Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak faktycznie wejdzie te 500 zł na dziecko to się zwalniam z roboty

Polecane posty

Gość gość

Bo mam tego dosyć. Znajdę sobie pracę na pół etatu i finansowo wyjde na to rano. A największy plus to to że w końcu będę mieć czas dla dziecka. Czy ktoś mnie rozumie?

Gość gość
500 zł będzie na 2 dziecko !! i kolejne a więc do dzieła !!

Gość gość
Ja mam jedno ale podobno jak dochód nie przekroczy 800 zł-na osobę to na jednego też dostana. Dzieci więcej nie planuje

Gość gość
Tak na zdrowy rozum pół etatu plus te pięćset złotych wyjdzie tyle samo co zarabiam teraz na cały etat. A czas dla dziecka całe cztery godziny więcej. Kochani żyć nie umierać

Gość gość
To sie zwalniaj. Może w końcu znajdzie sie dla mnie praca. Żyj sobie z tego 500 zł skoro dla ciebie to takie luksusy

Gość gość
19.53 źle mnie zrozumiałar praca na pół etatu plus te pięćset wyjdzie mnie na to samo finansowo. Więc czemu kurwa ja mam zapierdalać całymii dniami jak mnie mieć te same pieniądze oszczędzając dziennie cztery godziny. A ktoś za nic nie robienie ma dostawac kasę?

Gość gość
Ja Cie rozumiem tylko pis juz sie z tego wycofuje i mają dostac Ci Na 2 i 3 dziecko.Wkurzylam sie bo zapierniczamy z mężem kredyt mamy a moja szwagierka 3 dzieci wszędzie łapy wyciąga bo jej sie należy.Nie pracuje tylko roszczenia ma wszystko dostaje.Szlak mnie trafia bo chciałabym spędzać z dzieckiem więcej czasu a pracuje 6 dni w tyg. po 9 h + dojazdy.A szwagierka z kościola bierze z mopsu tez i opieki skąd sie da ciągnie.Leń parszywy.Gmina nowy dach jej zrobiła a ona zaoszczedzona kase na nowe autko wydała można?-można!A teraz co miesiąc dodatkowa kasa jej wplynie.Uważam że to niesprawiedliwe co ma ilość dzieci do tego.Każdy ma ile chce.

Gość gość
Nowe auto z MOPSU :D:D:D

Gość gość
To nadal ja autorka. No faktycznie to nie sprawiedliwe. Ja tu pisałam odnośnie siebie czemu samotna matka zarabiając najniższą krajowa nie dostanie. To jest chamstwo w państwie. To nic skoro nie dostanę to muszę pracować bo co.

Gość gość
gość dziś Ale w zamian za 500 zł odbiorą jej to, co dostaje, bo się w progu nie zmieści.

Gość gość
To ja już w końcu nie wiem-jeszcze dziś w gazecie było napisane że jeśli dochód na rodzinę nie przekroczy 800 zł na osobę to też dostaną. Chodzi o rodzinny z jednym dzieckiem. Ja czekam jak wejdzie to się okaże. Tam jeszcze było napisane że pierwsze pieniądze będą wypłacane po pół roku czyli ok. Czerwca a nie jak wcześniej było mówione że już w kwietniu.