Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pamiętam jak kilka lat temu była w Polsce moda na buty emu, tuniki i baleriny

Polecane posty

Gość gość

była moda na buty emu tuniki baleriny legginsy i oczywiscie polączenie balerin, legginsów i na to tunika... z 10 lat temu byla moda wsrod nastolatek na białe buty ''skejtowskie'', najlepiej markowe DC, Nike ale wiekszosc kupowala tanie bazarowe lub w deichmannie... w okolicach 2007-2008 roku pamietam mode na buty w kolorze złotym, srebrnym, jakby pokryte metalem :O strasznie tandetne i wiesniackie, u mnie w szkole co druga je nosila... kiedys tez w okolicach 2004-2005 byla moda na cekiny, paski z cekinami, torebki, ale zwłaszcza paski, szerokie z duzą klamrą i cekinami :O teraz mamy mode na ''klony'' co druga laska wyglada tak samo, malolaty, nastolatki i starsze studetki, tzw ''niewidoczny'' makijaż ktory widać z bliska, widać ze na ryju jest tapeta, wszystkie mają wlosy do łopatek lub dluzsze, wlosy gladkie, zwykle niefarbowane, obcisle spodnie, jakies baleriny lub trampki...mdła, nijaka moda Ciekawe co bedzie modne za rok, dwa ?

Gość gość
A teraz przypadkiem nie wchodzi moda na podkręcanie włosów? Proste chyba nie są już takie modne

Gość gość
baleron to taka szynka

Gość gość
Oglądnij jakiś stare filmy z lat 20, 30, 40, 50, 60, 70... Gdzie można zobaczyć ulicę, młode kobiety i zobaczysz, że one wszystkie były jak klony. Tak było zawsze. Nawet bardziej niż teraz, bo kiedyś moda była mniej różnorodna, były bardzo ścisłe kanony.

Gość gość
Gdzie te niefarbowane włosy? :D

Gość gość
Mnie zdziwiła jedynie popularność koka, bo większość dziewczyn wygląda z nim mniej atrakcyjnie.

Gość gość
Klon w koku haha ! A gołe brzuchy pamiętacie ? Przyznawać sie która tak na co dzień chodziła !

Gość gość
Jesteśmy do tego przyzwyczajani już od dzieciaka, że dobrze być takim samym, pamiętam jak wszystkie dziewczynki kiedyś chciały mieć gumowe klapki z kwiatuszkami :D

Gość gość
A gołe brzuchy pamiętacie ? X Ja się wstydziłam :D za cholerę nie wiem czego, bo byłam chudziutka, ale kiedyś wstydziłam się odsłaniać cokolwiek więcej niż ręce ;) Obecnie krótkie bluzki powróciły do łask, nie są tak popularne, ale widziałam że nastolatki noszą i oceniam, że wyglądają dobrze.

Gość gość
ale widziałam że nastolatki noszą i oceniam, że wyglądają dobrze. x noo, przyjadą niewyżycy imigranci i bedą mieli co gwałcić :D dla nich 10 czy 20 latka to zadna róznica, wazne ze jest zepsutą chrzescijanką ktorą nalezy wypi/erd/oli/c :D:D:D

Gość gość
imigranci gwałcą też kobiety w burkach, także nie piernicz

Gość gość
Swoją drogą latem szłam za nastolatką w baaardzo krótkich spodenkach z wysokim stanem i całe 10 poświęciłam na obserwację jej pośladków, bo tak skakały i się odznaczały w rytm chodu, oceniłam że są zgrabne. Ja się gapiłam, a co dopiero faceci :P Mam nadzieję, że dziewczyna była świadoma jak bardzo przyciąga wzrok, już lepiej niech kusi celowo niż niechcący :P

Gość gość
je gwałcą bo nie mają wyboru, a chrześcijanki gwalcą bo chcą, bo nienawidzą chrzescijanek :D

Gość gość
krótko mówiąc tobie, autorko, po prostu NIC się nie podoba.

Gość gość
może autorce podobają się te stylizacje gdzie niezapięta odzież wierzchnia stanowi podstawę lansu :) nie czepiam się autorki, tylko swego czasu zaobserwowałam, że tak wygląda większość chwalonych stylizacji

Gość gość
Albo kiedyś czarne leginsy, baleriny i krótka spódnica dżinsowa. :D Mam nadzieję, że moda co do włosów się zmieni, bo ja mam właśnie takie. Zawsze takie miałam i nie zamierzam tego zmieniać. A przykro wyglądać jak klon. :p

Gość gość
Teraz w modzie jest domalowywanie sobie twarzy: konturowanie twarzy, aby nadac nowe rysy, domalowywanie brwi (zamiast zabbanie o wlasne), powiekszanie ust kwasem, co dziwne nadal ombre ma co druga "szanujaca sie" Barbie z Instagrama, oprocz tego ciuchy jak z jednej szafy. Zadko kto nosi cos orginalnego. I nie pisze tu o klasyce, ktora zawsze w modzie, ale o trednach. Jak cos jest modne, 3/4 bab to nosi i wygladaja jak klony.

Gość gość
Przez same włosy nie będziesz wyglądać jak klon, każde włosy są zupełnie inne, przynajmniej w mojej ocenie :) no chyba, że upniesz je we wspomniany kokon.

Gość gość
Co do brwi, to od jakiegoś czasu panuje jednak trend na własne brwi, za to się je cieniuje czy jak to nazwać, ale pewna nie jestem, nie mogę sobie przypomnieć dokładnie jakie ludzie mają brwi (skoro tak to pewnie normalne).

Gość gość
Chodzi mi wlasnie o domalowanie brwii cieniem. Celowo uzywam slowa "domalowanie" gdyz wiekszosc kobiet, ktore stosuje ta metode nie ma prawie w ogole wlasnych brwii, tylko pare piorek jak wstanie z rana. A wystarczyloby zainwestowac w tania, a dobra odzywke i zadbac o wlasne brwi. Nawet jasna blondynka moze miec swoje pelne i naturalne. Ale lepiej "domalowac" :/

Gość gość
Pod koniec tego lata widziałam, że 90% nastolatek chodzących na dyskoteki miało krótką, czarną "skórzaną" kurteczkę. Śmiałam się, że z tą kurtką pewnie darmowy wstęp albo, że nawet bez kurtki nie wpuszczają.

Gość gość
odzywki do brwi itp., problemy pierwszego świata :)

Gość gość
ja nie mam w ogole naturalnych brwi do połowy więc muszę domalowywać :) Poza tym moje brwi są jasne i łyso wyglądają przy makijażu.

Gość gość
"gość dziś ja nie mam w ogole naturalnych brwi do połowy więc muszę domalowywać usmiech.gif Poza tym moje brwi są jasne i łyso wyglądają przy makijażu." Masz problemy z tarczyca? Przy tarczycy tak jest., ze wypadaja od polowy.

Gość gość
nie, mam ogolone :)

Gość gość
Przegapiłam moment zniknięcia zestawu baleriny + legginsy + tunika a rzeczywiście już rzadziej tak dziewczyny chodzą :)

Gość gość
Pewnie brat jej ogolił w ramach jakiejś zemsty, zdarza się.

Gość gość
sama sobie ogoliłam bo chciałam móc narysować nienaturalne brwi.

Gość gość
Czemu je golisz? Opadajace smutnie koncowki?

Gość gość
naturalny kształt brwi mam bardzo ładny, po prostu chciałam spróbować czegoś nowego. Poza tym nawet jak odrosną to będę je domalowywać bo ciemne brwi kompletnie zmieniają makijaż i równoważą mocny makijaż oczu.