Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemcy

Polecane posty

Gość gość

Jacy są i jak tam się żyje?

Gość gość
wszedzie dobrze ,gdzie nas nie ma:))

Gość gość
Tak dobrze tam?

Gość gość
Zależy pewnie jakie landy-inaczej jest w zachodnich,Bawarii czy tu na wschodzie.

Gość gość
Sklepy wyglądają podobnie, ale jest mniejsza różnorodność towaru. W biedrze u nas jest więcej gatunków piwa, niż w podobnym, sklepie w Niemczech.

Gość gość
myśle , że nieciekawie : Niemki są paskudne , mają mordy zakazane - jak slysze jezyk niemiecki to mi sie rzygac chce - bo brzmi jak rozkazy

Gość gość
Ja mieszkam tu od ponad roku pracuje, mam duzo znajomych, nie narzekam, z Niemcami dobrze sie dogaduje lepiej niz z Polakami i, jest mi dobrze i bardzo szybko sie odnalazlam, Niemcy sa przyjazni i pomocni, przynajmniej ja spotkalam samych milych ludzi, choc na poczatku obserwowali mnie jak kosmitke, ale teraz jest ok :) i do Polski nie wracam , ojciec przegral mieszkanie w kasynie, wiec nie mam nic i do czego wracac a nawet nie chce wracac

Gość gość
Ile trzeba zarabiać żeby tam dobrze żyć?

Gość gość
Ile trzeba zarabiać żeby tam dobrze żyć? I w jakim zawodzie pracują tam Polacy ( nie chodzi mi o sprzątaczki);)

Gość gość
Zależy ile członków rodziny, jakie mieszkanie i ile innych opłat.

Gość gość
Mnie od Niemiec bardziej interesuje SZwecja , Niemcy to nasie najwięksi wrogowie , nigdy tam nie pojade nawet na wycieczke ..

Gość gość
Zarabiam 1300 euro, poki co spanie i jedzenie mam za darmo, zbieram kase, potem cos wynajme przeniose sie w inny rejon niemiec, teraz jestem przy granicy francuskiej, ale potem bede gdzies nad renem 1300 z powodzeniem starczy na dobre zycie

dobrze sie mieszka :))nie narzekam Lecz nie jest to moj docelowy kraj,mam inne plany:)

Gość gość
Mieszkam tu ponad 20 lat i zastanawiam się jak żyje się w Polsce i czy to coś dla mnie Życie w Polsce... Wyjechalismy gdy mialam 15 lat... Hmmm

Gość gość
Niemcy są leniwce ruszają się jak żółwie byle się nie zmęczyli pracą :)

Gość gość
Niemcy są leniwce ruszają się jak żółwie byle się nie zmęczyc pracą :)

Gość Robercik_M
do 13:35 Mit brzydkiej Niemki od lat pokutuje w naszym kraju, glownie wsrod ludzi ktorzy albo nigdy w Niemczech nie byli albo na zakupach w dawnym DDR gdzie wiekszosc kobiet to faktycznie "DDRowskie plywaczki". Tak jak mitem jest przecudna uroda Polek. W obu narodach spotyka sie kobiety piekne jak i po prostu szpetne. Tyle w tym temacie. A co do samych Niemiec - ceny podobne jak w Polsce, wynajem mieszkan moze bezwglednie jest drozszy (ale jest tez duza dysproporcja miedzy wschodem a zachodem), ale wzglednie (w odniesieniu do zarobkow) jest juz ok. Zarobki mniej, wiecej o kurs € wyzsze, ale to tez zalezy od zawodu. Np. dobrzy programisci maja stawki porownywalne w obu krajach. Wysoka kwota wolna od podatku ( w porownaniu z tym smiesznym czyms w ojczyznie) pozwala w Niemczech zyc w miare normalnie osoba o pensji minimalnej, co w Polsce jest kwalifikowane juz jako sport toatalnie ekstremalny.

Gość gość
Są zarozumiali ,a żyje się tak jak w Polsce!! Jeśli zapłacisz drogie mieszkanie i opłaty to na skromne życie zostanie,nie ma kokosowe jak masz pracę za 3tys zł. W Polsce nie myśl o wyjeździe!!

Gość prawictwo pospolite 152
zgadzam się z wami , dlatego w NIemczech najwiecej dzieci rodzi sie podczas oktoberfestu .. W koncu seks z Niemką nie jest możliwy na trzezwo http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Betty+Heidler+20th+European+Athletics+Championships+ZPBlXRKsP8al.jpg

Gość gość
Nie jest źle ale dużo brudasöw:#

Gość Robercik_M
A odnosnie pytania w jakich zawodach pracuja Polacy, to chyba we wszystkich ;) Mamy tu pelny przekroj spoleczenstwa, fakt wiekszosc wykonuje proste prace (sprzatanie, przerzucanie paczek na magazynie), ale jest tez wielu technikow, inzynierow, lekarzy, pielegniarek, informatykow, prostytutek (w niektorych klubach wszystkie dziewczynki to nasze rodaczki, smutne ale prawdziwe). Dla kazdego co sie znajdzie ;)

Gość gość
To są potomkowie Hitlerów

Gość gość
Tyle że w de dużo prawdziwych Niemców już niema bo się pomieszali z ciapkami