Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wilgoc, grzyb... Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Wynajmuje mieszkanie, sciany regipsowe, wszystko lacznie z sufitem jest pokryte tapeta i pomalowane na bialo. Szyby paruja w kazdym pomieszczeniu, ale poki co grzyb pojawil sie tylko w lazience. Dzis maz wyciagnal czarny plecak z szafy caly w plesni, tylko to. Wilgotnosc w pokoju ok 40-50 %. Co z tym dziadostwem robic ? Mieszkanie wietrzone, ale tmp.jest niska, nie grzejemy za duzo. Czy ktos ma jakies rady dla mnie?

Gość gość
grzac, wietrzyc, kupic odwilgacacz

Gość gość
Na pocztek kupilismy pochlniacz wilgoci ceresit areo z taka tabletka i go przestawiamy. Mieszkanie ma 40 m2 Zastanawiam sie nad osuszaczem ale nie wiem jaki warto kupic

Gość gość
ja tez mam ten sam problem, caly czas zmywam octem i wychodzi na nowo w rogu nad oknem. Zla inzolacja ?

Gość gość
Jak nie zaczniecie porzadnie ogrzewac to cala chalupe zgnoicie.

Gość gość
Tylko ocieplenie ścian z zewnątrz cos może pomóc. Chodzi o to, że zimna ściana, zawsze będzie się pocić od wewnątrz, gdy w srodku jest cieplej, niż na dworze. Takie, prawo fizyki...

Gość gość
czyli po pierwsze ietrzene i grzane, a te osuszacze sie przydaja? Polecacie?

Gość gość
musicie zgłosić to właścicielowi mieszkania niech coś z tym zrobi. my tez mieliśmy taki problem w naszym mieszkaniu. Skontaktowaliśmy się z firmą www.nawiewniki-szczecin.pl, która osuszyła nam ściany, zlikwidowała grzyb i założyła nawiewniki w oknach i teraz już nam okna nie parują i problem z wilgocią się skończył.

Gość gość
wilgoć w mieszkaniu bo wentylacja niesprawna sprawdźcie kratki wentylacyjne rozszczelniajcie okna lub zamontujcie nawiewniki na oknach zgłoście właścicielowi mieszkania bo to on powinien się tym zająć grzyb to nie tylko problem estetyczny, grzyby powodują raka !!!1