Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to taki minisadyzm na ero?

Polecane posty

Gość gość
Moim zdaniem chodzi o dowartościowanie się cudzym kosztem, a więc podniesienie własnej oceny w swoich oczach. Frustraci i osoby, które mają w życiu głównie niepowodzenia mogą się wyżyć anonimowo na innej osobie. Trochę jak kibole podczas ustawek, tylko że sieciowi, tchórzliwi hejterzy w realu nie odważyliby się znieważyć, bo zaraz dostaliby w twarz lub poszłoby zgłoszenie na Policję. Rzeczywiście też czytałem, że ośrodek w mózgu otrzymuje nagrodę za taki hejt (np. w postaci ulżenia sobie lub dowartościowania się), bo to ten sam obszar mózgu odpowiedzialny za odczuwanie kary i nagrody. Od pewnego czasu są specjalne pokoje do demolki i właśnie takie zdemolowanie całego pokoju kijem bejsbolowym daje odstresowanie się i uczucie ulgi. Tak samo jest z hejtem i "demolowaniem" innego człowieka lub jego założonego tematu.

Ja też przeżywam niepowodzenia, jak większość z nas, jak ludzie na ulicy, w pracy. I co? Jakoś nie widzę ludu okładającego się pięściami lub wyzwiskami:O

Gość gość
Słowa klucze - anonimowość, a co się z tym łączy poczucie bezkarności. Poza tym powiedzieć komuś w twarz coś niemiłego lub obrazić kogoś widząc emocje tej osoby, to już nie takie proste, tym bardziej jeśli potencjalny hejter ma odrobinę empatii.

Samansara, Ty nie jesteś taka, ale wiesz, ludzie są różni, mają różne doświadczenia, różnie zostali wychowani, więc nie wszyscy będą się zachowywać szablonowo i nie warto tego oczekiwać. Możemy co najwyżej wyrazić swój osąd na temat czyjegoś zachowania. Chociaż w ludziach jest zdecydowanie zbyt duża tendencja do oceniania innych, a zbyt mała do ich zrozumienia.

Gość gość
Bardzo fajny temat, tylko jałowy. Dyskutować można, ale co to da? Nic . Dalej będą wyzywać, gnoić bo niczym innym nie mogą tutaj zabłysnąć. Moim zdaniem bardziej brutalnie hejtuja kobiety. Kobieta gdy weźmie na cel jednego czy drugą to nie odpuści, choć facec***ewnie też są tacy, ale to rzadkość. Przykre to jest że w polskim społeczeństwie jest tak mało prawdziwej empatii :(

gość dziś A jak odróżniasz hejt kobiecy od męskiego? (mam na myśli te wypowiedzi, w których nie ma końcówek określających płeć)

Gość gość
Chodzi o charakter. Kobiety są bardzie mściwe. Przepraszam Gromi, to jest moje zdanie i nie rozumiem że możesz mieć inne :) Nie było moim zamiarem przekazanie że to tylko i wyłącznie kobiety.

No ale na czym opierasz swoje twierdzenie,że kobiety są gorszymi hejterkami? Tu na kafe chociażby? skąd wiesz czy autorem hejtu jest kobieta czy mężczyzna? (gdy pisze z gościa).

Gość gość
"nie rozumiem że możesz mieć inne usmiech.gif" oczywiście miało być że "rozumiem że możesz mieć inne" :)

Ale końcówki też można zmieniać:) Przyklad Prowokator. Często udaje kobietę. Gromowladna, może komuś to da do myślenia. Tylko co mnie wkurza najbardziej "bezosobowosc" "gość" Masz coś do napisania, prawdę, obrazę, złe zdanie czy opinie. Pisz to pod Nickiem a nie n*******lanka spod gościa. Czy nie?

Gość gość
Wiem Gromi :) Nie chcę się odkrywać, bo sam jestem częstą ofiarom tych hejtów. I to mogą być tylko kobiety, jeśli o mnie chodzi. Przez to forum mnie znudziło. Przestałem mieć ochotę nawet czytać, a co dopiero pisać.

A jak rozróżnić kobietę od mężczyzny. Mmmm zaobserwowalam, że jak komuś odpowiadają osoby hejtowane, używają zwrotu do kobiet - końcówki aś, zawsze sobie myślę skąd wiadomo kto jest pod gościem.

Z resztą, płeć tu nie jest taka istotna. Ranić potrafią i mężczyźni i kobiety. Jak już mówiłam, okrucieństwo to ciemna strona natury ludzkiej, którą ciężko mi pojąć

Ten kto ma w sobie ogromne pokłady empatii, nigdy nie pojmie "złych" Tak samo "źli" nie zrozumieją wrażliwych. Nie jestem dobrą osobą, ale za to jaka jestem mogę mieć pretensje tylko do siebie. Nie do calego świata. I tylko JA mogę coś z tym zrobić, Takie myślenie pomaga. Polecam innym, zwlaszcza tym, co mnie zaraz zwyzywają😴 Cześć Gromowladna:) 🖐️

Gość gość
poes hejterka

Gość gość
frida hejterka

Gość gość
Smoff hejterka :-D

Gość gość
Bledny masz zioło? :-)

Gość gość
Ja tez nie mam. Tylko spiryt... :-)

Gość gość
Jeszcze tak nie jarałem.. Dym pójdzie przez głośnik w fonie? :-D

Gość gość
Można :-D

Gość gość
Instrukcja jarania zioła przez fona :-D Bierzesz bucha, chwile trzymasz, później wydech do mikrofonu... Jak pójdzie komuś słuchawką to wszyscy na ero będą uspawani :-D

Gość założyciel tematu
do Gromowładnej Ktoś się upiera, że Panie są bardziej mściwe. Wspomnienie ze studiów potwierdza mi to. Dziewczyny, jeśli się pożarły na 1 roku, to nie popuściły do końca. Chłopaki, jeśli nawet się potłukli, to dość szybko jakoś się dogadywali. POWIEM SZCZERZE: Z LENISTWA! Długie trwanie we wrogości wymaga ciągłej uwagi, koncentracji przy kontaktach. Trzeba ciągle myśleć co mówić i robić. A my jesteśmy śmierdzące lenie. Nam się nie chce! My wolimy żyć na luzie. Bęc bęc po mordzie, ale potem spoko! o do Osoby z piszesz: "Bardzo fajny temat, tylko jałowy. Dyskutować można, ale co to da? Nic" Ja się nie kierowałem naiwną nadzieją na obłaskawienie tych Osób. To tylko Dziewczynom się np wydaje, że swą miłością mogą wyleczyć alkoholika z jego przypadłości. Ja się motywuję tylko płochą ciekawością: - Jaki rodzaj przyjemności z tego mają? Niestety TERAZ jakoś nie są gadatliwi. Domysłów "Ofiar" nie cenię sobie. Mają złą perspektywę badawczą. Co owieczki mogą wiedzieć o smaku owieczek w paszczy wilka?

spoko co mnie wszyscy obchodzą:D i tak mają niezłe halo :D chodzi o towarzystwo:D a z takim gościem buchnąć to niezły fuun:D