Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

caroline_julie_

Alimenty

Polecane posty

Gość gość
Robi fuchy zeby z czegos zyc moze splaca hipotekie musi miec na czynsz diabli wiedza pozatym to tak cie matka uswiadomila ze on jest wszystkiemu winny dla ciebi ona moze i jest i kochajaca nie muwie ze nie a dla innych moze byc kretynka tak ze nie bac niczego taki pewny

gość dziś -> Nie, żadnej hipoteki, żadnych kredytów. Mój ojciec pracuje "na czarno" więc sądzę, że nie przyznaliby mu takiego czegoś jak kredyt. Ma pieniądze na remont mieszkania, na super płaski telewizor a nie ma pieniędzy na alimenty ? A ja, moja mama i siostra mamy żyć za 1500zł na miesiąc ? Dziękuję bardzo... gość dziś -> Nie ludzki jest mój ojciec który całe życie pił i chodził na imprezki i zaliczał każdą to inną panienkę. Gnoił moje rodzeństwo, moją mamę, babcię, dziadka i mnie. Nie będę szczegółowo pisała jakie krzywdy nam wyrządził bo nie mam ochoty tego wspominać.

Gość gość
"za co ja mam go przepraszać ? Za to że się urodziłam ?" Nie. Nie powinnaś go za to przepraszać. Za to powinnaś OJCU DZIĘKOWAĆ!!! TY..........

Gość gość
Pamietaj jedno istnieje tylko to co widzales na wlasne oczy tylko i wylacznie na wlasne oczy wszystko inne to klamstwo tak ze mysl co robisz rob z glowa i jesli sie uczysz to owszem nalerza ci sie alimenty i pamietaj nie istnieje nic co mowila twoja matka dzadek somsiad itd itp istnieje tylko to co widzales na wlasne oczy jasne :)

gość dziś -> nie, za to powinnam podziękować mojej mamie...mój tata nic takiego nie zrobił abym mu dziękowała...to mama mnie wychowała, pracowała na mnie i nadal pracuje, robi wszystko abym miała jak najlepiej, abym miała co jeść i w co się ubierać

Gość gość
A poza tym motasz się w zeznaniach. Raz piszesz że : "całe życie pił i chodził na imprezki i zaliczał każdą to inną panienkę" (swoją drogą to może napier/dolił tyle dzieci że go nie stać na alimenty:D A drugi raz piszesz że : "zarabia i to sporo bo jest stolarzem, dodatkowo chodzi na tzw. "fuchy" więc tu dorobi, tam dorobi..." Swoją drogą- mamusia ci niezłe gowno z mózgu zrobiła. Całkiem niezłe...

gość dziś -> nie masz pojęcia o czym mówisz...niestety widziałam dużo na swoje oczy i czasami myślę że to aż za dużo...bardzo dobrze pamiętam, gdy moja babcia wylądowała w szpitalu psychiatrycznym po tym gdy umarł mój dziadek to ojciec śmiał się z niej i oczerniał ją do mnie...

Gość TERAZhey
skoro wiesz, gdzie ojciec mieszka i pracuje to pójdź na rozmowę, chyba nie wyrzuci i nie poszczuje psem , jeżeli znasz numer sprawy komorniczej to pójdź do komornika aby wyjaśnił dlaczego nie był w stanie wyegzekwować alimentów , po trzecie - jaka jest kwota zasądzonych alimentów ?

gość dziś -> tak, kilka lat wstecz chodził na imprezki z moim śp. wujem i bardzo dużo pił i pije nadal, pracował jako stolarz i rzeczywiście gdy ktoś znajomy poprosił o wyremontowanie pokoju czy kuchni czy zrobienie mebli to to robił i robi tak do dnia dzisiejszego...zarabia dużo bo ma na picie i tak zawsze było...teraz gdy jest z nową żoną to wiem, że zdarza im sie iść do jakiegoś klubu, ale nie często bo jego żona ma czwórkę swoich dzieci i piąte to ich wspólne. Poza tym mama nie zrobiła mi z mózgu gówna, mam swój rozum i wiem co się działo wokół mnie i co się nada dzieje.

TERAZhey dziś -> Wiem gdzie mieszka, ale aktualnie nie wiem gdzie pracuje. Jakiś czas temu pracował w zakładzie meblowym, szef czy kierownik zaproponował mu umowę o pracę ale on zrezygnował z tej pracy bo zawsze pracował "na czarno" aby komornik nie wlazł mu na pensję. Kwota alimentów to 500zł.

Gość gość
Wiesz co jesli chcesz uczciwie zalatwic sprawe to najpierw idz do niego pogadaj z nim wysluchaj jego racj co ma na swoja obrone czasami ktos kto kocha ciebie nienawidzi kogos innego nic nieszkodzi z nim pogadac a napewno duzo wiecej sie dowiesz bedzesz mugl ocenic sytuacje kto i jak mugl oklamac tak to jest jesli kogos kochamy automatycznie mu ufamy wierzymy a tez moze sie mylic jesli masz zamiar cos zrobic upewnij sie na 100 % ze robisz slusznie bo moze skrzywdzisz biednego niewinnego czlowieka zastanow sie nie daj sobie wmawiac co mowi twoja matka moze byc calkiem inaczej

Gość gość
5-cioro dzieci i żona? To co ty chcesz tam jeszcze wyrwać? A powiedz no - twoja mama ile ma dzieci? I z ilu ojcow są te dzieci?

gość dziś -> tak, masz rację, że powinnam z nim porozmawiać itd., ale chcę dodać, że na to co teraz piszę i jakie mam poglądy w tej sprawie moja mama nie ma wpływu

gość dziś -> Tak, ale każde z dzieciaków jego żony dostaje rentę za swojego ojca (nie orienntuję się ile dostają), bo zmarł kilka lat temu, jedna dziewczyna (córka żony mojego ojca) ma ojca bułgara (?) i wiem, że on jej kupuje drogie ubrania (markowe) i daje jej pieniądze, dodatkowo żona mojego ojca też dostaje rodzinne czy z pomocy społecznej(nie wiem dokładnie, ale wiem, że coś takiego ma przyznane). Moja mama ma nas trzy i każda z nas jest od jednego tego samego ojca. A my musimy utrzymać się z jednej pensji mojej mamy która wynosi 1500zł. W sumie teraz przez kilka miesięcy mama zarabiała 1200 lub nawet 1100 bo była na długim urlopie zdrowotnym.

Gość gość
" jakie mam poglądy w tej sprawie moja mama nie ma wpływu" To ci się tak tylko wydaje. A tak z ciekawości: a jakie poglądy w tej sprawie ma twoja mama?

Gość gość
Kazda sytuacja jest inna normalnie 90 % kobiet buntuje dzeci przeciw ojcu robi im pranie mozgu nie daj sobie myslec czyims rozumem mam na mysli matki pozatym ktos kto nienawidzi twoja matkie moze kochac ciebie przed toba powarzne decyzje benda powarzne skutki napewno czy to na dobre czy nazle sam place alimenty na 19 ltnie dzecko wiem jak to jest

gość dziś -> mama powiedziała, że jeżeli nie będziemy dostawać alimentów no to trudno, będziemy musiały sobie poradzić, oszczędzać dużo na prądzie, wodzie itd., dodatkowo powiem też, że moja mama np nie pozwala na to abym w jakikolwiek sposób obraziła mojego ojca lub krzyczała że nas skrzywdził itd., nie ukrywam że mam do niego ogromny żal i czasami czuję taką jakby nienawiść i przez to mówię wiele słów za dużo...mam już taki charakter więc...za każdym razem gdy powiem że np "jest chamem" to mama mówi że mam go szanować bo to mimo wszystko jest mój ojciec

Gość gość
""Moja mama ma nas trzy i każda z nas jest od jednego tego samego ojca. " " Nie ludzki jest mój ojciec który całe życie pił i chodził na imprezki i zaliczał każdą to inną panienkę. Gnoił moje rodzeństwo, moją mamę, babcię, dziadka i mnie. " xxx i woja mądra mamusia z kimś takim zrobiła sobie trójkę dzieci??? gdzie mamusia miała mózg? między nogami? podziękuj mamusi za to, że wybrała wam takiego człowieka na ojca!

Gość gość
Zara, zara... Z FA - 3x500=1500 Mamy pensja - 1500 Wychodzi chyba 3000 Czy nie? No i pewnie coś tam z MOPSu... No kupy sie nie trzymają te twoje opowieści!!

gość dziś -> zdaję sobie sprawę z tego że możesz tak twierdzić, że mama robi mi pranie z mózgu itd, ale moja mama nigdy np nie akceptowała moich odzywek skierowanych w jego stronę po rozwodzie. Pamiętam jak kilka dni po rozwodzie gdy byłam sama w domu to przyszedł mój ojciec pijany z chłopakiem jednej z córek żony mojego ojca, a ja zrobiłam wielką awanturę że ma czelność przychodzić pod wpływem alko. na dodatek z obcą osobą to moja mama też była zła gdy jej o tym powiedziałam, ale gdy mówiłam, jaki jest to mama na to mi nie pozwalała.

Gość gość
Przecież ty już masz zasądzone alimenty, więc do sądu mozesz jedynie wnieść o podwyżkę. Natomiast jak rozumiem - alimenty dostajesz z FA, bo komornik nie ma jak ściągnąć z ojca. I na to nic nie poradzisz. Jeśli przekroczycie dochód, to alimenty z FA nie będą wypłacane, ale nadal będą należne - tyle, ze zobaczysz je dopiero jak komornikowi uda się coś ściągnąć.

Gość gość
Place na dzecko 800 zl ma 19 lat nigdy nie zalegalem ani grosza ale teraz tez zamiezam starac sie o obnizenie alimentow mam tylko podstawowkie zdrowie siada nie dam rady tak dalej

Gość gość
patrzcie! nie ma kontaktów z ojcem a wszystko wie - ile zarabia, jaki ma telewizor, jakie ciuchy dostaje jego pasierbica od swojego ojca bułgara, wie, że dzieci po ojcach dostają rentę (tylko biedna nie wie ile!) wie że dostają pieniądze z MOPSu - ciekawe!

Gość gość
przypadek?

gość dziś -> wiem, bo moje siostry odwiedzaja mojego ojca, jedna z moich siostr jest matką chrzestną ich córki, często tak się pojawiają. więc mówią mi co i jak u niego... poza tym przez 5-6 miesięcy po rozwodzie bardzo często byłam u taty, miałam z nim normalny kontakt, z dwoma jego pasierbicami chodziłam 3 lata do gimnazjum i z początku nawet się z nimi "trzymałam". Po czasie już kontakt nam się zmiejszył. Z jego pasierbicami przestałam się zadawać. Ostatni raz z tatą widziałam się w Święta Bożeg Narodzenia i od tego czasu do dzisiaj zero kontaktu. Nawet życzeń na urodziny mi nie wysłał...

Gość gość
Nie mam sil juz wiecaj Pisac napisze ostatni raz juz wiele razy pisalem po pierwsze porozmawiaj ze swoim ojcem wysluchaj jego racj sprubuj go zrozumiec i nie wierz nic a nic matce istnieje tylko to co widzalas na wlasne oczy nic nic wiecej tylko i wylacznie co widzalas jasne po drugie wes pod uwagie jego mozliwosci finansowe a nie to ze ja chce tyle i tyle bo to nie uczciwe sprobuj sie z nim dogadywac i jak sie poklucicie nie lec odrazu do sadu odczekaj tydzen dwa i zadzwon jak wszystko ochlonie znowu zacznij sie z nim dogadywac daj mu szanse diabel nie taki zly jak go maluja

Gość gość
A ty mu wysłałaś?

gość dziś -> racja, rozmowa też jest ważne, nie można tak o podejmować takich poważnych decyzji...ja też jeszcze sobie wszystko przemyślę i poukładam zanim spróbuję się z nim jakoś skontaktować...mimo wszystko dziękuję i pozdrawiam.

gość dziś -> tak, zawsze to robiłam, pamiętałam o urodzinach, imieninach i o Dniu Ojca, zawsze już o 6 pisałam mu życzenia lub dzwoniłam gdy tylko wstałam do szkoły, ale po tych świętach Bożego Narodzenia gdy wysłałam mu życzenia Wielkanocne to nie odpisał, później 5 czerwca miał urodziny wysłałam życzenia również nie odpisał ani nie oddzwonił, ja mam 16 czerwca urodziny - nie wysłał mi życzeń, więc zrobiło mi się przykro że ani nie odpisuje ani mi nie wysłał życzeń i na dzień Ojca nie wysłałam mu życzeń.