Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akota92

Gdzie kończy się uzależnienie a zaczyna szablonowe myślenie?

Polecane posty

Gość córka matki pijącej
zbyt często kobiety oraz mezczyzni odzegnuja sie od kobiety-alkoholiczki, poniewaz, tak jak w artykule, łączy się to z tzw. 'zaglądaniem do kieliszka' a to nasuwa nam widok kieliszka wódki, zaś kobiety czy mężczyzni 'zaglądający -i to często-do kieliszka niezmiernie kojarzą się biedą i patologią. my nie bylismy biedni, moja mama czystej wódki nie pijała nigdy. ale drinki tak, wino, dziennie do obiadu... drink wieczorem, dla rozluznienia z ojcem dla towarzystwa... z jednego drinka, zrobiły się dwa, czasmai dochodziły do tego dwie lampki wina. na urodzinach czy uroczystosciach, na ktore mogli mnie zabierac (kiedy podroslam, ale tez nie na wszystkich bylo dzieciom wolno) nigdy nie widzialam jej bez drinka w rece. miałam chyba z 8 lat i pamietam, jak zabrała mnie do kolezanki, one siedzialy w salonie, plotkowaly, smialy sie jak podlotki :O i pewnie pily, ja siedzialam z corka tej znajomej probowalysmy sie jakos razem bawic, ona byla znacznie starsza ode mnie i raczej skupialysmy sie na swoich zainteresowaniach (ja jej stara lalka, ona czymkolwiek dla niej waznym), kiedy wyszlysmy od tej znajomej moja matka wziela mnie na rece, czuc bylo od niej alkoholem i jakims slodkim sokiem z drinkow, to byla zima, chodnik ledwo odsniezony, a ona miala kozaczki na wysokich obcasach; rzadko mnie brala na rece w ogole, a ja zmaiast wtedy cieszyc sie ta chwila cala droge, i pamietam to do dzis, jak zywe, modlilam sie bysmy sie nie przewrocily :O dzis moja matka ma 50+ lat, wciaz jest elegancka, zadbana, czystej wody snobka i nigdy jej bez drinka czy lampki wina nie widze (no, rzadko udaje mi sie ja widziec rano, ale moze to i dobrze? nie chcialabym odkryc ze w porannej kawie ma tez poranna dawke alkoholu :O