Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wykreślić kogoś z pamięci?

Polecane posty

Gość gość

By było tak jakby nigdy nie istniał jak przed poznaniem tej osoby?

Gość gość
Zlikwiduj konto na fejsie :P

Gość gość
Debilna rada ta powyżej

Gość gość
Tak samo jak temat

Gość zagubiona_załamana
Temat nie jest debilny i na pewno odpowiedz chciałoby znać wiele nieszczęśliwych osób.. Szkoda tylko, że na to pytanie odpowiedź brzmi - "nie da się".

"zagubiona_załamana dziś Temat nie jest debilny i na pewno odpowiedz chciałoby znać wiele nieszczęśliwych osób.. Szkoda tylko, że na to pytanie odpowiedź brzmi - "nie da się" Taki temat zakładany na kafeterii jest debilny. Jeśli ma się problem to idzie się do psychologa, ewentualnie korzysta z lektury dotyczącej tej dziedziny. A jeśli chodzi o samo wykreślanie - to moje pytanie - po co?

Gość zagubiona_załamana
Z każdym problemem chodzisz do psychologa? Niektóre "problemy", jak te związane z rozstaniem, rozwiązują się same, ale potrzeba na to czasu. Po co wykreślac kogoś z pamięci? Po to żeby ból minął szybciej, skoro nie będzie się pamiętalo osoby, to nie będzie się odczuwalo cierpienia z nią związanego. I nadal będę twierdziła, że zadawanie takich pytań nie jest debilne, bo w jakimś stopniu pomaga autorowi, inaczej by tego nim robił.

Gość gość
"Wszyscy święci balują w niebie, Złoty sypie się kurz, A ja włóczę się znów bez Ciebie I do piekła mam tuż. Świat się tylko już ze mną kręci, Gwiazdy płoną jak stal, Skasowałaś mnie w swej pamięci, Aż mi siebie jest żal. " 😭

Gość agatka876
Tak się niestety nie da, w życiu spotykamy wiele osób na swojej drodze i uważam że każda nauczy nas czegoś nowego. Pamiętaj,że zawsze coś dzieje się po coś i choć czasem chciałoby się zapomnieć o kimś lub o czymś to tak naprawdę chyba tylko amnezja mogłaby pomóc. Pamiętaj też że niektóre osoby poznane bywają po prostu nie zapomniane byleby z tej dobrej strony.

Gość gość
da się, tylko trzeba na to czasu i silnej woli. nie da się tego zrobić z dnia na dzień :) pierwsze i najważniejsze, zauważ, że dana osoba, którą tak "kochasz" ma Cię totalnie w tyłku :). Czy warto lizać tyłek komuś, kto na ciebie s*ra ? Nie istniejesz dla tej osoby - przestań fantazjować, przypominać sobie uśmieszki i dotyki, które nic nie znaczyły, bo gdyby znaczyły, bylibyście razem a nie osobno. Godność osobista jest wszystkim - bez tego nie istniejesz. Co byś pomyślała, gdybyś się dowiedziała, że Twoj sąsiad, niezbyt atrakcyjny, na którego nawet nie zwracałaś uwagi, , którego już nie widziałaś 3 lata, wciąż wzdycha za Tobą i umiera z tęsknoty wieczorami, chciałby Cię dotknąć lub zobaczyć ? Obrzydzenie ? Obojętność ? Litość ? ...i temu podobne, ale na pewno ten fakt nie rzuca na kolana i nie wzbudza Twojej miłości, prawda ? To teraz wyobraź sobie, że ta osoba o której tak marzysz, pewnie pomyślałaby tak samo :) Czy chcesz się ośmieszyć ? czy chcesz litości ? a może wzbudzisz obrzydzenie ? ... pomyślcie o ty m... po prostu trzeba sobie zakodować, że nie istniejemy dla tamtej osoby, ona nie myśli o nas, a gdyby się dowiedziała jak śmieszni jesteśmy wzdychając tyle czasu za czymś czego nie ma, to pewnie by padła ze śmiechu. Ale my wolimy marzyć, analizować "piękne chwile", ...tralalala ...i tak się stajemy niewolnikami własnej wyobraźni. To nic, tylko wyobraźnia, która nas ośmiesza. Powtarzaj sobie codziennie i nie marz, nie analizuj, nie rozpamiętuj, tego czego nie ma ....

Gość gość
Ja zawiesilam konto...by tylko nie widzieć go z nowa :(

Gość gość
gość dziś Świetnie, to napisałeś/łaś. ''....i tak się stajemy niewolnikami własnej wyobraźni. To nic, tylko wyobraźnia, która nas ośmiesza...'' X Dokładnie, zgadzam się w 100% z tym zdaniem, dajemy się ponieść fantazji, zamiast zrobić wszystko, żeby te myśli ograniczać, wyrzucać z głowy.

Gość gość
gość dziś Swietne. :D Jestem pod wrazeniem. :D Zobaczymy teraz koles jak Ci to w praktyce wyjdzie:D

Gość gość
Ja byłabym w siódmym niebie. :-P

Gość gość
gość dziś jestem kobietą, nie wiem czemu tak często moje wypowiedzi sugerują, żę jestem facetem ...ale to biorę za komplement :P

Gość gość
to jest silniejsze

Gość gość
czy byliscie w takiej sytuacji i tak szybko zapomnieliscie.?

Gość gość
Nie tak łatwo zapomnieć kogoś kto wrył nam się w pamięć pod wpływem silnych emocji.

Gość gość
lekarstwo to inny facet najlepsze.

Gość gość
Nie chce nikogo wykreslac czy co tam jeszcze. A na starość usiądę w fotelu i napiszę piękne wiersze :)