Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bulinka2211

Co do szpitala na porod dla mamy ?

Polecane posty

Gość gość
ze 3 koszule nocne zeby sie przebrac jak bedziesz miala ochote (i w zaeznosci ile pobyt bedzie trwał-ja po cc 5 dni byłam a kolezanki wychodzily nawet nastepnego dnia), cos do spiecia włosów jak są długie, skarpetki ciepłe, klapki pod prysznic i do łażenia, majtki poporodowe, coś łagodnego do mycia ciała i stron intymnych i szampon, może byc tez taki spray do mycia na "sucho"-ja miałam w paczce którą dostałam w szpitalu i fajna sprawa, (ewntualnie suszarka do włosów)reczniki, szlafroczek, do mycia zebów rzeczy, krem do buzi, jak nie mozesz wytrzymac i masz zwyczaj to jakis tusz do rzes chociaz to wg mnie smisznie wygląda ale niektóre mam sie ogarniały dla gości, sztućce i kubek, sucharki, sok winogronowy rozcienczany wodą - na szkole rodzenia polecąły panie połozne ze dodaje energii podczas porodu ( a jesc nie mozna przeciez), woda do picia, ładowarka do telefonu ;-), jakies cukierki do ssania, herbatka wspomagajaca laktację, wkładki do biustonosza do karmienia, laktator do wzmożenia laktacji jak słabo leci, butelka dla dziecka w razie jakby z kp lipa była, tablet, gazeta albo książka-ja miałam taki hormon rzucony na łeb że nie spałam praktycznie a że dziecko spało to nie gapiłam sie non stop tylko czymś zajęłam ;-), ogólnie wszystko co ci potrzebne w zyciu jak lezysz w łóżku ;)spr na stronie szpitala często daja wskazówki co brac. zreszta na ogół mąż lub ktoś moze Ci coś podrzucic zawsze:)

Gość gość
jaka butelka??? jak nie można kp, to daja jednorazowe z gotowa mieszanką

Gość gość
w moim szpitalu nikt nie proponował butelki tylko proszono o swoją i podawano mieszanke do butelek pacjentek... a lata temu wprawdzie, bo z 10, kolezanki dziecko dostało butelke w szpitalu najwidoczniej nie wyparzoną i przez pół roku była walka z grzybicą układu pokarmowego - lekarz stwierdził ze zdarzało sie podczas dokarmiania w szpitalu... wiem że takie buteleczki jednorazowe dawano w innych szpitalach ale w moim nikt nie proponował, a siedziałam tam 5 dni i wszystkie mamy używąły swoich

Gość gość
a odnośnie tego co sie przyda masz tez strony na necie to sobie zerknij...wybierzesz coś dla siebie ponad to co napisałam wyżej. Powodzenia życzę w nowym życiu z maleństwem :-)

Najlepiej dowiedziec sie w szpitalu czego wymagaja :) ja mialam 2 koszule, rodzilam w szpitalnej, kapcie, szlafrok, recznik, papierowe reczniki, tantum rosa do przemywania, kosmetyki (szampon, zel pod prysznic itp), majtki jednorazowe, podklady poporodowe (odradzam te z canpol baby, uciekaly mi ciagle) i wode do picia :) to chyba tyle :)

Gość gość
to twoja mama będzie rodzić ? :)