Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grudzień magiczny miesiąć. Uwielbiam te przygotwania świąteczne

Polecane posty

Gość gość

najpierw Mikołajki, święta, sylwester. Ulice, witryny sklepowe przystrojone lampkami działają na mnie niesamowicie:) tez tak macie? to chyba najpiękniejszy miesiąc w całym roku............

Gość gośćM
tak. rok temu nie było mnie w domu na swieta i teraz chce się nacieszyć. wgl czuje ze wewnętrznie się przemieniam i staram się tak przemienić:)

Gość gość
A mnie ta otoczka i same święta irytują

Gość gość
Tak. Czysta magia wisi w powietrzu. Idealny miesiąc by poznać miłość a na jednej z pierwszych randek błądzić między kramami świątecznego jarmarku a potem calować się wśród krążących wokół leniwie płatków pierwszego śniegu. Poezja.

mi zależy na przemianie wewnętrznej i na pewno grudzień temu sluzy. uwielbiam piosenke I'm driving home for Christmas i wlasnie jej słucham...:) nie chodzi mi o ten jarmark i to co się dzieje w Tv przed swietami, mało tv oglądam prawie wgl... można pomyslec sobie, trochę się rozmarzyć a jak zacznie padac snieg(ale nie za dużo) to klimat jest.

Gość TERAZhey
bardzo smutne i biedne będą te Święta dla wielu tysięcy Polaków , dzieci może znajdą tabliczkę czekolady pod choinką

Gość gość
@ gośćM Za mną też ta piosenka chodzi, chyba przez tę cholerną reklamę T-Mobile z Tomaszem Kotem :D Uwielbiam świąteczne piosenki, nie tylko w języku angielskim, jest też sporo fajnych polskich piosenek :)

Gość gość
Reklama Tmobile świetna :)

ide chyba w sob do kina i zastanawiam się na co może na Listy do M2. ktoś był?

Gość gość
***Stała pod śniegiem panna zielona Nikt prócz zająca nie kochał jej Nadeszły święta i przyszła do nas Pachnący gościu,prosimy wejdź! Choinko piękna jak las, Choinko zostań wśród nas! Jak długo zechcesz, z nami pozostań, niech pachnie tobą domowy kąt. Wieszając jabłka na twych gałązkach życzymy wszystkim Wesołych Świąt. :)

Gość TERAZhey
trzy dni po Świętach pracownicy hipermarketów będą na łopatach wyrzucać do kontenerów zepsute ryby, wędliny , pomarańcze , banany i inne owoce wszystko będzie zepsute i śmierdzące , ponieważ nie było klientów , Polak zwyczajnie jest biedny i nie ma pracy !

Gość gość
Może najbardziej w grudniu drażnią mnie reklamy w TV ale one jednak nakręcają klimat:) wiem ze świeta nie dla wszystkich będą bogate, szczęśliwe i w nastrojowym kilmacie- najbardziej w tym czasie żal mi dzieci:( bo każdy bąbel powinien dostać duuuuży prezent!!(o ile był grzeczny;)) ale tak czy inaczej to od nas zależy jaki w sobie obudzimy i stworzymy ten magiczny czas grudnia i samych świąt:):) Autorka

Gość TERAZhey
tylko 13 procent Polaków w tym roku będzie stać na zrobienie Świąt i prezenty pod choinką , w tysiącach polskich domów będzie płacz przy choince z powodu głodu !

Z drugiej stronie to prawda, ze wielu Polakow jest biednych i stać ich na bardzo skromne swieta a te reklamy pokazuja wyidealizowane swietowanie i mogą powodować frustracje u wielu rodakow. Smutne, ale taka prawda..

jeszcze jedno. Polacy w większości deklarują się ze sa katolikami a okres przedswiateczny to okres adwentu, wiec czas oczekiwania na przyjście na swiat Pana Jezusa, warto wykorzystać ten czas na refleksje i przygotowanie naszych wnętrz, a nie tylko naszych domow...

Gość gość
TERAZhey. Wiadomo:) w małych sklepach osiedlowych też tak będzie. Ale handlowcy i sklepikarze i tak na świetach zarabiają:) dlatego ze bożonarodzeniowe świeta są bardzo komercyjne. A zepsute wędliny czy owoce to najmniejsze straty:)Autorka. Po świętach każdy jak co roku powie"dość już świętowania i jedzenia" i wróci do codziennych zajęć z miłymi rodzinnymi wspomnieniami. Jak dla mnie największą farajde dają same przygotowania. To jest cudowne. Autorka

Gość TERAZhey
z powodu głodu to nawet nie pójdą na Pasterkę , dla wielu Polaków groch z kartoflami i fasolą to będzie jedyne danie świąteczne

Gość gość
Ej nie mowcie ze te świeta będą biedne. Dla niektórych tak ale to jest mały odsetek ludności.wszyscy tak się nakręcają na świeta ze nawet biora kredyty.z reszt a wg statystyk polak co roku coraz więcej wydaje na zorganizowanie świąt

Gość gość
to ze dla kogos groch z kapusta czy ziemniakami będzie jedynym daniem zapracował sobie przez cały ROK.wiec pretensje tylko do siebie.A potem szlachetne paczki i inne żeby im pomoc bo biedni, tak jak ktoś napisał najbardziej szkoda dzieciaków bo nie ich wina ze maja głupich rodziców.

Gość TERAZhey
Polacy nie mają pracy, wielu Polaków jest bezrobotnych od roku, dwóch lat , chcą pracować ale nie ma pracy w Polsce , więc nie ma dochodu , wielu wyjechało za granicę do Pracy i za moment przyjadą do Polski z tułaczki , wiele rodzin oczekuje, że przywiozą pieniądze na Święta ! a Polak pracując na etacie otrzymuje wynagrodzenie 1900 PLN netto, żona nie pracuje i jest dwoje dzieci , dla wielu polskich rodzin te Święta to tylko przeszkoda, problem, lepiej aby tych Świąt nie było !

Gość gość
ale dobrze ze na internet masz:P w tym czasie mogł bys nieco zarobić na swieta a nie siedzieć na kobiecym portalu. I TO TERAZhey. Wk/ur/wia mnie takie podejście ojca rodziny!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja nie bardzo lubię święta jest wolne, to fajnie ale ten cały pęd zakupowy, to wielkie sprzątanie, te zjazdy rodzinne - mierzi mnie to jem, sprzątam i spotykam się z kim chce - na co dzień, a nie od wielkiego dzwonu, bo święta \nie myję okien w grudniu, nie trzepię dywanów na mrozie, nie gotuję garów jak dla wojska, nie jeżdżę do wujka, którego nie znoszę tyle w temacie świąt

Gość TERAZhey
gość dziś pracodawcy mi mówią wprost, że mając 50 lat za stary jestem do jakiejkolwiek pracy a mam wieloletnie doświadczenie pracując jako energetyk przemysłowy i elektryk z prawie wszystkimi uprawnieniami SEP i eksploatacja i dozór oraz kierowca wózka widłowego z książeczką sanepidu , powiadają abym w wieku 50 lat trumnę sobie kupił a nie szukał pracy , czy rozumiesz o co biega ?

Gość gość
Naprawdę szkoda mi biednych ludzi,ale swieta nie sa obowiazkowe ,jesli kogos nie stać to niech nie świętuje ,a święta to przede wszystkim przezywanie a nie rzeczy materialne! Pamietam jak bylam dzieckiem i przez kilka lat u mnie na swiatecznym stole bylo skromnie, prezenty to byla czapka i szalik i to kupione przez dalsza rodzinę, ale nie przeszkodziło to w cudownosci i wyjatkowosci tego czasu. Poprostu moi rodzice sie postarali o to by święta mimo wszystko były zapamietane przeze mnie i moja siostrę jako magiczny czas i swietnie im sie to udało.

Gość gość
Ewa ja tez nie spotykam się 'bo mi wypada dlatego ze są święta':) ze swoją teściową zyję na wojennej ścieżce i nie spotykam się z nią od roku i nawet nie mam zamiaru, ale to nie psuje mi nastroju świątecznego:)Autorka

Gość gość
21,44 jak massz ksiazeczke sanepidowska to możesz nawet przyjąć się do wykładdnia towaru, teraz w marketach na pewno takich poterzbuja. Ale najlepiej biadolić bo ambicja przerasta. Z resztą to nie moja sprawa ale i tak jest mi przykro, z tego powodu, ze nie będzie cie stać na świeta:(ja wiem ze póki co będę mieć fajne świeta i sylwstra w górach i z tego się ciesze:)

Gość TERAZhey
gość dziś wiem, że żadna praca nie hańbi ale to jest totalna porażka aby z moimi uprawnieniami SEP , wiedzą i praktyką zawodową teraz na straganie albo markecie rybami handlować , KTOŚ przyjdzie z moich znajomych albo kolegów i zapyta mnie , a co teraz, zmieniłeś fach i ryby sprzedajesz ? Zapytaj nauczyciela fizyki, czy potrafi wykładać historię na uczelni ? Energetyk w sklepie rybnym to są dwa różne Światy !

Gość gość
jak się nie ma co się lubi itd....najlepiej biadolić

Gość TERAZhey
tak obecnie wygląda Polska , firmy, huty, zakłady pracy tekstylne, wszystko zostało zlikwidowane , Polska to pustkowie spalone i zalane wodą po ogromnym tsunami POsrańców , kto teraz przed Świętami będzie robił spore zakupy , wiadomo , przyjdzie - prawnik - komornik - lekarz - taryfiarz - bankier PIĘĆ GRUP zawodowych przyjdzie na zakupy przedświąteczne i wyjadą z marketu z załadowanymi koszami od kasy do auta , 80 procent Polaków do kosza wrzuci 6 jajek, kilogram cukru, drożdże do ciasta, fasola , groch, ziemniaki, pieprz i sól , mąka ziemniaczana i proszek do pieczenia ciasta , z Polski zrobiono drugą Brazylię , gdzie 10 % ludności żyje dostatnio a 90 % ludności żyje w biedzie i Polaków nie stać nawet aby w swoim domu zrobić Święta , takie życie Polakom zafundowali Posrańce !