Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo proszę o pomoc torbiel

Polecane posty

Gość gość

Leczę się na niepłodność od jakiegoś czasu.W tym cyklu miałam zlecone leki estrofem od 3dc i clostilbegyt od 7dc po 2 tabletki wczoraj czyli 9dc poszłam sprawdzić co się dzieje na usg.Okazało się że mam torbiel na lewym jajniku 65mm na 40mm.Lekarz wykonujący usg kazał odstawić clostilbegyt i isc do swojego lekarza z wynikiem.Oczywiście od wczoraj pisze mu sms i dzwonię ale nie odpowiada.Na własną ręke wczoraj zaczełam brać duphaston.Bardzo się boję proszę czy ktoś miał podobną sytuację?Jak zapytałam lekarza czy to duzo torbiel to powiedział że zależy.Poprostu mam dość tych lekarzy tyle kasy się im daje.

Gość gość
Wirtualnie nikt z nas Cię nie zbada.Znajdź dobrego ginekologa.Z jakiego jesteś miasta?

Gość gość
A dlaczego lekarza wykonujący USG sam zadecydował o odstawieniu leków?Inna inszość po co dama decydujesz jakie leki nasz brać?Jesteś po medycynie?

Gość gość
Masz ciulowego gina i tyle.Zmień Go natychmiast!

Gość gość
Nie jestem po medycynie poprostu się boję tego że wziełam juz to clo i chciałam zahamować proces rozrastania powiększania tej torbieli.Lekarz który wykonywał usg też jest ginekologiem.Mój prowadzący jest beznadziejny teraz to wiem boje się jak nie wiem ze coś mi się stanie.Staram się już 2 lata o dziecko a teraz takie coś.Wiem ,że na torbiele bierze sie duphaston lub luteine a że wziełam leki na pobudzenie pracy jajników nie wiedząc o torbieli postanowiłam wziąść cos na zahamowanie żeby sobie szkody nie narobić. Proszę nie krytykujcie mnie bo i tak jestem już załamana :(

Gość gość
Nikt Cię nie chce załamywać ale jeśli Cię stać to poszukaj prywatnie dobrego ginekologa.Sama na własną rękę ani torbiela nie usuniesz ani on są nie zniknie.Z tego co pamiętam,bo moja siostra mała laparoskopowo usuwane torbiele to w zależności od wielkości lekarz decyduje co z tym zrobić.Nie lekceważ tego.

Gość gość
Bardzo dobrze, że odstawilas clo, do tej co się tak oburzyła- ten lek spowodowałoby rozrost torbieli i absolutnie nie można go w takiej sytuacji brać! Poszukaj dobrego ginekologa i pewnie skończy się na laparoskopii, bo torbiel jest spora i marne szanse, że wchlonie się przy braniu progesteronu, choć jest to możliwe, na pocieszenie- wiele kobiet po laparo zachodzi w ciążę w przeciągu 3-6 cykli

Gość gość
Dodzwoniłam się do lekarza mam czekać do wtorku i przyjsć na usg.Chyba że pojawi sie bol mam wstawić się na oddział na obserwację. Chodzę prywatnie do ginekologa jest ponoć najlepszy jest ordynatorem oddziału.