Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwie rodziny uchodzców zostały sprowadzone i rodacy zrobili porządek.

Polecane posty

Gość gość

Witam, uprzejmie melduje że z 13 na 15 listopada do mojej miejscowości zaczęto sprowadzać pierwsze rodziny uchodźców. Małe miasteczko pod Wrocławiem. Plany były już od dawna ale nie myśleliśmy że rzeczywiście to zrobią. Nagle wyremontowali były budynek giminy i przerobili go na mieszkania uwaga! Z OGRODEM i tarasem. Nie żadna bieda, dom którego przeciętny Kowalski by się nie powstydził. Ja jestem stara i wychowana głównie na wierze katolickiej więc nastawiona do nich byłam neutralnie ale wszyscy w okolicy ciągle o tym mówili. Myślałam że przyjadą i jakoś sobie będa żyli nie przeszkadzali. Dom im gimbuzy popisali od razu jak się dowiedzieli że mają przyjechać. To dali ochroniarzy na czas remontów w dzień i noc żeby nikt nie okradł czy czegoś nie zrobił. Dzień wcześniej przyjechała rano jakaś miejscowa telewizja i robiła wywiady. 100% mieszkańców wypowiadało się o tym negatywnie. A oni w reportażu umieścili te najłagodniejsze opinie i jakiś ludzi którzy wgle nie mieszkają u nas i nigdy nie byli. Chyba to nawet u siebie nagrywali bo tła nigdzie takiego u nas nie ma. W końcu rodzinki przyjechały. Pierwsza 2 facetów, głowa rodziny + kuzyn, żona + 3 dzieci. Przywiezli im zakupy, wodę w baniakach i rowery. Ochroniarzy zostawili na noc. Następnego dnia całe podwórko od strony ulicy w śmieciach. Nie odpakowane chleby leżały mokre na parapecie na dworze. Zjedli tylko słodycze chyba. Jak im rano przywiezli bułki to leżaly w reklamówce przed domem pół dnia i nie podniesli tego. Bajzer zrobili, wykłócali się że nie bd tu mieszkać bo za blisko figurka Jezusa stoi i to jest dla nich obraza. (400 metrów po 2 stronie ulicy odkad pamiętam stała i jak mała byłam chodziłam tam na majowe). W nocy ktoś im zrobił najazd, wbili im siekiery w drzwi i pomalowali ściany ale też pozbierali pieczywo z ziemi i jedzenie a w reklamówkach zostawili piach. + jakiś dowcipniś podłożył nogi świńskie i skóry. Wojna trwała 2 dni od ich przyjazdu. Uciekli w nocy, wcześniej zniszczyli meble, wybili sami okna, pobrali co wartościowe i tyle ich widać. Ale podobno jacyś chłopcy ich dorwali po drodze bo ciagle ktoś od "nas" ich patrolował. Czemu nie było o tym nigdzie w mediach? Czekamy teraz na następną rodzinę, a w sumie ma ich być u nas aż 12. Pozdrawiam Jagoda.

Gość gość
Ciekawe czy to prawda!?

Gość gość
Dobre prowo :-) pozdrawiam Rodaków :-D 🖐️

Gość gość
Wątpliwa historia. Widziałam ośrodek dla uchodźców przerobiony z jakichś dawnych zabudowań chyba turystycznych. Owszem, odmalowane, uszczelnione, wysprzątane, ale żaden tam luksus. Powiedzmy, że średniej klasy akademik z końca lat 90-tych może trochę później, ale na pewno większość rodaków ma w domu lepiej :).

Gość gość
nie pluj się tak bo te remonty i "luksusy" to unia funduje przecież :)

Gość gość
To na serio? czy prowo? Nie wie też czy dobrze jest ich tak puszczać samopas w Polske, tak to przynajmmniej ma się ich pod kontrolą, a później, co? :O

Gość gość
Z dolnośląskiego to blisko do granicy ze szwabami mają więc długo u nas pewnie nie zagościli ;)

Gość gość
No i jutro idiota i jemu podobni nie beda tu juz pisac,gowniarstwo poznac to zaden problem ale tylko glupie imbecyle pisza takie bzdety w momencie takiego napiecia,mamuski beda latac i plakac o uwolnienie swoich debilkow bo przeciez to jeszcze dzieci! Zamkna cie debilu zanim slepia zdazysz otworzyc! P*****lniety bohaterze na kafe.

Gość gość
no właśnie nie chciało mi się tego g****a czytać :D Jestem z D.Śl. nie ma problemu:)

Gość gość
Debile, to prowo a Wy się podniecacie :-D :-D :-D

Gość gość
wątpie czy komus by się chciało pisać takie prowo na pol strony chyba ze to skads skopiowano