Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dwumiesięczne dziecko budzi się w nocy co godzinę..

Polecane posty

Gość gość

Co może być przyczyną tych jego częstych pobudek? Karmię piersią, dziecko śpi w łóżeczku obok mojego łóżka, w pokoju jest 22 stopnie. Czy Wasze dzieci też tak śpią? W dzień tez nie jest lepiej, bo śpi po 15 min albo po pół godziny.

Gość gość
Bo karmisz piersią, proste Dostałoby mieszankę byłoby inaczej

Gość gość
Ale wcześniej budziło się co dwie godziny i też karmiłam piersią. Mojej koleżance córka przesypia prawie całą noc na piersi.

Gość gość
hahah cala noc n piersi u 2mcznego dziecka??? i ty w to wierzysz???? nie badz smieszna.... moja na butli budzila sie co 2.5-3 godziny....takie zycie, trzeba to przezyc.

Gość gość
Córka koleżanki prześpi od ósmej wieczorem do piątej rano, ale nie codziennie. Potrafi tez budzić się częściej, ale moje dziecko nigdy nie przespało więcej jak 3,5 godz nie mówiąc już o dłuższym spaniu.

Gość gość
Też mam dwu miesieczne maleństwo i karmie tylko piersią. Tez sie budzi czasem co godzine ale przewaznie co 3. Przedwczoraj spal 5 godz i to rekord do tej pory. Takze to jeszcze bedzie trwalo zanim sie unormuje

Gość gość
Można mieć za słaby pokarm?

Gość gość
mozna.nie katuj sie i dawaj na noc modyfikowane

Gość gość
Jezeli dobrze przybiera na wadze to pokarm jest ok

Gość gość
Przybiera 1,5 kg na miesiąc, a to dosyć dużo.

Gość gość
No to ladnie przybiera, moj tez czesto je ale szkoda by mi było przestac karmic tylko z takiego powodu, to sie niedlugo wszystko unormuje i dlugosc spania sie bedzie w nocy wydluzac

Gość gość
Na to liczę;) Już przyzwyczaiłam się, że budził się co dwie godziny, ale nie sadziłam, że to się zmieni na gorsze zamiast na lepsze ;)

Gość gość
Moze to nie glod go budzi tylko co innego, np raczka zdretwieje czy cos w tym rodzaju

Gość gość
Ja tam mam 3 miesięczne, jak miał 6 tyg też tak miał a przybieral 2 kg na tydzień... Wzięłam do swojego łóżka i śpi super.... I błagam bez komentarzy zr mąż odejdzie że gdzie intymność itp... Mąż jest ze mną 13 lat, to muszę trzecie dziecko, jak mamy ochotę na sex to mam salon z kanapą łazienkę itp... Wolę mieć szczęśliwe dziecko niż dziecko na mm.. Podobno ludzie to jedyne ssaki które maleństwo trzymają osobno od mamy... To twoja decyzja autorko i absolutnie nie namawiam cie ma wzięcie dziecka do łóżka....nie dawaj mm..

Gość gość
Moja półroczna córka budzi się co dwie godziny. Żadne mm ani kaszka na noc nic nie dają. Karmię piersią, ale próbuje się jakos ratować. Starszy syn tez budził się nawet po butlach co dwie godziny i nie przespał ani jednej nocy do dwóch lat. Ja nie wierzę, że dziecko można napchać jedzeniem i będzie spać. Po prostu niektórzy rodzice mają szczęście do takich dzieci. A pozostali muszą przeczekać i kiedyś ich dzieci też prześpią noc.

Gość gość
Mój ma teraz niecałe 3 miesiące, karmie go piersią i przesypia mi praktycznie cała noc, wybudza sie miedzy 4 a 6. Jak miał 1,5 miesiąca było tak samo, wcześniej go wybudzalam na karmienie, ale pediatra powiedziała, żeby tego nie robić jak śpi tylko sie cieszyć ;-) Wiec nie piszcie, ze jak sie karmi piersią to dziecko nigdy nocy nie prześpi i zawsze sie budzi co 2 czy 3 godziny bo tak nie jest. A nie sadze, ze tylko ja tak mam

Gość gość
Dzisiejszej nocy też budził się często, ale co 1,5 godziny. Wzięłam go do swojego łózka, ale tak się kręcił, że ja i tak nie spałam. Na noc dałam mu MM i też nie przespał długo, bo niecałe dwie godziny. Moje dziecko chyba tak po prostu ma, że nie potrzebuje dużo snu.

Gość gość
mój synek spał nawet 6h bez przerwy na piersi do czasu aż się ukazala nakazał białkowa i atopowa skóra. najpierw wybudzały gazy a teraz pediatra twierdzi ze budzi się bo go swędzi skóra :( pomaga tylko przyłożenie do piersi i zjada wszystko z jednej i drugiej (w ciągu dnia na posiłek wystarcza mu jedna), ale nie wygląda na głodnego, po prostu go to uspokaja i po mm byłoby to samo. budzi się już nawet co godzinę ale nie pomyślałam nigdy o mm na noc.

Gość gość
skaza białkowa miała być :) a synek ma 3 miesiące.

Gość gość
MM na noc dałam swojemu dziecku, bo od porodu muszę go dokarmiać. nie daję mu codziennie MM, ale są dni, że nie obejdzie się bez dodatkowej porcji mleka w butelce.

Gość gość
Moj maly ma 7 tygodni, karmie piersia i potrafi w nocy przespac od 5 do 6h bez wybudzenia i tak dwa razy pod rzad. W dzien wyudza sie co 2h na jedzenie. Starszak za to budzil sie w nocy na piersi co 2h. Nie wiem czy to moje doswiadczenie teraz skutkuje, czy to od dziecka zalezy. Mozesz ew. sprobowac malego odbic po jedzeniu, zmienic pieluszke i znowu przystawic. Moze wtedy podje wiecej i wytrzyma ci dluzej.