. Mama i tata nie kupywsly byliśmy biedni i zawsze po kuzynach ciuchy nosilismu, jakie były takie się nosiło najważniejsze aby nie chodzić nago, nawet chłopska kurtkę na codzień nosiłam jak mała byłam po bracie bo ciepła była i na zimę odpowiednią, wychowałam się na wsi

Gość gość
Ja kiedyś widziałam w Cubusie piżamę dziewczęcą (albo koszulę nocną) dla przedziału wiekowego - na oko - wczesne gimnazjum/późna podstawówka z napisem "Try me". :D

Gość gość
To jak nieodpowiednie to czemu sprzedają w sklepie takie

Gość gość
Dzieci - zwłaszcza tak maleńkie - w czarnych kolorach wyglądają przytłaczająco. Sama nie lubię białego - ale lubię jasne kolory. Więc np. ecru byłby tutaj też rozwiązaniem.

Gość gość
ale to tylko rajstopki, góra będzie jasne, spódniczka czerwona. Autorko, rób jak uważasz. Czarne sa ok.

Gość gość
Bo czasy się zmieniają, a mentalność osób starszych nie i dla nich ubranie dziecka w czerń może przynieść nieszczęście.

Gość gość
Nie lubie czerni dla malych dzieci. Bylam w szoku, gdy szwagierka kupila mi dla nienarodzonej jeszcze coreczki czarna czapke zimowa. Choc byla z kolekcji myszki mickey i miala uszka i czerwona kokardke na boku.

Gość Tasmanska
no ale kolor czarny to tylko dodatek, przecież dziecko cale na czarno nie będzie. Jest czerwień, jest biel i jest czern, wszystko w odpowiednich proporcjach wg mnie

Gość gość
Tak samo nie lubię czarnych (ciemnych) kolorów u dzieci. Spódniczka jeszcze jakoś ujdzie. Ale rajstopy? Brrr....

Gość gość
Tasmańska - dodatek czarnego to np. spinka, opaska, paseczek. Ale nie rajstopy. Po prostu dziewczynka będzie wyglądała smutno.