Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wyplacone pieniadze

Polecane posty

Gość gość

Witam nie wiem czy podobny temat sie pojawil ale nie moglam znalezc otoz mam taki problem moj narzeczony jezdzi na samochodach powyzej 12t znalazl prace w pewnej firmie jednak w warunkach zaproponowali mu umowe zlecenie na kwote 600zl zeby po miesiacu otrzymal umowe o prace jestem w ciazy potrzebujemy pieniedzy wiec zgodzil sie na umowe na 600zl a reszte pod stolem przepracowal tam miesiac czasu z mysla ze dostanie normalna umowe o prace jednak szefowi cos tam sie nie spodobalo i wypisal mu jeszcze jedna umowe zlecenie rowniez na te 600zl narzeczony przepracowal 16 dni i sam odszedl z tej pracy gdyz nie chcial tak zarabiac w miedzy czasie odezwal sie komornik o zajeciu wyplaty czyli te 600zl pracodawca przekazal komornikowi i teraz moj problem poniewaz narzeczony nie rozliczyl sie jeszcze z tarczek poniewaz pracodawca nie chce wyplacic mu 1000 zl tych zarobionych "pod stolem" stwierdzil ze wyplate jaka powinien otrzymac 600 zabral komornik nic wiecej mu sie nie nalezy co jest oszustwem prosze doradzcie mi jak mozna sobie poradzic z takim pracodawca dodatkowo kazal przekraczac czas pracy aby towar dotarl na miejsce na czas . Teraz ma juz prace gdzie wszystko ma zgodne z przepisami pracodawca rowniez jest uczciwy ale co z tymi tarczkami i za tamtymi zaleglymi pieniedzmi mam nadzieje ze w miare rozsadnie to przedstawilam dziekuje z gory za pomoc

Gość gość
niewypłacone pisze się łącznie

Gość gość
w sumie to nic nie zrobi, jak chce może postraszyć donosem do USu lub ITD. Skoro ma komornika to czemu chce umowe o prace? Zajma mu jeszcze wiecej. Niech spłaci długi i dopiero umowe o prace podpisuje

Gość gość
Duzo potrafisz pomoc :) a zdanie zaczyna sie z duzej literki polonisto

Gość gość
na umowie o prace nie zabieraja z najnizszej krajowej z umowy zlecenie moga cala dwa jak wspomnialam jestem w ciazy na umowie zlecenie nie dostanie urlopu zebym ja mogla wrocic do pracy na umowie o prace tak