Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem ze spaniem

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 3 lata, wstaje rano między 8 a 9.30 , gdy sypiala w dzień, to między 12 a 13 i była to godzina, półtorej. I w nocy koszmar, dziecko zasypialo o 22, 23. gdy próbuje ją przetrzymać, to zasypia o 19, 20 i budzi się o 22 i wariacja do 2, 3 w nocy. Juz nie mam siły, nie wiem skąd ona ma tyle energii, jest bardzo żywym dzieckiem, codziennie spędzamy na dworze 2 godziny, jest aktywna w domu i cholera nie chce spać, macie jakieś sposoby na takie dziecko?

Gość gość
Co za bełkot, nic z tego nie zrozumiałam.

Gość gość
Czego nie rozumiesz? Autorka wyraźnie napisała, że gdy dziecko spało w dzień to zasypialo późno w nocy, a gdy nie śpi to zasypia wcześniej, ale i tak się budzi bo wydaje jej się to drzemka. boże co za tepoty tu siedzą

Gość gość
Widocznie potrzebuje jeszcze drzemki w dzień, a na wieczorne zasypianie potrzeba konsekwencji. Kilka dni kladziesz dziecko o 20 do łóżka, niech tam się bawi, skacze, leży- to nieważne. Cudownie byłoby, gdybyś jej wtedy czytała- nawet godzinę. Ona się wyciszy i w końcu zaśnie. Sprawdzone.

Gość gość
Nie prawda ze konsekwencja wystarczy. Przerabialam to z 2,5 latkiem. I wcześniej wstawal niz twoja. Wieczorem koszmar. Wytrzymałam do wtorku i koniec drzemek. W twoim wypadku nie pozwalałabym na szalenstwa w nocy. Ja wytrzymalam ponad pol roku zmarnowanych wieczorow. Uparcie wierzylam ze w koncu zasnie. Ani chwili dla siebie. Chyba ze jednak drzemki nie mial to szedl wczesniej spac. Kladlam sie obok .albo wychodzilam. Nie raz pierwsza padalam. Teraz powiedzialam dosyc. Musimy przetrwac i sie przystosuje.

Gość gość
Mam starsze dzieci bo 13 i 8 lat ale nigdy takich akcji. Owszem, budzily sie w nocy ale kladlam sie z nimi gasilam swiatlo i NIE BYLO ZABAWY!!! Noc jest do spania! Teraz dzieci z rodzicami wyprawiaja co chca. Zero zasad, regul dyscypliny....