Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo dobrze że PiS rozprawia się ze zgnilizną pozostawioną przez PO

Polecane posty

Gość gość
na pisiorów głosowało 20% Polaków. w tym wielu, którzy dzisiaj żałują.

Gość gość
Nie ma żadnej zmiany po bandycku.To PO i jej klon Nowouczesany robią raban bo PiS nie daje się ograć. Peowcow ogarnął strach bo skończy im się dojenie Tenkraju

Gość gość
"niech oni sobie zmieniają sędziów, tylko dlaczego robią to po bandycku??? " x co to znaczy "po bandycku"? że nie robią tego co chce PO? że zamiast pogodzić się z tym co im PO na koniec przygotowala probują to zmienić a to się klice ktora przegrala wybory nie podoba więc wrzeszczy jakby ich mordowali?

Gość gość
dlatego w tv będzie cenzura, ktoś ma wątpliwości?? co, będziecie teraz chwalić cenzurę?

Gość gość
"na pisiorów głosowało 20% Polaków. w tym wielu, którzy dzisiaj żałują. " x tak czy inaczej wygrali wybory i mają prawo rządzić krajem. wszystko zgodnie z demokratycznymi zasadami i procedurami.

Gość gość
po bandycku, bo w bardzo krótkim czasie. w nienormalnie krótkim, takiego czegoś jeszcze nie było. każdy kto myśli inaczej to wróg, co nie? nawet na tym forum.

Gość gość
"dlatego w tv będzie cenzura, ktoś ma wątpliwości?? co, będziecie teraz chwalić cenzurę? " x tak, będę chwalil cenzurę. bo PO jak wygrala wybory to natychmiast usunęla z tv wszystkich krytykujących ich dziennikarzy. i dlatego mogla nas okradać przez lata i robić rozmaite machlojki. pis teraz powinien zrobić to samo dla dobra nas wszystkich. zadając się z kanaliami nie ma co się bawic w fair play.

Gość gość
mało tu demokracji na początku tych rządów. ja słucham obu stron, a ty jak widzę jednej.

Gość gość
"po bandycku, bo w bardzo krótkim czasie." x no pewnie. wcześniej tego nie bylo bo nikomu nie zależalo na tym żeby cokolwiek zmieniać. wystarczylo poobsadzać swoimi wszystkie stolki i brać kasę. a potem powiedziec że się "nie dalo nic zrobić". że "czasu zabraklo" na jedną, drugą czy dziesiątą ustawę przez 8 lat rządzenia. a jak ktoś chce naprawdę coś zrobić to teraz histeria że to "po bandycku bo szybko".

Gość gość
aha i kto tu opiera się na nienawiści?? po zrobiło, to ma dwa razy tyle? cenzura nie mam na myśli tv publicznej, bo ona zawsze pracuje dla rządzących. mówię o cenzurze w każdych mediach w tym i w necie. bo kaczor zrobi to bez namysłu, w jednej chwili przegłosują i duda podpisze. zrobią, bo mogą.

Gość gość
zobaczymy co zrobią pisiory, bo na razie zaczną od zwiększenia długu publicznego o tym już wiadomo. ale zaraz usłyszę, że dług to nic prawda?? jakże inaczej mogą myśleć zwolennicy kaczora.

Gość gość
"mało tu demokracji na początku tych rządów. ja słucham obu stron, a ty jak widzę jednej. " x widze wlasnie jak ty "sluchasz obu stron". ja slucham siebie. ja wybralem pis bo nie moglem już znieść tego co PO z tym krajem robi. tego czego byliśmy świadkami w ostatnich dniach nawet - pan posel bury, oskarżany o milionowe przekręty wychodzi sobie na wolność bo sąd nie widzi powodow do zatrzymania a jakiś kibic siedzi w pace 3,5 roku bez procesu na podstawie zeznań tylko jednego czlowieka. i to wszystko zgodnie z "prawem" i "demokracją". jeżeli to nie jest dla ciebie dobrym powodem do rewolucji i naprawdę głębokiej zmiany zasad rządzących państwem, tej naszej niby "demokracji", to ja cię nie przekonam.

Gość gość
a jak tu już są mądrale, to proszę, skąd wziąć forsę na pisioroskie reformy?? z naszej kieszeni, jeśli ktoś słyszał o nauce zwanej ekonomia.

Gość gość
"ale zaraz usłyszę, że dług to nic prawda??" x akurat ten budżet to pis "odziedziczył" po PO i musi go dostosować do efektow wyborow (w tym do obietnic wyborczych). ale to PO doprowadzila do procedury nadmiernego deficytu wobec polski. wtedy ci to nie przeszkadzalo? ja pis zacznę rozliczać od następnego budżetu a ty już widzę zacząłeś rozliczać po kilku tygodniach rządzenia. rozliczyleś już PO za 8 lat?

Gość gość
nie możesz znieść co się dzieje w tym kraju, bo poseł bury... jeden poseł??? a jak go było upilnować, hm??

Gość gość
mam znajomych z granicą, po całej europie właściwie, kogo nie w Polsce przez kilka lat, to mu szczena opada jak zobaczy, ile się zmieniło. jaki miałeś samochód osiem lat temu? ile aut widzisz na drogach? na jakie wczasy jeździłeś osiem lat temu? tak realnie, bez atakowania czy bronienia kogokolwiek??

Gość gość
"a jak tu już są mądrale, to proszę, skąd wziąć forsę na pisioroskie reformy?? z naszej kieszeni, jeśli ktoś słyszał o nauce zwanej ekonomia. " x a jak PO bralo z twojej kieszeni podwyższając vat i zagarniając forsę z ofe to też pytałeś? wtedy też się tym martwileś? ciekawe to "rozliczanie pisiorow" z obietnic po dwoch tygodniach rządzenia podczas gdy PO nie rozliczasz po 8 latach. rozliczyleś to że PO przez 8 lat nie podniosla kwoty wolnej od podatku i podatek placą nawet ci co zarabiają ponizej minimum egzystencji? to jest zgodne z twoją "ekonomią" zeby takich biednych ludzi gnoić podatkami a jak się mowi o podatkach od zysku bankow, koncernow czy sieci handlowych to wielki placz w PO się podnosi?

Gość gość
owszem po zadłużała sporo o tym było u Mikkego i w innych wolnych mediach, np, . w NTV. ale ktoś kto obiecuje złote góry, zadłuży nas duuużo bardziej.

Gość gość
gość dziś a jak tu już są mądrale, to proszę, skąd wziąć forsę na pisioroskie reformy?? z naszej kieszeni, jeśli ktoś słyszał o nauce zwanej ekonomia. X To madralo powiedz z czyjej kieszeni idą przeglosowane przez PO i PSL 100€ dla żydów? Tu wam koorfa zal nie było, tez w nocy uchwalane,ale jak rzad chce dac polskim dzieciom to drzecie mordy skad kasa?!

Gość gość
widzisz jak dyskutujesz? ja poruszam temat a ty od razu Po to, Po tamto, wszystko przez Po. a umiesz inaczej??? mamy pół budżetu w deficycie, jak kaczor spełni obietnice, będzie 3/4 zadłużenia. ale tobie pasuje, prawda? kaczor nie powiedział " załatamy budżet" on powiedział : " rozdamy miliardy..."

Gość gość
"kogo nie w Polsce przez kilka lat, to mu szczena opada jak zobaczy, ile się zmieniło." x rozumiem ze odwiedzal warszawę, krakow, poznań i inne duże miasta. a byl w miejscach o ktorych gus pisze że ludzie zyją ponizej minimum egzystencji? też mu się tak podobalo? widzial "sieroty emigracyjne" czyli dzieci ktore miesiącami nie widują mamy albo taty (albo obojga, a dziecmi zajmują się dziadkowie) bo ci siedzą za granicą zarabiając na godne życie (może nawet na te samochody ktore widzial)? probowal dostać się do lekarza specjalisty albo iść na operację? probowal uzyskać w polskim sądzie sprawiedliwość w jakimś realnym terminie? to jest wlasnie państwo a nie samochody na ktore ludzie harują za granicą albo na kilku etatach. nie tym się rząd powinien chwalić tylko tym jak dziala państwo.

Gość gość
nie mów uchwalacie, bo daleko mi do po. ty jesteś tak zażarty jak oni wszyscy, żaden głos rozsądku nie dociera? w sejmie jest ostry cyrk. Tak po prostu nie wolno robić, stawiać sejmu na głowie!!!!!! oni wszystko mogą to zrobić z klasą, ale wychodzi z nich zwykłe bydło :(

Gość gość
aha, a ty naprawdę jesteś taki naiwny, że myślisz, że pisiory coś naprawią, i nie będziesz stał w kolejkach??? a skąd wezmą na to pieniążki??

Gość gość
"ja poruszam temat a ty od razu Po to, Po tamto, wszystko przez Po. a umiesz inaczej???" x bo PO rządzilo przez ostatnie 8 lat i skoro ty chcesz rozliczać pis z obietnic to najpierw PO rozlicz po 8 latach a nie pis po 2 tygodniach. to PO po 8 latach przegralo wybory i nie potrawi się z tym pogodzić więc krzyczy o "zamachu na demokrację". to PO wybralo sobie trybunal konstytucyjna na zapas i teraz krzyczy że nikt tego nie może ruszyc bo znowu "zamach na demokrację" to jest. to PO wybralo na prezesa trybunalu pana andrzeja rzeplińskiego ktory kandydowal w 2005 roku z list PO a krzyczy jaki to ten trybunal jest "apolityczny". więc jak mam o tym nie mowić? wlasnie dlatego PO przegrala wybory i wlaśnie dlatego podoba mi się to co robi PiS.

Gość gość
"ty jesteś tak zażarty jak oni wszyscy, żaden głos rozsądku nie dociera?" x a ty potrafisz tylko mnie obrażać tak jak każdy "antypis"? nie masz żadnych argumentow tylko wyzwiska. jak nie "kaczyński - hitler" to "sejm cyrk" a argumentow brak, uzasadnienia brak. tylko epitety i wyzwiska. wydaje ci się że jak powtorzysz propagandowe dyrdymaly o zamachu na demokrację to od razu masz rację bo to samo pan "nadredaktor" z telewizji mowil.

Gość gość
nie chce mi się tego czytać :O 🖐️

Gość gość
misio1 co ty wiesz o prawie? Nie masz o tym pojęcia leszczu. Piszesz,że pis narusza prawo podczas gdy jest odwrotnie. Platforma nagina prawo tylko po to by urobić opinie publiczną iż czyni to pis.

Gość gość
ja nikogo nie rozliczam, tylko patrzę na to, co się dzieje. jak trafiam na taką rozmowę, to tylko cały czas słyszę Po, Po, Po, ile jeszcze ? pytam, czy wiesz, skąd wezmą pieniądze na obietnice????? ogromne pieniądze, uściślajac. tylko nie krzycz, że nie ma forsy bo Po wydało. naród pracuje, budżet będzie. chodzi o drobną rzecz, długi które urosną za pisu, a urosną i to bardzo.

Gość gość
"aha, a ty naprawdę jesteś taki naiwny, że myślisz, że pisiory coś naprawią, i nie będziesz stał w kolejkach??? a skąd wezmą na to pieniążki?? " x odpowiem ci cytatem z burmistrza bodajże kamienia pomorskiego ze starego UPRu: "jak się nie kradnie to na wszystko wystarcza i u bankierow się nie trzeba zadlużać". no ale jeżeli dla ciebie argumentem jest twoja "wiara" czy też jej brak to nie ma sensu cię przekonywać bo fanatyka się nie przekona. do ciebie żaden argument nie dotrze bo nowy rząd to dla ciebie "pisiory" na ktorych będziesz ujadal ile sił w plucach i paluchach na klawiaturze.

Gość gość
mało telewizji oglądam, tyle co w sejmie, nie jestem zajadły a pytam. ty jesteś zajadły, ziejesz nienawiścią do przeszłego sejmu, bo o niczym innym nie piszesz.