Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy, jakich naturalnych kosmetyków używacie ?

Polecane posty

Gość gość

Piszcie co używacie lub robicie same w domu . Ja zacznę pierwsza . Więc tak , sama robię pilingi do ciała . Do miseczki 2 Łyżki kawy i olej lniany , z pestek winogron , oliwa z oliwek lub inny dobry , nie używam wody . Potem spłukuje obficie i tylko oklepuję się ręcznikiem . Zmniejszyły mi się problemy z sucha skóra , zdecydowanie mniej przebarwień . Do włosów używam dziecięcych szamonów , np babydream i olej lniany , kokosowy , na włosy . Super nawilża włosy . W ogóle kosmetyki na bazie olejków robię i maseczkę z ogórka .

Gość gość
Olejuję twarz mieszanka jojoba i olejku z pestek malin. Do włosów stosuje olej z pestek winogron i olej z macadamia. Jako kremu na mróz używam masła shea. Kosmetyki robię sama z mineralnych składników (zamawiam na kolorowka.com)

Gość gość
Mnóstwo... Ava Eco, Alterra, Phenome, Tołpa, Kneipp, Fitomed, Babydream, Urtekram, Naturium... i takich niekoniecznie naturalnych, ale które niekiedy miewają bardzo dobre składy, czyli Laura Conti, Garnier, Himalaya. Nawet daję szansę takim, które są marnie oceniane w necie, np. dezodorant Alterra (na jesień po domu do luźnej bluzki jest jak najbardziej ok, więc nie ma co się zrażać)...

Gość gość
Zamiast kremu do twarzy na noc olej arganowy, ojej kokosowy do włosów przed myciem nakładam, do ciała olej z pestek winogron - smaruje na wilgotną skórę i lekko oklepuję ręcznikiem, lub olej kokosowy. A na dzień matki córcia zrobiła mi duży słoik peelingu kokosowego :-)

Gość gość
Olejuje wlosy olejem lnianym i myje szamponami bez sls. Maluje wlosy henna,taka prawdziwa ziolowa a nie pseudohenna z drogerii. Czasami robie peeling cukrowy.do wlosow jako nawilzenia po myciu i wysuszeniu uzywam zelu z aloesu ktory przywiozłam z wakacji.używam tez go jako kremu.

Gość gość
Ja tez używam szamponów bez sls, oprócz tego wcieram we włosy kozieradkę i czasami przed myciem robię okłady z naparu z siemienia lnianego. Musze spróbować olejów do ciała, bo zdaję sobie sprawę, że te wszystkie pięknie pachnące balsamy to siedlisko niezdrowej chemii. :( Ale to takie miłe, gdy moje ciało pachnie np. karmelem.

Gość gość
Obecnie używam toniku z kwasem migdałowym(samodzielnie przygotowanym). Twarz smaruję mieszanką olejków z kwasem HA i witaminami.Bardzo lubię oleje owocowe.Do włosów szampony Alterra lub Ultra Doux,olej sojowy.Do ciała masło kakaowe organiczne.Ze względu na naczynka stosuję również macerat z kasztanowca zmieszany z ekstraktem z kawy i miłorzębu.Lubię mleczka Isana.

Gość gość
Zapomniałam jeszcze o hydrolatach ;)

Gość gość
Dziewczyny a wiecie o markach, które kreują się na naturalne a wcale takie NIE są? Kilka wam od razu wymienię: Himalaya The Body Shop Organix Avenoo Bio-Oil Herbal Essences Johnson’s Natural Korres Lush Nivea Pure & Natural Moroccan Oil Herbacin Arbonne

Gość gość
Ja używam ostatnio colwaya . Dostałam od męża peeling, kolagen i krem pod oczy i teraz mam zamiar kupić dla dziecka żel bo kosmetyki są super :) Mam bardzo wrażliwą skórę i większość produktów mnie uczulała a te wcale :) Miałam sińce pod oczami a ten krem pomógł. Chodzi o te produkty https://kolagen-sklep.colwayinternational.com/shop/products/3/4,eliksir-pod-oczy.html

Gość gość
A nie-mamy też mogą się wypowiedzieć, czy tylko mamy? Bo ja mamą nie jestem, a kosmetyków naturalnych używam... :P

Gość gość
To ja autorka , pewnie , że' nie mamy " też mogą . A skąd wiesz , że the body shop to nie są naturalne kosmetyki ? Siostra używała , potem mi przywiozła i sa rewelacyjne , próbowałam piling solny i masło shea , niby naturalne . A co do ciała stosować ( olej lub inny produkt) żeby skóra miał świeży zapach , np taki jak ma nivea .

Gość gość
Skąd wiem? Zobacz składy jak będziesz w ich butikach. Zresztą w necie też możesz sprawdzić.

Gość gość
Z naturalnych kosmetyków lubię wegańskie masła do ciała od Bielendy. Mają naturalne składniki pochodzenia tylko roślinnego nie mają parabenów, silikonów. Dobrze się wchłaniają, zapach jest delikatny i nie przeszkadza. Podobają mi się też ich minimalistyczne opakowania. Na pewno będę kupować regularnie.

Gość gość
Ja polecam kremy Bleuet Naturel. Pojawiły się między innymi na blogu Make Life Easier. Mają w ofercie 6 kremów naturalnych w fajnej cenie, dopasowanych do różnych typów cery. Marka jest polska, skład w pełni naturalny, zero chemii oprócz bezpiecznych środków zapewniających bezpieczeństwo, zero olejów mineralnych i innych zapychaczy porów. Ja używam przeciwzmarszczkowego z bawełną- to pierwszy od dawna krem, który mnie nie uczulił, poprawił stan podrażnionej skóry. Ten krem plus płyn micelarny z Tolpy i nie potrzebuję już innych kosmetyków- wyrzuciłam serum, krem pod oczy itd, bo już nie są potrzebne. Kosmetyki naturalne przeciwzmarszczkowe- a już nie wierzyłam, że takie isntnieją- bez chemii można się pozbyć zmarszczek! Z pielęgnacji ciała to domowy peeling solny, kawowy i cukrowy:)

Gość gość
Dobre słowo mogę powiedzieć o drogerii online www.nocanka.pl . Jak tylko potrzebuję komuś prezent zrobić w formie kosmetyków to w pierwszej kolejności szukam tutaj. Mają sporo marek trudno dostępnych i też dość ekskluzywnych także na prezent w sam raz. Duży wybór, asortyment jest bardzo zróżnicowany, także nie ważne co chce się pielęgnować będą mieli do tego środek.