Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skąd ISIS bierze samobójców?

Polecane posty

Gość gość
KSIEGA DANIELA. ksiega proroka Daniela zawarta w jedynym PRAWDZIWYM SLOWIE BOZYM, jaka jest Biblia, a ktora z dokladnoscia co do roku objasnia historie poczawszy od krolestwa Babilonii, poprzez krolestwo Medo-Persji, nastepnie imperium greckie, potem rzymskie. ostatnim ziemskim imperium w proroctwach Daniela jest to, w ktorym zyjemy OBECNIE. po nas przychodzi wieczne imperium, Krolestwo Boze. polecam obejrzec ten film, albowiem dokladnie wyjasnia w ktorym momencie historii swiata sie znajdujemy. https://www.youtube.com/watch?v=GAkd6C5PUzo&list=PLI2zA96OM0Kr0OuyiLPA4OVp1J4uhfvlT

@ gość dziś Misiu powtarzam nie kłóć się z baronem bo tu akurat w tej kwestii to ewidentnie baron ma rację. Wikipedię masz na dowód. x Ten debil nadal tego nie rozumie. Można mu tekst przed oczy pokazać, a on nadal będzie twierdził, że białe jest czarnym. Idiota i już.

@ gość dziś Misiu powtarzam nie kłóć się z baronem bo tu akurat w tej kwestii to ewidentnie baron ma rację. Wikipedię masz na dowód. x Ten debil nadal tego nie rozumie. Można mu tekst przed oczy pokazać, a on nadal będzie twierdził, że białe jest czarnym. Idiota i już.

Gość gość
Kojarzę też, że w czasie pierwszej krucjaty, do Jerozolimy zdążała normalna pielgrzymka, więc musiała mieć dostęp do Jerozolimy. X Nie było dostepu. Prawdopodobnie mylisz to z czymś innym. Z krucjata chłopska.

>>>misio1-nie zrozumiales,chodzilo mi o to,iz tam nigdy nie bylo normalnie,co sugerowales w swoim pierwszym poscie o Libii,a przynajmniej ja tak to odczytalam<<< x Bo ich "norma" znacząco odbiega od naszej :D. x Dlatego porównuję ich życie przed i po wprowadzeniu "demokracji" :D, a nie porównuję do życia w krajach europejskich :).

>>>Nie było dostepu. Prawdopodobnie mylisz to z czymś innym. Z krucjata chłopska.<<< x Krucjata chłopska była chyba niedługo przed pierwszą, ale podążała tym samym szlakiem. x W tamtym czasie trwały różne walki m.in. z Hiszpanami. x Te "normalne" pielgrzymki, były chyba transportowane przez statki włoskie. Nie będę sprzeczał się. Wskoczyłem na jakieś źródło, ale tam nic nie było o blokadzie. x Jestem jednak całkowicie pewien, że chrześcijanie żyli w tym czasie oficjalnie w Jerozolimie.

Gość gość
Naprawde jak czytam takie wyociny, ze kazdy muslim to potencjalny samobojca to naprawde gratuluje wam wypaczenia mozgowego. Wyscie o muzl.slyszeli jedynie z tych waszych tepych mediow, ktore przerzedzily wam gowna, ktore tak dumnie nazywacie swoimi mozgami.

Gość gość
Walka Arabów z hiszpanami to zupełnie inna bajka

Gość gość
Akurat w telewizji jest raczej propaganda jacy to muzułmanie są biedni

Gość gość
Nie jacy muzlumanie sa biedni, tylko uchodzcy, jesli juz.

>>>Ale ten cytat przeczy Twoim słowom. Musisz się zdecydować czy chrześcijanie byli atakowanie czy żyli pokojowo. Wcześniej twierdziłeś, że pokojowo. Teraz już zmieniasz zdanie, że byli napadani przez pojedyńcze bandy na tle rabunkowym. Niestety mój powyższy cytat wyraźnie podaje, że byli napadani bo chodziło o zagarnięcie ziemi przez muzułmanów.<<< x Ja jestem zdecydowany. x Mówimy o dwóch różnych grupach chrześcijan. Pierwsi żyli pod władzą muzułmanów, pokojowo z nimi. Drugą grupą, byli pielgrzymi wędrujący do Jerozolimy. Oni nie byli poddanymi muzułmanów i byli atakowani przez zbrojne bandy w celach czysto rabunkowych. Nie mogli odebrać żadnej ziemi pielgrzymom :).

Gość gość
"Po zdobyciu Nicei Turcy stanęli nad morzem Marmara, zagrażając Konstantynopolowi. Jednocześnie w Syrii zdobyli Antiochię(1085), a wcześniej już około 1070 r. w walce z Fatymidami opanowali Palestynę wraz z Jerozolimą, prowadząc tam w przeciwieństwie do tolerancyjnych władców arabskich politykę wrogą chrześcijanom , prześladując tamtejszych wyznawców Chrystusa i utrudniając pielgrzymom dostęp do miejsc kultu." zientara Benedykt Historia powszechna. Nie wiem co ty właściwie czytałeś

Gość gość
Tymczasem właśnie wypłynęła zaskakująca informacja, że Francuska Policja Narodowa spotkały się kilka tygodni temu z niemiecką policją federalną BKA i niemiecką federalną służbą wywiadowczą BND, aby przedyskutować zbliżające się ataki terrorystyczne w Paryżu. Zgodnie raportem SOFREP: „Cele przemysłowe zostały już zbadane przez podejrzanych terrorystów we Francji. W jednym z obiektów została znaleziona bomba, której detonacja się nie powiodła. Podłożone ładunki wybuchowe skradziono z francuskiego magazynu zbrojnego miesiące temu. Francuska i niemiecka policja federalna i służby wywiadowcze są mocno przekonane, że terroryści obierają na cel lekkie cele w Paryżu. Kwestią nie jest „czy to zrobią”, ale „kiedy”. Jedynym punktem sporu wewnątrz francuskich służb obronnych jest to, czy cel ataku będzie lekki (cywile) czy ciężki (wojsko, rząd, przemysł)”. Atak w stylu Mumbai uderzył w lekkie cele w całym Paryżu w skoordynowanych atakach z użyciem materiałów wybuchowych i półautomatycznych karabinów. Francja, już z wysokim alarmem terrorystycznym ze względu na nadchodzącą konferencję dotyczącą globalnego klimatu w Paryżu, rozmieściła 1500 francuskich wojskowych na paryskich ulicach i cały personel policyjny ma anulowane wolne. Po tym, jak obiekt wojskowy w południowo-wschodniej Francji został w lipcu okradziony z blisko dwustu detonatorów, czterdziestu granatów i stert plastiku (materiału wybuchowego), władze francuskiego wywiadu były w pełni świadome, że nie była to zwykła kradzież, ale coś znacznie bardziej złowieszczego. Mimo wiedzy o nadchodzących atakach w Paryżu, francuskie władze były kompletnie nieprzygotowane do zapobieżenia katastrofie. Opinia publiczna nieustannie jest zalewana propagandą rządową, że powszechna inwigilacja jest konieczna do udaremniania ataków terrorystycznych. Tymczasem okazało się, że mimo jej stosowania nie udało się zapobiec tragedii. Społeczeństwo powinno rozważyć możliwość, że te programy inwigilacyjne nie są przeznaczone do chronienia nas, ale są po prostu kolejnymi środkami kontroli.Iracki minister spraw zagranicznych Ibrahim al-Dżafari oświadczył, że Irak posiada dane wywiadowcze o przygotowywanych zamachach we Francji, Stanach Zjednoczonych i Iranie. Według agencji Reutera, irackie władze przekazały je tym krajom.

Gość gość
bo widzicie problem z islamem jest taki że w koranie jasno stoi że trzeba walczyć z niewiernymi, nakaz samego mahometa. Ten to był niezłym watażką, są relacje jak morduje i układa martwych chrześcijan w stosy, podbija nowe tereny mieczem. Teraz przenieście to wszystko do 21 wieku i macie fundamentalistów, a ci są po prostu wierni nakazom. To ci muzułmanie którzy tego nie robią są jak nasi katolicy tylko z nazwy.W ogóle w islamie stworzono cały przepis na podbój, łącznie z tym że muzułmanin może kłamać jeśli to ma chronić dobro islamu.Wszystko to jest bardzo sprytne, sa 3 etapy- Etap pierwszy – Podstępny Dżihad(Jeśli muzułmanie żyjący w jakiejś społeczności są mniejszością i nie mogliby sprostać konfrontacji z innymi członkami społeczności, czyli z nie wierzącymi z nie muzułmanami, wtedy mają nakaz i głoszą pokój, tak jak to czynił Mahomet ze swymi zwolennikami na początku jego działalności w Mekkce, gdy nie miał zbyt dużo sił, nie miał dużego poparcia, działał pokojowo), Etap drugi – defensywny dżihad(Sytuacja zaczyna się zmieniać, gdy populacja muzułmanów staje się większa, czują większą siłę i mają większe możliwości, wtedy przystępują do defensywnego dżihadu, walki z zagrożeniem dla Islamu), Etap trzeci – Ofensywny Dżihad(Gdy muzułmanie są większością i posiadają władzę polityczną mają obowiązek prowadzić dżihad ofensywny)

Gość gość
A przesladowanie nie oznacza napadanie w celach rabunkowych

Gość gość
"Bo w koranie jasno stoi"... brawo. Odrobiles pierwsza lekcje. Przeczytales (as) koran. Zinterpretowales go w identyczny sposob, jak wielcy bojownicy detonujacy bomby. Mozesz zaczac szkolenie w szeregach ISIS.

Gość gość
5 listopada na autostradzie niedaleko Rosenheim w Bawarii. W jego samochodzie znaleziono pistolety, karabiny maszynowe, amunicję i materiały wybuchowe. Z zabezpieczonych dokumentów wynika, że mężczyzna był w drodze do Paryża. Mężczyzna wpadł podczas rutynowej kontroli na autostradzie - powiedział radiu Bayern Ludwig Waldinger z bawarskiej policji kryminalnej. Zatrzymaliśmy Volkswagena Golfa na numerze rejestracyjnym z Czarnogóry. Kiedy policjanci podnieśli maskę obok silnika zauważyli pistolet. Wtedy wezwali naszych specjalistów, którzy przeszukali auto i znaleźli tam prawdziwy arsenał. Liczne pistolety maszynowe, rewolwery, amunicję i ładunki wybuchowe - opowiadał. 51-latek został aresztowany, od tamtej chwili milczy, nie chce zdradzić skąd miał i dokąd wiózł ten arsenał.

Gość gość
A do Polski niedawno trafil zatrzymany w Norwegi POLAK, podejrzany o wspolprace z terorystami. Zapewne tak naprawde mial na imie Mahomed, nie?

Gość gość
@ misio1 dziś >>>Ale ten cytat przeczy Twoim słowom. Musisz się zdecydować czy chrześcijanie byli atakowanie czy żyli pokojowo. Wcześniej twierdziłeś, że pokojowo. Teraz już zmieniasz zdanie, że byli napadani przez pojedyńcze bandy na tle rabunkowym. Niestety mój powyższy cytat wyraźnie podaje, że byli napadani bo chodziło o zagarnięcie ziemi przez muzułmanów.<<< x Ja jestem zdecydowany. x Mówimy o dwóch różnych grupach chrześcijan. Pierwsi żyli pod władzą muzułmanów, pokojowo z nimi. Drugą grupą, byli pielgrzymi wędrujący do Jerozolimy. Oni nie byli poddanymi muzułmanów i byli atakowani przez zbrojne bandy w celach czysto rabunkowych. Nie mogli odebrać żadnej ziemi pielgrzymom . x Żadne źródła na które nie natrafiłem nie potwierdzają by chrześcijanie dzielili się na jakieś 2 grupy z czego jedna grupa była atakowana a druga żyła pokojowo. Z tego co wyczytałem (nie tylko na wiki) to muzułmanie wciąż najeżdżali na białych chrześcijan a jeśli w jakimś okresie czasu przestali najeżdżać to tylko dlatego, że rycerze krzyżowi ich odepchnęli i przestali zagrażać. Nie wiem misio1 gdzie wyczytałeś te swoje rewelacje ale ewidentnie mijasz się z prawdą Sprawdź sam i poczytaj i dopiero potem dyskutuj bo bez obrazy ale głupoty piszesz.

Gość baron pancerny
@ misio1 dziś Słowo "utrudniając" nie oznacza: "blokując" x Kretynie glupi! Jak rolnicy zablokowali ci droge to miales utrudniony przejazd czy nie? Gdy bokser blokuje cios to tym samym utrudnia przeciwnikowi zadanie tego ciosu czy nie? Kretynie, slowo "blokuje" jest niemal tozsame z "utrudnia".

>>>Żadne źródła na które nie natrafiłem nie potwierdzają by chrześcijanie dzielili się na jakieś 2 grupy z czego jedna grupa była atakowana a druga żyła pokojowo.<<< x To sprawdź, czy w Jerozolimie żyli wtedy chrześcijanie i Żydzi, oraz czy odbywały się pielgrzymki do Ziemi Świętej. x Chrześcijanie walczyli między sobą w Europie, więc nie uogólniaj, że na Bliskim Wschodzie wszyscy chrześcijanie byli tacy sami. x >>>Z tego co wyczytałem (nie tylko na wiki) to muzułmanie wciąż najeżdżali na białych chrześcijan<<< x Wytłumacz mi: jak muzułmanie mieli najeżdżać chrześcijan, mieszkających w muzułmańskich miastach ? Zrozum, że do czasu krucjat, ludzie w tamtym rejonie żyli pokojowo RAZEM.

Gość gość
Słowo "utrudniając" nie oznacza: "blokując" X Przede wszystkim te słowa oznaczają dokładnie to samo. blokować 1. «utrudniać przejście, dostęp do czegoś» Polegało to na tym że za wejście na teren Jerozolimy trzeba było zapłacić ogromną sumę, cła i inne takie, albo nawet nie wpuszczenia "bo tak". Wspomnę też o zburzeniu grobu panskiego. Nakładaniu podatków nie tylko na chrześcijan a także Żydów.

@ gość dziś Słowo "utrudniając" nie oznacza: "blokując" X Przede wszystkim te słowa oznaczają dokładnie to samo. blokować 1. «utrudniać przejście, dostęp do czegoś» Polegało to na tym że za wejście na teren Jerozolimy trzeba było zapłacić ogromną sumę, cła i inne takie, albo nawet nie wpuszczenia "bo tak". Wspomnę też o zburzeniu grobu panskiego. Nakładaniu podatków nie tylko na chrześcijan a także Żydów. x Dokładnie. Ale misiek jest zbyt głupi aby to pojąć. Ciemniak nie znający nawet podstawowych znaczeń słów.

Gość gość
Wytłumacz mi: jak muzułmanie mieli najeżdżać chrześcijan, mieszkających w muzułmańskich miastach ? Zrozum, że do czasu krucjat, ludzie w tamtym rejonie żyli pokojowo RAZEM. X A choćby w wymienianej przez ciebie Hiszpanii. Walki o Bizancjum może ci coś mówią? O chrześcijańskie Bizancjum?

Gość gość
misio1 Nie zapominaj,że to Muzułmanie zaczęli konflikt z Europą A jeśli nie znasz historii to podam Ci tylko jedną datę. I to Ci powinno wystarczyć by zrozumieć nadrzędny problem ekspansji Islamu. Bitwa pod Poitiers( pod Tours) – bitwa stoczona 25 października 732 roku między armią arabską pod wodzą Abd ar-Rahmana , a wojskami frankijskimi majordoma królestwa Karola Młota i księcia Akwitanii Odona. x x Najważniejsza jest geneza tego wydarzenia i rola. Rola jest taka,że gdyby wtedy nie oparto sił wroga to niewykluczone,że dziś Europa oparta byłaby już na Islamie. Geneza jest taka,że na grubo przed jakimikolwiek krucjatami z Europy to Islam próbował jako pierwszy podbić i zdominować jej ziemie i społeczności. x x Bo najazdy arabskimiały już miejsce wiele razy w pierwszym tysiącleciu naszej ery.I w tym przed 732 rokiem n.e. Oddziały arabskie z podbitego Półwyspu Iberyjskiego najeżdżały obszary południowej Francji i Akwitanii już wcześniej (od 712 roku).Z czasem były one coraz częstsze, zwłaszcza po 717 roku. W 719 roku wódz arabski Hurr zdobył Narbonne i zajął obszar zachodniej Septymanii (pas wybrzeża od Pirenejów do ujścia Rodanu ). Ataki chwilowo powstrzymało zwycięstwo księcia Odona w bitwie pod Tuluzą. Nie na długo jednak - już w tym samym 721 roku Abd ar-Rahman, namiestnik Al- Andalus , rozpoczął na nowo podejmować łupieżcze najazdy. W latach 725 - 726 wódz Anbaka zdobył Carcassonne i Nîmes , całkowicie opanowując Septymanię. Arabskie podjazdy zaczęły zapuszczać się w górę Rodanu, docierając nawet do Besançon i Wogezów. x x Wywody więcmające na celu wiązać ekstremizm i terror islamski z ideą odwetu są niezwykle miałkie. Ja sobie doskonale zdaje sprawę z tego,że isis w swej retoryce lubi pieprzć o pogromie "Krzyżowców" i o słusznej zemście ale to są przemowienia dla maluczkich. Cele isis są konkretne i mają określone politycznie podłoże znane doskonale jego kierownictwu i mocodawcom. A młodzi bojownicy mają dla nich zaszczytnie rozrywać się granatami. x x A krucjaty jeden z wielu pretekstów jakie trafić mogą albo do słabo poinformowanych albo posługują się nimi lewaccy manipulanci jacy na każdym kroku w publicznej dyskusji próbują wmawiac wszystkim,ze najpierw to Europa była nietolerancyjna.Jaka była...taka była.Pierwsza nie zaczęła.

Misiek zazdrośniku! Czytałeś co omnibus alfa i omeha napisałe w temacie http://f.kafeteria.pl/temat/f1/nie-rozumiem-jak-taki-misio1-nawet-po-zamachach-moze-usprawiedliwiac-isis-p_6390066/2 x omnibus alfa i omega dziś Życia. Baronie pancerny On zazdrości Ci życia. Misio1 jest bardzo nieszczęśliwym człowiekiem. Przede wszystkim samotnym. Gdy przeczytał o Twoim życiu, o Twojej pięknej młodej dziewiczej żonie, to od razu w Jego nieszczęśliwym sercu zrodziła się zawiść. Niestety. Tak się często dzieje u ludzi myślących o sobie jako o osobach przegranych. Dlatego będzie Cię atakował. Będzie Cię nienawidził. Tępił. Prześladował. Ilekroć napotka Twój wpis zrodzi się w Jego sercu ból zazdrościl. Jak sól w oku. Ty przypominasz mu że życie można wygrać. Jesteś tym kim On by chciał być a kim nigdy już nie będzie. To prawdziwa przyczyna nienawiści jego

Gość gość
"Utrudniajac" nie wkazuje na skutek dzialania, mozna komus utrudniac dzialanie czegos, ale nie jest to jednoznaczne, ze cel nie zostal mimo trudnosci nieosiagniety. "blokowanie" czyjegos dzialania wyraznie wskazuje, ze do momentu trwania blokady cel osoby blokowanej nie zostal osiagniety.

A ja w tamtym temacie o 15:31 udzieliłem ci takiej odpowiedzi: x Aaaa... to tu go boli Skąd o tym wiesz? Znacie się z reala? DO MISIA SŁÓW KILKA Misiek kretynie zamiast ziać do mnie nienawiścią to po prostu weź się za siebie, przestań chlać, przede wszystkim przestań pisać głupoty na mnie i na innych, ogarnij się to może i ciebie jakaś zechce. Moja rada. Przed kobietami nie zgrywaj najmądrzejszgo jak zgrywasz tu na kafe. Najmądrzejszy nie jesteś, nie byłeś i nigdy nie będziesz. I na koniec jeszcze jedno. Nie posądzaj mnie o podszywanie się pod inne osoby i nie zarzucaj, że naprędce stworzyłem sobie nowy nick. Kliknij sobie na niebieski nick omnibusa i zobacz, że On istnieje od bardzo dawna. Na długo wcześniej zanim zacząłeś mnie atakować. Więc skończ już swoje błazenady. Znajdź se jakąś doopę albo zapłać i zaroochaj to zejdzie ci ciśnienie i przestaniesz atakować ludzi.

Gość gość
O Jezusie. Czyli jednak Baron to ten od czystości.. :p zadziwiające, że mamy podobne zdanie :p