Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia93

Jak wyglądał wasz test w 5 tygodniu?? :)

Polecane posty

Gość klaudia93

Cześć, ZAKŁADAJĄC TO IŻ JESTEM W CIĄŻY według mojego kalendarzyka miesiączkowego dziś jest 4 tydzien i 5 dzien. Przedwczoraj zrobilam test i druga kreska jest bardzo bladziutka, ale jest. Nawet moja szczera do bólu siostra jak tylko ten test zobaczyla powiedziala ze druga kreska jest i się nie mylę, na okres się nie zanosi. Tylko obawiam się że może to być fałszywy alarm, ponieważ kiedys juz tak mialam ze na teście byla bladziutka druga kreska a ciązy nie było i 2 dni pozniej dostalam bolesny i dlugotrwały okres. I stąd moje pytanie, czy wasze drugie kreski szczęścia też były bladziutkie i byłyście w ciązy?? Zalozylam taki sam wątek niedawno na forum ogólnym, ale postanowiłam założyć go też tutaj, aby jakoś bardziej rozwinąć dyskusję :) Pozdrawiam :))

Gość gość
zalezy kiedy miałas owulacje. jak są dwie kreski to pozytywny, pewnie za 1-wszym razem tez byłas w ciąży ale szybko ją poroniłas, to się zdarza bardzo czesto. Będzie dobrze, powodzenia

Gość gość
Bardzo możliwe, chociaz nie jest mi jakoś przykro bo nawet nie widziałam USG ani nic. Za to 3 lata temu w 6 tygodniu poroniłam i to bylo dla mnie straszne. Wiadomo, pierwsze dziecko. Wiele ludzi mowi zeby się tym nie przejmowac, że jak nie teraz to innym razem sie uda, ale uczucie kiedy widzi sie swoje dziecko na USG a po kilku dniach się je t=traci jest nie do opisania.

Gość gość
W 5 tc kreski były równe, ale miałam wysoki poziom hcg.

Gość klaudia93
no u mnie druga bladziutka ale jest i kolor tez ma wiec raczej nie ma mowy o jakies wadzie testu. Kuzynka tak miala ze wkrecala sobie ze ciaza bo byl zarys drugiej kreski a tu sie okazało ze zrobilo sie wybrzuszenie po zalaniu próbką.

Gość gość
Droga kreska blada na dwóch testach.

Gość gość
U mnie wyglądał tak jak u ciebie. Niestety, była to ciąża pozamaciczna.

Gość klaudia93
nie, na tym pierwszym, drugiego jeszcze nie robilam bo wole poczekac jeszcze dzien lub 2. Jak po zrobieniu testu zobaczylam ta bladziutka kreske to zrobilam zdjecie. Nikomu nic nie mowie, wiemy tylko ja, siostra i Wy. Wole narzeczonemu nie mowic bo w razie fałszywego alarmu i wiążacego się z tym niepowodzenia będzie mu przykro.

Gość gość
Mój też był taki jak twój. 3 dni pozniej zrobilam jeszcze jeden i kreska byla mocniejsza a u lekarza się potwierdziło. bylam 4t1d

Gość gość
Nie mówcie że wasz był taki sam bo nie wiecie jak wygląda jej.

Gość gość
Napisałam, pierwsza kreska sprawdzająca normalna a druga bladziutka ale kolor widoczny

Gość gość
kurcze czasem zapominam nicku wpisac, sorki :)

Gość gość
Nie wiem, bo w 4 wyszły dwa pozytywne i później już nie robiłam. Druga kreska była wtedy blada ale bardzo dobrze widoczna.

Gość klaudia93
a byłaś rzeczywiście w ciązy?

Gość gość
Tak, córka ma teraz 3,5 roku. Tylko wiecie co, poleciałam od razu w 4 tygodniu do lekarza. I to było zdecydowanie za wcześnie. Kartę ciąży założył mi dopiero w 7 tygodniu jak było słychać bicie serca. Radzę wam, poczekajcie trochę z wizytą bo niepotrzebny stres.

Gość gość
Ja miałam rok temu w lipcu drugą słabiutką i w 6 tyg poroniłam. Równo po roku znowu się udało ale tym razem kreski jak dwa baty były i już mija mi 22 tc:-)

Gość gość
W obu ciążach robilam test mniej wiecej tak jak ty, na pewno nie później. Za drugim razem nawet juz w dniu spodziewanej miesiączki, bo szłam na impreze i wolałam się upewnic. Kreski byly jaśniutki, ale widoczne i równe. Synek ma prawie 3 lata, a teraz jestem w 6 miesiącu.

Gość klaudia93
czy brązowe niewielkie brązowe plamienie ze ślizem jest normalne? pytam bo wlasnie mam tak, ale bardzo malutko. Podczas poronienia ponad 3 lata temu od razu zaczal mnie bolec brzuch i bylo bardzo duzo krwi

Gość gość
Ja takiego co prawda nie miałam, ale czytałam że to normalne.

Gość gość
Brązowe plamienia i bladziutkie drugie kreski miałam przy pozamacicznej ciąży. Który by to u ciebie był tydzień? Może warto to sprawdzić u lekarza?

Gość Klaudia93
Koniec 5-ego.

Gość gość
Jeśli jest plamienie lepiej iść do lekarza. Może być tak że zarodek głębiej się zagnieżdża i trafił na naczynie krwionośne ale może to być też początek poronienia.

Gość gość
W którym tygodniu standardowo zagniezdza się zarodek?

Gość Xxrestlesxx
Na początku ciąży boli brzuch?

Gość gość
Mnie nie bolał ale słyszałam że tak

Gość gość
wszystkie apteki nieczynne to kupilam test z tesco i negatywny wyszedl. A szkoda bo bardzo chcialam dziecko

Gość gość
Skąd ja znam testy z tesco..... Wychodzily mi negatywne a moj syn ma dzis 2 latka

Gość gość
Ja dzien po dacie spodziewanego okresu mialam dwie grube krechy , a ze duzotych testow wykonalam bo nie dowierzalam ze to ciaza i byly one robione o roznych porach dnia. Rano wieczorem w poludnie. Zawsze wychodzilo to samo -dwie grube krechy. A teraz 22 tydzien i czlowieczek robi mi przemeblowanie w brzuchu.

Gość gość
no to chociaz jasne jest to ze nie jestem w ciazy, dzieki ;)

Gość gość
Nie jest powiedziane ze nie jestes.ja mialamdwie grube krechy o kazdej porze ale za to moja kolezanka miala blada druga kreske. Taka bardzo blada a dzis ma corke 4 latka :)