Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tesciowa jest normalna????

Polecane posty

Gość gość
dokladnie, chyba uczuc u niej brak. rzadko sie zdarza ze moja mama w zastepstwie za tesciowa zostaje z corką (moja mama ma juz 68 lat wiec to dla niej juz trudne) ale bez zajakniecia biegnie do małej, dba o nia, przebiera, myje. córka sama chce sie umyc i nie daje sobie wycierac tylka tylko po kupie chce do wanny, jest czystym dzieckiem, nawet jak spodenki sobie pochlapie soczkiem to zaraz je sciaga. nic nie poradze. poza tym dotad mała była chora 3 razy, tesciowa spedziła z nia łącznie moze 20 dni ... czy to tak wiele?????

Gość gość
dokładnie wiekszośc tutaj to brudasy i dlatego nic ich nie dziwi, nawet brudne dupsko ja po każdej kupie myję młodemu pupe, sama biorę prysznic rano i wieczorem, wiec to dla mnie nic dziwnego a babka to babka, nie obca osoba, nie musi go obcałowywać cały czas, ale jakieś zasady higieny powinna mieć, zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci, swoje wnuki ciekawe czy sama by ganiała po domu z obsranym gaciami, moment by ja dupsko zapiekło i wiedziałby co czynić w tej sprawie i wiem, ze dziecko może odparzyć nawet wycieranie mokrymi chusteczkami, jak jest skóra wrażliwa to tak się dzieje, mój syn taką ma skórę i najlepiej działa mydło z wodą, zresztą takie też wytyczne dostała ze szpitala, ze nie mokre chustki a woda panieneczki czyścioszki chustki to w ostateczności na wyjeździe, w samochodzie czy wyjście gdzieś

Gość gość
po 1. czym rzni sie mycie wacikiem namoczonym w cieplej wodzie od mycia cieplą woda??? po.2 nie prosze was o ocene mojego podejscia do kwestii higieny - to nie temat mojego postu? po. 3 skoro tesciowa nie umyje wcale po całej nocy w pampersie, lub umyje niedokladnie(pobieznie, po wierzchu) to mała przez caly dzien czy juz grubo ponad 12 godzin dochodzi do 18 chodzi ze smierdzącą pupą? to jest normalne???? nie umyjcie sie TAM przez 20 godzin i poczujecie zapach....chyba ze to lubicie?

Gość gość
ad.1 a rózni się bo wacikiem tylko przecierasz, a pod prysznicem zmywasz dalej nie kumasz? użycie mydła dla dzieci też nie boli, bo wyrównujesz wtedy ph

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego babcia zostaje z chorym dzieckiem ? Ja tez pracuje ale jak dziecko jest chore to ja albo maz bierzemy opieke . Babcia moze zajac sie zdrowym dzieckiem ale nie chorym . Dziewczyny maja racje od tego ciągłego mycia twoje j dziecko co chwile lapie infekcje . Jeszcze więcej ja myj to co chwile bedzie miala grzybice .

Gość gość
ale schodzicie z tematu nie rozliczajcie autorki za to czy za tamto chodzi o brak higieny ze strony babci i tyle popieram autorke

Gość gość
tez taka sądzę, że wiekszosc tutaj to sie z oszczednosci nie myje, tylko wyciera chusteczkami w miejscach intymnych i pod pachami, wyperfumuja sie i udaja czysciochy.... brak słów. nie wiem co was tak dziwi, że autorka prosi babcię swojego dziecka o dokładną jego higienę??? co wy sie jej czepiacie? moja polozna zawsze mowila: woda woda mydlo woda, chusteczki to tylko sporadycznie lub na wyjezdzie.... lub jako dodatkowa ochrona...ale powiem wam jedno wcale te chusteczki nie sa super, jedne sa takie ze jak wycieralam nimi stól to powstala na nim taka smuga jakby z mydła, sa bardzo nasączone chemią, to nic dobrego...

Gość gość
Skoro teściowa źle zajmuje sie dzieckiem to dlaczego sama nie idziesz na L4????

Gość gość
brudasom i flejom mowię PAPA! jak ma dziecko nie być obszczypane skoro umyte np o 20ej poprzedniego dnia jest myte byle jak albo wcale kolejnego dnia np o 12 albo przeze mnie jak przyjde z pracy bo widze ze sie drapie i jją swedzi, czy tesciowa tego nie widzi??? przeciez-powtarzam kolejny raz-nie kaze jej myc corki po kazdym siku ktore zrobi, ale chociaz rano jak wstanie to dobrze ja umyc i w ciagu dnia po kupie, wiem co co ph i wiem ze latwo ja "zmyc", niemniej jakos jak ja jestem dzieckiem przez weekend czy wczesniej jak siedzialam z nia w domu to nie bylo takich probllemow, i zadne ph nam nie zniklo od czestoego mycia....wiec nie pitolcie, bo zaraz ze mnie zrobicie nieodpowiedzialna matke KTORA ZA CZESTO DZIECKO MYJE...boze co za kraj.

Gość gość
taka ilość znaków zapytania zwiastuje problemy z psychiką ogarnijcie się troche

Gość gość
Po raz kolejny dlaczego zostawiasz córkę z teściowa ? dlaczego nie idziesz na L4 jak dziecko jest chore?

Gość gość
przy takich gaciach i pupie cały czas dziecku grozi zum, zwłaszcza dziewczynkom wiecie co to jest czyścioszki za dyche?

Gość gość
bo jak bede ciagle chodzic na L4 to pracodawca powie mi za chwile bye bye, niedawno zaczelam prace wiec jestem odpowiedzialna, kumasz? co wiecej czytaj ze zrozumieniem-tesciowa sama sie zaoferowala z opiek,a po co mam brac L4, a jak mala ma gila do pasa to jestem odpowiedzialna i nie puszczam jej do zlobka, tak jak to robi wiekszosc z was, puszczacie chore dzieci i macie w du/pie ze inne sie zarażą.. to wszystko nie zmienia faktu ze jak ją porposilam to powinna dbac o higiene wnuczki, to nie jest nic wielkiego. jak bedzie szmiec dzieci i pracowac to zobaczysz jak to cudownie jest z tym L4....pracodawcy nie interesuje katar twojego dziecka...a dzieci nie wiem czy wiesz w zlobku/przedszkolu czesto choruja///

Gość gość
sama masz problemy z psychiką, bo zamiast powiedziec cos mądrego, to czepiasz sie ilosci znakow zapytania. pusta dziewczynko, won do szkoly.

Gość gość
no i dodam jeszcze nie jest tematem zostawianie dziecka z teściową podczas choroby umiecie czytać ze zrozumieniem chyba nie macie nic konkretnego do powiedzenia, wiec teraz lecą zarzuty do autorki niezła dupokrywka dla brudasów

Gość gość
dziś sama masz problemy z psychiką, bo zamiast powiedziec cos mądrego, to czepiasz sie ilosci znakow zapytania. pusta dziewczynko, won do szkoły xxxxxxxxxx z deczka pustawa jesteś ty, a widząc twoją wypowiedź utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze problemy z główka masz niemałe

Gość gość
". Babcia moze zajac sie zdrowym dzieckiem ale nie chorym ." po co skoro mała chodzi do zlobka? juz zarzucacie mi ze zajmuje sie nią kilka dni w mcu, jakbym napisała ze zjamuje się codziennie, to byscie mnie zjadły, ze ją wykorzystuje, nie place i jeszcze mam pretensje..oj jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu wygodzil, zazdrosne pokraki.

Gość gość
gość dziś dziś sama masz problemy z psychiką, bo zamiast powiedziec cos mądrego, to czepiasz sie ilosci znakow zapytania. pusta dziewczynko, won do szkoły xxxxxxxxxx z deczka pustawa jesteś ty, a widząc twoją wypowiedź utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze problemy z główka masz niemałe znow na nic mądrego cie nie stac, to idz stad, bo zasmiecaszforum swoimi farmazonami.

Gość gość
moją mądrą wypowiedź dałam wyżej, a twoje nie wnoszą nic do rozmowy

Gość gość myjący sie codziennie
GRZYBICA OD CZESTEGO MYCIA.... a to ci nowina!!!! ;) ;) ;) ;) czego to ja sie jeszcze dowiem z tej kafeterii

Gość gość
"gość dziś bo jak bede ciagle chodzic na L4 to pracodawca powie mi za chwile bye bye, niedawno zaczelam prace wiec jestem odpowiedzialna, kumasz?" Nie nie kumam . To jest wasze dziecko . Nam nikt nie pomaga i jak dziecko sa chore to na zmianę chodzimy na urlop albo L4. Ty masz pretensje do teściowej (uważam ze przesadzasz) ale sama nie potrafisz zorganizować dziecku odpowiedniej opieki.

Gość gość
madra wypowiedz??? hahaha, to bez odbioru!

Gość gość
no bez odbioru, bez zmien pytajniki na wykrzykniki, lepiej będzie wyglądać

Gość gość
Autorko jesteś agresywna i niemiła. Jak ci zależy na tym, by dziecko było rano umyte, to sama je umyj. Śpi, jak wychodzisz? To je obudź. Teściowa robi ci przysługę, że pilnuje twojego dziecka. Czuje pewien obowiązek pomóc wam w sytuacjach awaryjnych i powinnaś być jej za to wdzięczna. A jak czytam, ty masz raczej pretensje, że chce wam pomagać :O Nie jest to stała opieka, więc możesz przymknąć oko na pewne niedociągnięcia, poinstruować ją w niektórych kwestiach i zorganizować to tak, by jak najmniej czuła się obciążona. Uwierz mi, w jej wieku, po całym dniu latania za 2 latkiem ona ma ochotę tylko odpocząć a nie wysłuchiwać marudzenia synowej. :O

Gość mam babcie za opiekunke
k****, temat nie jest o opiece nad dzieckiem, tylko o higienie, nie umiecie czytać???????????????co za matoły tu siedzą. autorko, ja mam ten komfort, że moja mama siedzi z moim synem caly rok, a my pracujemy. tak tak poużywajcie sobie na mnie, jaka to ze mnie okropna córka bo wykorzystuję starą matkę do opieki na wnukiem. Moja mama bardzo go kocha, jest jej oczkiem w glowie, i mimo wieku poświęca mu każdą chwilę. dopóki mały nie pójdzie do przedszkola umówiłysmy sie ze tak bedzie, w miarę jej mozliwości. jestem i bede jej za to dozgonnie wdzięczna, moje koleżanki wiją się z zazdrości, ze mam taką mamę. ! opiekowała sie corka mojego brata teraz moim synem,nie narzeka, wrecz czuje sie potrzebna bo ojciec kilka lat nie zyje. wnuki sa dla niej bardzo wazne, czasami mowie jej ze az za bardzo. dba o nie jak umie najlepiej, czesto mi wyprasuje pranie, czy umje naczynia, naczyn po dziecku z dnia nigdy mi nie zostawia. wiec nie rozumiem o co tutaj takie obużenie, ze tesciowa siedzi ci z twoją corka. nie przesadzasz, masz prawo wymagac bo robi jej krzywdę...tyle w temacie, a tych wariatek zazdrosnych nie słuchaj, przezywam to samo, bo ciagle mi sie wypomina jak to sie mam dobrze bo babcia siedzi z wnukiem..no i siedzi, moje szczescie, a wy prowadzajcie sobie twe wasze powycierane chusteczkami dzieciory do przedszkola i odbierajcie po 2 dniach chore z katarem do pepka bo inne nieodpowiedzialne wariatki takie jak wy nie biorą L4 albo nie maja babci i puszczaja chore dzieciaki...papa

Gość gość
jak mam byc miła, skoro atakują mnie o wszystko... no powiedz sama. Poinstruowac? poczytaj dokladnie, juz kilka razy grzecznie prosiłam ja o dokładniejsze mycie okolic intymnych małej? co mam zrobic? napisac jej maila?wysłac golebia pocztowego z informacja jak ma to robic? wydrukowac instrukcje mycia malej dziewczynki? a moze wywiesic plakat w lazience? zastanow sie. kazesz mi budzic mala tylko po to zeby jej umyć tyłek? jestes niepowazna chyba, moja corka spi do 8-9ej, ja wychodze o 7 wiec o 6,30 musialabym ją sciagnac z lozka wsadzic do wanny umyc i isc do pracy...bez komentarza....a jak zrobi kupe w ciagu dnia to sie zwolnic na godzine jechac do domu, umyc i wrocic...echhhh

Gość gość
Umiemy czytać :) Dlatego nie rozumiem autorki. Teściowa blee ale sama opeki nie potrafi dziecku zapewnić.

Gość gość
jak nie potrafi zapewnic? a opieka tesciowej to nie opieka? puknijcie sie w łeb brudaski z kafe. myslicie ze jak zaplacicie to bedziecie miec gwarancje ze ktos wam dobrze sie dzieckiem zajmie??/o naiwne! autorko masz 100% racji.

Gość gość
hmmm, autorko, ty sie nie przejmuj :/ one tu na tej kafeterii sa zdrow szurniete. czemu? a no jak napiszesz ze siedzisz z dzieckiem w domu to bedziesz leniwa krowa albo burzzujka z bogatym mezem. jak powiesz ze masz dziecko w przedszkolu to ze cie nie stac na opiekunke, jak wspomnisz o opiekunce to ze jestes wyrodna bo po pierwsze sama bys mogla z nim siedziec w domu i go nie kochasz a po 2 twoj maz to oferma skoro ty musisz pracowac, bo ich mezowie zapewniaja im wszystko(tylko skad pytania jaki obiad zrobic za 20zł...hmm). jak masz do opieki babcie, to albo ja wykorzystujesz i jestes niewdzieczna albo jestes dziad bo cie na przedszkole nie stac... wszystkie macie nasrane w glowach.

Gość gość
gość 9.58 masz 100% racji