Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anka266

aborcja

Polecane posty

Gość gość
tak, bo nikt mi nie da 100% pewności, a znam kogoś kto właśnie chodzi o kulach i ta osoba otwarcie twierdzi, że gdyby dziecko miało mieć taki problem to byłby za aborcją. Chociaż jest szczęśliwym facetem.

Gość gość
wada tego gościa nie jest genetyczna ;) I nie wszystkie wady genetyczne są specjalnie poważnie, wiele ma wpływ tylko na ********ne są czysto estetyczne. Ty już teraz wiesz, że dziecko będzie chore i to całkiem poważnie. Rehabilitacja jest bolesna, może się nie udać, nie będą znali pełnego zakresu niepełnosprawności dopóki dziecko się nie urodzi, a często za tym konretnym schorzeniem dochodzi brak kontroli nad wydalaniem/oddawaniem moczu i ból/dyskomfort przy chodzeniu.

Ale jesliby dali 100procent pewności? A odnośnie osoby którą znasz no to ja nie rozumiem twierdzi ze jest szczęśliwy ale z drugiej strony ma przekonanie ze takie osoby jak on nie powinny się rodzić nie rozumiem takiego toku myślenia.

Gość gość
myślenie ma bardzo zdrowe. On sam jest szczęśliwy, ale jak sam powiedział gdyby się nie urodził to by go to nie zabolało - po prostu nigdy by go nie było więc nie wiedziałby co traci. Ty po prostu płód już traktujesz jak człowieka i dlatego myślisz w kategoriach jakiejś szansy, chociaż poślizgniesz się na schodach i możesz poronić bo ten "człowiek" jest w 100% zależny od twojego ciała. Jak mówiłam - nikt ci nie da 100% szansy. Poza tym to dalej niepełnosprawność, dzieciństwo w szpitalach i na ćwiczeniach (zwłaszcza jakby miał wystąpić przykrucz ścięgien), sporo bólu. I nikt ci nie zagwarantuje, że coś z tego będzie.

A brak czucia w oddawaniu moczu nie dyskwalfikuje osoby sa teraz różne metody leczenia.Jest kilka dziesiąt tysiecy osób w polsce sparaliżowanych w różny spób i sądze że jak by to przeczytali co piszesz poczuli by się w ten sposób ze nie mają prawa bytu.

Gość gość
powtarzam - oni już się urodzili, są w pełni rozwiniętymi, czującymi ludźmi. W tym temacie mowa jest o płodzie. Mnie nie przekonasz i przekonywać nie musisz. Ja bym nie sprowadzała na świat niepełnosprawnego dziecka bo uważam to za samolubne. Ty rób jak uważasz.

Gość gość
100% pewności? Sorry, ale rozbawiło mnie to. Mojej matce też dawali 100%, a skończyło się na skoku ciśnienia, rzucawce i porodzie w 7 miesiącu. No ale przecież było 100%.

Ok mam różne poglądy poprostu ale mam nadzieje że życzysz jak najlepiej mi i mojemu dziecku mimo to ze uważasz moja decyzje za zła.

Gość gość
oczywiście, że życzę Ci wszystkiego dobrego i mam nadzieję, że Twoje dziecko będzie tak zdrowe jak to tylko możliwe.

Gość gość
jest tu ktos?