Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamunka

Kiedy ubieracie choinke?

Polecane posty

Gość mamunka

Ja mysle,zeby za tydzien juz przystroic.Dzieci mnie mecza.Nie ma co robic w weekendy i sie nudza.Pogoda wiadomo jaka za oknem

Gość gość
a prezenty pod choinke dasz juz tez?o wigilie nie pytam, pewnie nie obchodzicie, bo to zakonczenie sezonu przedswiatecznego, troche ponure

Gość gość
Ja ubieram z mężem i dziecmi w wigilie a to dlatego ze kupujemy żywą. Po ubraniu choinki bierzemy sie razem za gotowanie wigilii. Siadamy z dziecmi do wigili jak juz ciemno dzieciaki wypatrują gwiazdki .nieraz glodne wiec jemy zanim wypatrza kolo 18 zaczynamy dzielić sie oplatkiem. Wiadomo zakupy i sprzatanie domu dzień wcześniej aby w wigilie miec czas na choinkę i gotowanie. Na odwiedzanie teściów i rodziców przeznaczamy dni świąteczne jednak wigilie spędzamy we czworo i jest cudnie

Gość mamunka
Dzieci maja radosc z ubierania choinki to co im bede zabraniala

Gość gość
W wigilię. Ja mam 2,5letnie dziecko wiec jeszcze nie męczy nas z ta choinką. Pamiętam jak sama nie mogłam się doczekać ubierania choinki a mama tylko mówiła nie dziś.

Gość gość
a jakby chcialy latem choinke?lub na wielkanoc (Wielkanoc to takie swieto z kurczaczkami i malowanymi jajkami, niektorzy chodza do tzw. kosciola z koszyczkiem pelnym jedzenia).

Gość mamunka
Gosciu z 16.26 co maja wnosic Twoje wpisy?Wiecej luzu :D

Gość gość
to co sie pytasz?jak nie obchodzicie swiat to se ubierajcie nawet w lipcu,ja nie obchodze midsummer i ognisko moge rozpalic i upic sie do nieprzytomnosci kiedy tylko jest mozliwosc.

Gość gość
ja ubieram tak gdzieś tydzień przed wigilią...też mam żywą tyle,że w doniczce...w tym roku już pokupowałam nowe bombki i łańcuszki i już się nie mogę doczekać ubierania...dzieci nie mamy

Gość gość
W wigile. Jak dzieci lubia to ubierajcieco tydzien , tyle ze to nie to samo

Gość gość
Myślę , że ok 6 grudnia.

Gość gość
ja już mam ubraną od lipca ! wielki nietakt że jeszcze nie ubrałaś .....masz wielki problem życiowy

Gość gość
my swiat zwykle nie spedzamy u nas ale wracamy zaraz po nowym roku i zeby choc troche jeszcze atmosfere miec ubieramy choinke ok 15.12. w tym roku bedziemy spedzac swieta w domu wiec ubierzemy w weekend przed Wigilia - maz w Wigilie bedzie w pracy do 14 ja mam ciaze zagrozona i musze lezec i zostawie to dla niego i dzieciakow na niedziele przed swietami :) nie ubieram wczesniej,mimo iz co roku dzieci prosza o choinke od polowy listopada. choinka to typowo swiateczny zwyczaj i zostawiam ja na ten czas.

Gość gość
W przyszły piątek. Zaraz po świecie dziękczynienia. Dekorujemy dom na zewnątrz i ubieramy choinkę. I z głowy ;) wszyscy tak robią korystajac z dni wolnych ;)

Gość gość
W wigilię, czasami jak w wigilię pracuję to dzień wcześniej wieczorem.

Gość gość
jakies dwa, trzy dni przed wigilia, żywą choinkę.

Gość gość
"17:23" Kto "wszyscy "? Chyba ba Cię pokręciło.

Gość gość
Wszyscy którzy obchodzą święto dziękczynienia i BN. I troszkę grzeczniej jesli możesz.

Gość gość
Co to za argument, że dzieci chcą? Chyba sobie jaja robisz. Dzieci chcą różne rzeczy, ale ty niby jesteś dorosła i powinnaś im wszystko tłumaczyć. Ty sobie możesz ubrać choinkę nawet w lipcu, ale ubranie jej miesiąc przed świętami jest tak samo absurdalne. Dom to nie wystawa sklepowa...

Gość gość
Oczywiście w Wigilię, jak każe tradycja.

Gość gość
Wiecej luzu dziwczyny. Spinacie sie jak by było o co. Róbcie jak uważacie i dajcie żyć innym.

Gość gość
17:30 ach, Ci wszyscy Kretynko. Na szczęście nie ma ich w Polsce (a co kogo obchodzą święta Amerykanów) wiele ;)

Gość gość
Nie musza cię obchodzić, ale widze ze tobie czegoś mocno brakuje skoro wyzywasz anonimowych ludzi od Kretynek... Mam nadzieje ze choć troszkę ci ułożyło jak sobie po mnie pojedzilas. Widać bardzo ci to potrzebne.

Gość mamunka
Dokladnie za bardzo sie spinacie :D co jedna to lepsza,idealniejsza

Gość gość
A ta wyzywająca, nawet nie zauważyła ze autorka tez ubiera za tydzień, czepiła sie tej z zagranicy. Niektóre to maja małe móżdżki.

Gość gość
Każdy robi jak uważa. w domu rodzinnym ubierslismy w wigilię. Teraz jak sama mam dziecko ubieramy z mężem ok. tydzień przed Świętami, bo w wigilię za duża krzatanina w kuchni, a pozatym chcemy dłużej cieszyć się tym magicznym czasem ;-)

Gość hmhm
A tak z innej paki to wnerwiaja mnie ozdoby świąteczne cały ten syn w tv w gazetach gdzie się nie obejrzysz tam święta i zaczęło się już na początku listopada. Według mnie powinni z tym poczekać chociaż do grudnia bo człowiekowi zdarzy się znudzić,, ta cała magia świat " zanim się zaczną

Gość gość
A tak z innej paki to wnerwiaja mnie ozdoby świąteczne cały ten syn w tv w gazetach gdzie się nie obejrzysz tam święta i zaczęło się już na początku listopada. Według mnie powinni z tym poczekać chociaż do grudnia bo człowiekowi zdarzy się znudzić,, ta cała magia świat " zanim się zaczną

Gość gość
Jest przepychanka i pojeżdżanie ludzi tylko dlatego, że robią inaczej niż JA najsłuszniejsza, ze słusznych prawa, zgryźliwa, złośliwa, matka polka katoliczka :) Ach czuję już tę magię świąt na kafe: - ludzie żyjący bez ślubu nie mają prawa obchodzić świąt ku...wy jedne! - ateistów zabić jak sobie choinkę ubiorą i karpia zjedzą szmaty jedne! - teściową podejmij w święta i liż jej syry choćby tobie i dzieciom śmierci życzyła, bo męża ci urodziła k....wo jedna! - wypiliscie po lampce wina albo kieliszek wódki po wigilii? - wy ku...wy patologie! BÓG SIĘ ROOOODZI MOC TRUCHLEEEEJEEE!