Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sylwia2117

Antykoncepcja hormonalna.

Polecane posty

Witam, Drogie Panie! Mam problem a tabletkami antykoncepcyjnymi. Od 5 dni biorę ELIN. Czuję się nie koniecznie dobrze. Towarzyszą mi zaburzenia żołądkowe. Jestem trochę ospała i bez energii. Mam prośbę, czy mogłybyście się podzielić się ze mną opinią na temat tych tabletek, jeśli oczywiście je stosowałyście? Czy te zaburzenia po niedługim czasie ustąpią? I jest jeszcze jedna sprawa, krwawienie które ma wystąpić w czasie 7 dniowej przerwy to będzie "miesiączka"? Czy miesiączka wystąpi pózniej swoją drogą? Proszę o pomoc. ;)

Gość gość
Może masz zle dobrana pigułkę. Ja mam navynette i jest dobrze. Czuje sie normalnie i nie jestem senna. Czy to przejdzie? Ciężko powiedzieć. Mysle ze powinnaś udać się do ginekologa i z nim o tym porozmawiać. Chociaż jest opcja ze Twój organizm jeszcze nie przyzwyczaił się do tych zmian w hormonach. Jak długo juz bierzesz te tabletki? Co do miesiączki to powinna być trochę inna- bardziej skąpa i niebolesna. To tak naprawdę nie jest miesiączka tylko krwawienie z odstawienia.

Gość gość
A i oprócz tego krwawienia nie powinno być juz żadnego innego

Tabletki biorę dopiero 5 dni, nigdy wcześniej nie stosowałam tego typu antykoncepcji. A to krwawienie dlugo będzie się utrzymywało?

Gość gość
Nie wiem jak będzie u ciebie ale u mnie krwawienia są 3-4 dni. Ja jak pierwszy raz brałam anty to dopiero gdzies w połowie drugiego opakowania zaczelam się czuć normalnie. Ale ja tylko byłam trochę bardziej nerwowa. A jak będzie z Twoimi dolegliwościami to nie wiem. Ale mysle z chociaż jedno opakowanie powinnaś wybrac. A najlepiej 3. No chyba ze naprawde b. Źle się czujesz

Dzięki za odpowiedz. A czy przy pigułkach można stosować coś na uspokojenie? Chodzi mi tu np. melisa? Coś ziołowego żeby nie być mocno rozdrażnionym.