Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TERAZhej

panowie, czy wiecie o tym, że takie jest polskie prawo

Polecane posty

Gość gość
Tez znam taki przypadek w ktorym kobieta ciągnęła forsę od faceta garściami jak się tylko dało.Potrafiła rano do niego zadzwonic,ze chleba nie maja i ze zgłosi sie do opieki spol.to facet taksówkarzowi płacił i chleb dostarczał i mase jeszcze różnych świństw mu robiła aż chłopak skończył 18l.i ojciec zabrał go za granice ze sobą ,dostał tam kontrakt.Nie utrzymują z mamuśka kontaktów.Z tego co mi wiadomo teraz naprawde przymiera głodem i nie wygląda juz atrakcyjnie.Wszystko jest do czasu.

Czy ktoś wytłumaczy wreszcie temu zakłamanemu ch_jowi, że komornik robi zajęcie konta, do kwoty wynikającej z tytułu wykonawczego i kosztów komorniczych, a potem nic już zrobić nie ma prawa ?

Gość gość
Zgłoś do sadu ze rząda 100tys,to b.wazne dla spraw jest,pokarze ja w b.niekorzystnym świetle,bron się.Możesz jej sprawę wytoczyć z tego powodu ,to jest próba wyłudzenia,prawnik znajdzie paragraf ,oskarż ja o to,ze cie gnębi itd.czy twój prawnik śpi,nęka cie a ty nie masz takiej kwoty .Jesli sie nie dogadacie z korzyścią dla obu stron to tez zażądasz odszkodowania .

Gość TERAZhey
i jeszcze słowo dopiszę, wiele baków w Polsce jest w tak zwanej piramidzie komorniczej, bankowcy zapewne wiedzą o co biega , Komornik wysłał do banków z tej piramidy zapytanie, w którym banku posiadam rachunki bankowe z prośbą o zablokowanie wypłat i wpłat , Bank PKO BP nie zareagował na blokadę moich rachunków a inne banki zablokowały , BANK ING zablokował wszystko co możliwe, także biuro maklerskie banku ING wystraszone wykonało blokadę moich rachunków i kwotę mojego zadłużenia wobec Komornika pomnożyli razy cztery, z kwoty zadłużenia wobec wierzyciela z 8500 PLN zrobili kwotę ponad 30 tys. PLN , i jak tu mieć zaufanie do takiego banku ING , Komornik napisał do Banku ING aby odblokowali moje rachunki a ING odpisało, że nie odblokują ! mam wszystkie papiery do wglądu

Gość TERAZhey
misio1 schlałeś się bydlaku ? przyjadę do Zabrza za kilka dni kutafonie !

Gość gość
23:44 ok tak jest,może kwota była tak wysoka ze zgromadzone środki na koncie nie wystarczyły na całkowite jej pokrycie i zajął wszystko ,co i tak moglo być za mało,niewiem.

Gość gość
Tak jest blokują konta banki ,mogą tez zająć należ.na pod.doch.w US .Należało o tym pomyśleć skoro to taka franca i wyczyścić konta bankowe.Ale wtedy weszliby na pod.doch.Współczuję.Wieku facetów na takie problemy z byłymi ale wszystko do czasu jest.

Gość gość
Trza było tak nie szaleć z tymi kredytami to i komornika by nie było

Gość TERAZheja
Komornik z rachunku bankowego ING zabrał kwotę ponad 8500 PLN dla wierzycielki , Komornikowi przedstawiłem dowody wpłaty przesłane przelewami dla wierzycielki , Komornik nie zapytał wierzycielkę ile pieniędzy otrzymała, uwierzył w 'ciemno' wierzycielce, że nie płacę Alimentów na dziecko i wydał nakaz do 'piramidy bankowej' aby wszystkie moje rachunki bankowe zablokować i żadnych wypłat nie wypłacać , Komornik na podstawie Decyzji Sądu Rodzinnego wierzy kobiecie i matce dziecka a nawet nie zapyta ojca dziecka , czy Alimenty zapłacił , dlaczego NIKOGO nie interesuje to, co matka dziecka robi z Alimentami dla dziecka, dlaczego w Polsce nie ma Instytucji Państwowej , która kontroluje co matka dziecka robi z Alimentami , czy dziecko , które otrzymuje 1000 PLN miesięcznie bawi się kuupą w nocniku a matka baluje z pijakami do rana i wieczora ?

Gość gość
już ten kootas misio1 poszedł spać chyba

Gość gość
Teraźiu hejaziu ty przecież nawet z kobietą nie współżyłeś

Gość gość
OO,O4 wszystko sie wyjaśni tylko to potrwa latami,trzeba założyć sprawę przeciwko czynnościom komorniczym itd adwokat ci powie .Nie daj się złamać.

>>>23:44 ok tak jest,może kwota była tak wysoka ze zgromadzone środki na koncie nie wystarczyły na całkowite jej pokrycie i zajął wszystko ,co i tak moglo być za mało,niewiem.<<< x Przecież ten oszust wyraźnie napisał, że komornik ściągnął po raz drugi WSZYSTKIE zobowiązania, które debil, źle na przelewach opisał i nadal mu wszystko zajmuje. Pokaż mi: który komornik, zostawiłby mu gotówkę na zajętym koncie i bawił się w zajmowanie domu ? x To co pisze o bankach również się ani kupy, ani d_py nie trzyma :(. x To typowy schizofrenik opisujący swe wizje na Kafe.

Gość TERAZheja
misio1 gdy już zachla ryja browarem i nie ma siły i żadnych argumentów do pisania swoich mądrości to ratuje swój honor , że zablokuje swojemu przeciwnikowi 'nick' , czyli zahasłuje i w czasie zasypiania z ogromną satysfakcją zasikuje swoje łóżko i materac widząc w swoim śnie gaszenie pożaru na kafe

Gość gość
Bo Gaguś ma taką bogatą wyobraźnię i musi na kafee puścić wodzę fantazji

Gość gość
Koniec tematu idziemy spać.Każdy ze swoimi problemami musi uporać sie sam.Dobranoc wszystkim.

Gość TERAZheja
gość dziś żeby to była tylko fantazja to daję każdemu/ każdej 10 PLN w prezencie na gwiazdkę a to niestety jest prawda i samo życie aby przetrwać i nie dać się !

Gość gość
ja też już jestem śpiąca buziaki teraźu hejaziu papa :)

>>>Komornik z rachunku bankowego ING zabrał kwotę ponad 8500 PLN dla wierzycielki<<< x I wcześniej nie otrzymał na to zajęcie tytułu wykonawczego, a Ty wcale nie dostałeś wezwania do sadu :P. x >>>Komornikowi przedstawiłem dowody wpłaty przesłane przelewami dla wierzycielki<<< x A księdza o pomoc nie prosiłeś :P ? Komornik najpierw wysłał Ci pismo, od którego miałeś prawo odwołać się do sądu. Jak tego nie zrobiłeś, to teraz płać. x >>>wydał nakaz do 'piramidy bankowej' aby wszystkie moje rachunki bankowe zablokować<<< x Piramidę to Ty masz zamiast mózgu :(. Komornik zachował sie zgodnie z procedurą. x >>>Komornik na podstawie Decyzji Sądu Rodzinnego wierzy kobiecie i matce dziecka a nawet nie zapyta ojca dziecka , czy Alimenty zapłacił<<< x A po ch_j ma pytać debila, skoro sąd wydał wyrok, a debil się od wyroku nie odwołał ?

Dobrej nocy wszystkim :) . x Bajkę przed snem już Wam Gaguś opowiedział :P.

Gość TERAZheja
misio1 debilu , czy wiesz, że można mieszkać w Niemczech a być zameldowanym w Warszawie na stały pobyt i zanim to wezwanie od Komornika trafiło na mój adres warszawski to dopiero po dwóch miesiącach otrzymałem będąc w Niemczech ale Komornika to nie interesuje, wysłał list polecony na adres warszawski i moja stara Matka , która jest bardzo chora ten polecony przyjęła , zanim ten polecony trafił do mnie po dwóch miesiącach to już było za późno na interwencję i Komornik zablokował wszystko co możliwe , w liście poleconym do Komornika musiałem udowadniać dowodami przelewów bankowych, że wszystko zapłaciłem a Komornik i tak z rachunków bankowych zabrał jeszcze raz tę samą kwotę Alimentów , teraz już podałem Komornikowi stały adres zamieszkania , czyli okolice miasta Kęty i ten spalony dom w którym mieszkam oraz pocztę i adres korespondencji , Komornik już o tym wie, że pracuję w Niemczech ale nadal bez zgody wierzycielki nie może odblokować moich rachunków bankowych, ruchomości i nieruchomości , kobieta i matka dziecka wg polskiego prawa , nawet jeżeli jest popierdzielona psychicznie to steruje moim życiem i od tej popierdzielonej kobiety zależy moje życie i muszę słuchać co ma do powiedzenia a zablokowała wszystko co mam na minimum 10 lat u Komornika, czyli zaczynam życie od ZERA i jestem mniej niż ZERO, takie jest polskie prawo !

Gość TERAZheja
misio1 prawnicy przedstawiają spłatę Alimentów na dziecko jako rzecz i sprawa powtarzalna i powracająca jak bumerang, teraz zapłacisz a za miesiąc jest to samo i znowu , znowu , to nie jest kwestia spłacenia wierzyciela i po spłacie wierzyciel przychodzi do Komornika oznajmiając, że sprawa jest załatwiona i koniec sprawy , Alimenty to nie kończąca się opowieść i cwana kobieta będzie co chwilę podbijać kwotę alimentów tłumacząc, że buty za małe, że wyprawka do szkoły, że nowa kurtka jest potrzebna, że opłaty szkolne , że papier do podcierania podrożał i co chwilę nowości , że 1000 PLN to za mało, że 1500 PLN to śmiech na sali , że 2000 PLN dla dziecka to wystarczy na dropsy i podpaski , ciągle za mało a Pani Sędzia w Sądzie Rodzinnym popatrzy , skoro zarabia 4000 tys. PLN to musi dać na dziecko co najmniej połowę tej kwoty, jednak, gdy kobieta te pieniądze otrzymała i woła jeszcze więcej i Komornika dobrała sobie jako sprzymierzeńca , który od faceta jeszcze raz pobrał i teraz kobieta woła , jeżeli wpłacisz na mój rachunek bankowy kwotę 100 tys. PLN to podpiszę u Komornika aby facetowi odpuścił , to jak to nazwać misio1 ?

Z tego wszystkiego, prawdą jest tylko stwierdzenie, że jesteś "mniej niż ZERO" głupi bajkopisarzu :P. x Pracujesz w Niemczech, a mieszkasz i podbierasz kukurydzę z pola sąsiada w Kętach pod Krakowem :P. x Twoja matka odebrała pismo od komornika, które zgodnie z prawem, możesz odebrać tylko Ty ;). x KILKA MIESIĘCY WCZEŚNIEJ, sąd nie poinformował Cię o rozprawie ;), w której wydał tytuł wykonawczy ;). x Matka, która jest obecnie jedyną bliską Ci osobą, nie poinformowała cię o piśmie, które u starszych ludzi wywołuje nawet stan przedzawałowy ;). x Komornik ściągnął od Ciebie WSZYSTKO, co przewidywał tytuł wykonawczy i nadal zajmuje Ci wszystko, bo... tego życzy sobie matka dziecka ;). x Głupszego bełkotu, nie słyszałem od czasu kampanii wyborczej :P :P :P.

Gość TERAZheja
tak, matka dziecka razem z komornikiem ma prawo zabrać facetowi wszystko i jeżeli otrzyma pieniądze to powinna facetowi odpuścić i podpisać u Komornika , że otrzymała należności ale gdy kobieta się upiera aby przez kolejne 10 lat Alimenty pobierał Komornik i na rachunek bankowy przesyłał do matki dziecka to Komornik nie może zrobić NIC , zablokuje ojcu dziecka wszystko i będzie oczekiwał na wpłaty Alimentów , co miesiąc Komornik będzie powiadamiał banki z piramidy bankowej aby dłużnikowi zablokować konta bankowe , wszystko zależy od kobiety i matki dziecka , jeżeli nie podpisze odblokowanie kont , ruchomości i nieruchomości facetowi, czyli ojcu dziecka to jego życie i jego przyszłość zależy od pierdzielniętej kobiety i takie jest polskie prawo !

>>>i jeżeli otrzyma pieniądze to powinna facetowi odpuścić i podpisać u Komornika , że otrzymała należności<<< x Po co ma coś podpisywać, skoro komornik ściągnął OSOBIŚCIE to, co miał ściągnąć i BEZ TYTUŁU SĄDOWEGO, nie ma prawa ściągać niczego więcej. x Ty tworzysz jakieś nowe prawo obowiązujące w Twojej Nibylandii :P.

Gość TERAZheja
misio1 mam głęboką nadzieję, że te głupoty komornicze i alimentacyjne oraz bzdury i dziury prawne wyprostuje rząd PiS , tysiące facetów są pozbawieni środków do życia przez durne i bez sensu prawa alimentacyjne, wielu facetów uciekło z Polski , Komornicy zabrali wszystko i nie zostawili facetom żadnej furtki i kontaktu nie ma facet z córką lub z synem , faceci obawiają się wrócić do Polski , obawiają się Sądu i Komornika , córki i synowie bez ojców a często bez matek , rodzice woleli uciec za granicę w obawie Komornika i nadal obawiają się wrócić do Polski , być może sprawa dotyczy nawet miliona polskich rodzin, być może dziennikarzy ten temat zainteresuje ?

Gość TERAZheja
misio1 skoro komornik ściągnął OSOBIŚCIE to, co miał ściągnąć i BEZ TYTUŁU SĄDOWEGO, nie ma prawa ściągać niczego więcej. nie wygłupiam się ! Komornik zabrał to co chciał , czyli podwójne alimenty z tego roku na rzecz wierzycielki i powiedział, że do 10 dnia lutego 2016 mam spokój z alimentami a do Banku ING przesłał list aby Bank ING do dnia 10 lutego 2016 nie blokował moich rachunków bankowych , Bank ING odpisał, że blokada na wszystkich moich rachunkach bankowych zostanie utrzymana do lutego 2016 roku , i jak tu wierzyć takiemu bankowi, który nie powinien a blokuje rachunki zupełnie bez podstaw