Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polećcie dobrą poduszkę do karmienia

Polecane posty

Gość gość

Hej mamy! Czy możecie polecić mi jakąś dobrą poduszkę do karmienia? Niby idealne cechy znam, ale przez internet trudno ocenić, czy dana poduszka je posiada. O pomoc proszę zwłaszcza mamy z większym biustem:). Z góry dzięki!

Gość gość
Ja mam takiego zwykłego rogala " no name" z allegro za chyba 20 zl i jest okej. Dobrze jak jest dosyć nabita, aby szybko nie siadła. Generalnie to dobra rzecz, choć równie dobrze sprawia się zwykły jasiek. Warto mieć wymienną poszewkę, bo czasem dziecko uleje albo mleko gdzieś pocieknie bokiem.

Gość gość
Szczerze to ja miałam taka większa do karmienia i do spania w ciąży i po porodzie. U mnie się nie sprawdziła. Wolalam karmic dziecko na małym jasku lub zupełnie bez żadnych podpórek bo na samym początku dziecko leżało sobie w rożku usztywnionym i to wystarczyło.

Gość gość
Ja miałam rogala firmy WOMAR, taki z welurowym pokrowcem.. do spania w ciąży, do spania normalnie IDEALNY.. ale żeby na tym karmić dziecko? bez sensu.. ja zostałam wypisana ze szpitala w 5 dobie, gdyż synek miał żółtaczkę i mało przybierał na wadze... musiałam przyjechać jeszcze 10 doby na ważenie do babki z poradni laktacyjnej.. i u niej jeszcze karmić, ona sprawdzała jak mały je (okropny problem był u mnie z piersiami, wielkie, twarde, obolałe itp.).. i właśnie tam karmiłam przy użyciu tej poduszki... to nie jest wygodne! Zresztą, jeśli mogę wyrazić swoje zdanie.. karmienie piersią w ogóle jest niewygodne, nieprzyjemne, denerwujące, długo trwa i nie daje wiedzy na temat tego, ile dziecko zjada.. Po dwójce dzieci mówię, że wolałam butelkę (przez jakiś czas ściągałam pokarm, żeby tylko nie karmić piersią, ale potem przechodziłam na mm). Jeśli chcesz rogala tylko do karmienia, to nie ma sensu kupować.

Gość gość
Och, myślałam że taka poduszka mi pomoże. Syna karmiłam na zwykłej poduszce, nachylając się nad nim, było to koszmarnie niewygodne. Nie umiałam sobie poradzić z moimi wielkimi piersiami. To jeden z elementów, który był gwoździem do laktacyjnej trumny. Teraz chcę się przygotować na milion możliwych sposobów.

Gość gość
Ale jak pochylając się nad dzieckiem? To przecież dziecko przystawiasz do piersi, a nie piers do dziecka. Cos chyba masz zla technikę. Ja mam raczej male piersi, ale w okresie laktacji znacznie powiększyły swój rozmiar i bez problemu dostawiałam dziecko. Ta poduszka mi tylko przeszkadzała.

Gość gość
No ale właśnie na poduszce nie trzeba specjalnie podtrzymywać dziecka i ręce nie cierpną. Dla mnie to jest wygodne. Zakładam nogę na nogę pod głowę, żeby było wyżej i praktycznie ręce mam wolne. Ale podtrzymuje, że na jaśku też da się to zrobić.

Gość gość
Ergobaby, ale nie wiem czy sa juz dostepne w PL. Ona jest z pianki memory i ma ergonomiczy kształt. Zobacz sobie w necie jak wyglada.

Gość gość
Tak, miałam złą technikę. Zwisałam nad dzieckiem. Syn z tych dzieci, co to szybko wpadały w histerię, więc dla świętego spokoju, ja się pochylałam nad nim, a nie kombinowałam, jak go ułożyć tak, aby mnie było wygodnie. Widzę, że zdania podzielone. Kupię może na wszelki wypadek, najwyżej odziedziczy szwagierka. Spróbuję załatwić konsultantkę laktacyjną, ale najbliższa to jakieś 80 km...

Gość gość
Ergobaby wygląda zachęcajaco. Myślałam jeszcze o my breast friend albo polskiej poofi

Gość gość
Autorko, drugie dziecko może być zupełnie inne. U mnie też syn tak histeryzował, a córka od początku sprawnie jadła. Mimo to wygodna dla mnie jest taka poducha- to ja pisałam pierwszy post i jeszcze gdzies tam dalej.

Gość gość
Ach te chłopy...dzięki, pocieszyłaś mnie ;). Ogólnie nie mogę narzekać - dzieciak wesoły, towarzyski, ale narwany nieziemsko.

Gość gość
Ja pierwsze dziecko karmilam na tym dobrze rok :D wygodne, jedna reka masz wolna, mozesz sie napic albo potrzymac iphonea :D drugie tylko pol roku ale jestem jak najbardziej za. Na rogala podloz sobie tetrowke zeby nke prac za kazdym razem. Mz najlepszy wiazany z tylu

Gość gość
Jak by któraś mama niemogla sie wyspać w ciąży to ja polecam poduszkę ortopedyczną typu rogal. Bardzo mi to pomogło w ostatnich tygodniach ciaży. Taką poduszkę mozna kupićw tym sklepie www.scanrehab.pl .

Gość gość
U mnie się najlepiej sprawdziła poduszka anatomiczna którą sobie zamówiłam na http://materacyk.pl/ wspominała mi o niej wcześniej położna i faktycznie o wiele łatwiej i wygodniej się karmiło ;)