Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuskaaa23

zabkowanie u 2 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość mamuskaaa23

Witam, już nie wiem co dolega mojemu synkowi.. ma dwa i pol miesiąca, od trzech dni mało je, dziś nic nie zjadł, pije tylko wode i herbatkę... bylam już u dwóch lekarzy, dziecko ladnie przybiera na wadze, jest zdrowe.. nie chce mleka wogole, wypluwa placze gdy mu probuje dac, jest płaczliwy. Wklada do buzi raczki, pieluszke, chciałam zobaczyć czy to zabki już i czuje na gornym dziąsełku wypuklenie, gdy mu to masuje to widze jak sprawia mu to ulge. To moje pierwsze dziecko i strasznie się martwie

Gość mamuskaaa23
myślicie ze to zabki? proszę o rade

Gość gość
Ząbki tak wcześnie?

Gość gość
U córki mojej siostry ząbek pojawił się w wieku 3 miesięcy i 3 dni. A jak karmisz autorko?

Mój synek miał podobnie ja mu smarowałam dziąsła maścią na ząbkowanie dentinox i było o wiele lepiej.

Mi się wydaje, że na ząbki jeszcze za wcześnie. Możesz spróbować posmarować dziąsła maścią. Może jednak Twoje dziecko już powoli zaczyna ząbkować. Moja córcia zaczęła gdy miała 5 miesięcy. Polecam mojego bloga: www.szczesliwamama.pl

Gość gość
Mogą być ząbki nam też pomógł dentinox moja miała pierwszą jedynkę na wierzchu jak miała nie całe 3 miesiące. Na roczek miała już jedynki dwójki,trójki i czwórki .Teraz idą jej piątki ma 15 miesięcy .

Gość gość
Skok rozwojowy. Wkladanie rak do buzi na tym etapie to normalny proces poznawczy swiata. Ani glod...ani zabki ;)

Gość mamuskaaa23
dziś już jest troszkę lepiej,*****ardzo mało ale jednak cos je :) zauwazylam na tym dziaselku cos białego, masuje mu i jest mu lepiej a jak przestaje to placze... może to te zabki jednak :)

Gość mamuskaaa23
dodam ze mąż miał pierwszego zabka w 3 miesiącu :)

Gość gość
Ja też z miała pierwsza jedynkę, gdy skończyłam 3 miesiące, więc jest to możliwe. Spulcunione dziąsło na to wskazuje, masz jakieś gryzaki? Schłodzić je w lodówce i pobieraj dziąsło, przyniesie mu ulgę, możesz też posmarować dentinoxen :)

Gość ela1596
Tak jest to możliwe, proces wyrzynania się ząbków jest etapowy, to że teraz jest opuchnięte dziąsło wcale nie oznacza że ząbek się pojawi, trzeba czasu. U nas dolne jedynki pojawiły się w 4 miesiącu. Po 3 miesiącu można w kryzysowych sytuacjach podawać ibuprofen np. milifen w syropku, działa również przeciwzapalnie. Głowa do góry oby tylko takie problemy z dzieciakami.

Moja ma 2 miesiace i 19 dni. Zabki tez juz jej wychodza na dole - ma juz te biale paski. Strasznie sie slini i wklada sobie cale raczki do buzi. Naszczescie je normalnie, jest jedynie troche marudna ale tylko troche :) Zabkowanie potwierdzone dzis przez lekarza, a zaczela juz dobre 2 tyg temu. Mysle wiec, ze u Ciebie to rowniez moze oznaczac zabkowanie