Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krzywa przegroda nosowa

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio sporo choruję, ciągłe infekcje górnych dróg oddechowych, wieczny katar, zatkany nos. Koszmar. Lekarz powiedział, że mam krzywą przegrodę, stąd te problemy. Czy konieczny jest zbieg? Znacie jakiegoś dobrego laryngologa w Warszawie? Potrzebuje drugiej opinii.

Gość gość
W sumie lekarz może mieć rację. Jeśli skrzywienie przegrody jest znaczne, może spowodować pogorszenie drożności nosa. Oddychanie zwłaszcza w nocy jest utrudnione, człowiek oddycha przez otwarte usta, w nocy chrapie.. Z kolei jak się oddycha przez usta - każda infekcja górnych dróg oddechowych trwa dłużej, bo śluzówka gardła jest wysuszona i podrażniona.

Gość gość
Polecam dobrych laryngologów w Warszawie: dr Anna Ścińska-Bieńkowska i dr Wojciech Kukwa.

Gość gość
Też męczyłam się z zatokami i przeziębieniami przez kilka lat. Półtora roku temu zrobiłam korektę przegrody, od tego momentu nie miałam nawet przeziębienia. Na początek poproś laryngologa lub rodzinnego o szczepionkę doustną Bronchovaxon, to tabletki które bierze się w cyklach po siedem dni, uodparniają na typowe zarazki które powodują przeziębienia i infekcje dróg oddechowych. Może sama szczepionka Ci pomoże. Operacja nie była za miła, zwłaszcza rekonwalescencja po niej, kilka dni wyjętych z życiorysu. Ale mimo wszystko warto było.

Gość gość
Ja byłam ostatnio w Mille Medica i też zdiagnozowali u mnie krzywą przegrodę. Stąd te problemy z oddychanie, zwłaszcza w nocy, ciągłe infekcje i krwawienia z nosa.. :-( No nic, zdecydowałam się na zabieg. Jak trzeba to trzeba.

Gość gość
To daj znać jak taki zbieg przegrody wygląda w Mille Medica i czy jesteś zadowolona. A do kogo tam chodzisz na konsultacje?

Gość gość
Ja byłam u laryngologa - Wojciecha Kukwy. Doskonały specjalista.