Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ivonne29

Mam w sobotę ważnyh gosci. Pomóżcie mi skompletować menu

Polecane posty

Gość gość
przede wszystkim wyrzuciłabym te sałatki. Zrobiłabym dobry jakiś krem może z borowików. Przyrządziłabym kaczkę np. z jakims fajnym kaszotto (może w piwie). Na deser może sernik nowojorski z musem z malin.

Gość gość
na przystawkę mogą być też takie fajne talaretki czy roladki z bakłażana i szynki serrano i mozzarelli czy jakies wytrawne mufffiny np. z groszkiem i serem ricotta. No opcji jest wiele ale błagam warzywna?

Gość gość
Autorko zrób to co najlepiej umiesz gotować, jeśli jesteś przekonana, że powyższe dania wyjdą smaczne to tego się trzymaj. Postaw na polskie potrawy. Rosół jest ok i większość osób lubi. Ważne jest to żeby mięso było dobre. A co do obiadów na zachodzie.... często z mężem podróżujemy i nie zdarzyło się jeszcze, że jak zostaliśmy zaproszeni na obiad do kogoś to dostaliśmy paluszki i herbatę. Wręcz przeciwnie, w większości jedliśmy lokalne potrawy. Raczej starano się pokazać coś w rodzaju "zastaw się o postaw się". Tak było podczas wizyt w krajach Europejskich. Inaczej sytuacja przedstawiała się w USA.

Gość Ivonne29
Niestety nie umiem robic kaczki, wiec za duze ryzyko. Pisalam tez ze wszelkie kremy odpadaja,nie mam odpowiednievo urzadzenia:D

Gość gość
a poza tym wstawiasz menu, prosisz o komentarze i opinie no to wyrażam swoje zdanie - dla mnie nudne. Chyba o to Ci chodziło czy nie? jak nie to po cholerę wstawiasz i pytasz? denerwujesz się bo twoja propozycja menu jest krytykowana? no cóż sama prosiłaś o to :)

Gość gość
Naprawdę nie rozumiem, czemu po prostu nie zrobisz mielonych. Boisz się, że ten "rodowity" Szwed (dobrze, że nie rodowodowy) pomyśli o tobie i twojej rodzinie jak o ubogich krewnych? Przecież cały zachód tak właśnie o nas myśli a my im jeszcze wchodzimy w tyłki :O Nie chce żreć mielonych i kiszonych ogórków to niech siedzi o suchym pysku, szanujmy się trochę!

Gość gość
Jezus moze nie lubi :O Ja jestem polką a nie znoszę mielonych, wiesz , ze to możlwe? :D Fakt lepiej niech się dostosują :) Autorko zrób sprawdzone przez siebie dania, takie co wiesz, ze zawsze ci wychodzą to bedzie najlepsze na impreze

Gość gość
Postaw na tradycyjną kuchnię polską,a nie kombinuj /jak niektórzy podpowiadają,co lubi Szwed i co je w swoim kraju/. Przyjmujesz go w swoim domu i po swojemu i to powinien docenić.