Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie drzewa wokół domu?

Polecane posty

Gość gość

Jakie drzewa (bądź krzewy) wam się podobają jako ogrodzenie domu? mi się bardzo podobają iglaste, np. świerki. Z tyłu mogłyby być 3 sosny w rogu i trochę krzewów. Jak to ogród

Gość prawictwo pospolite 152
swierk serbski będzie dobry , bo taki zwykly srebrny kłuje mocno i sie nie nadaje koło domu .. poza tym zależy czy chcesz drzewka owocowe czy ozdobne owocowe moze sciąc w kazdej chwili , a na ozdobne niestety musisz miec pozwolenie zeby wyciąć .

sosne jak posadzisz , to potem nie możesz jej wyciąć bez pozwolenia a jak posadzisz jabłon to mozesz sie jej pozbyć ..

Gość gość
dzięki za odp

czyli warto posadzić na przyklad takie niskie rosnące drzewka albo krzewy ozdobne jak : kalina koralowa, tamaryszek , złotlin japoński , Tawuła van Houtte'a i te które tu wymieniłem mozesz wycinać bez pozwolenia

no i na pewno warto posadzić jarząb szwedzki

Gość zamusia
Mi się podobają różne drzewka koło domu a na pewno jabłoń, wiśnia, czereśnia, gruszka i orzech włoski. Warto także sadzić kwiaty http://florexpol.eu/118-jednoroczne , które będą się idealnie prezentowały przez całe lato.

Gość gość
Ja postawiłam u siebie przed domem na iglaki, głownie skupiłam się na różnych rodzajach sosny. Dobra oferte znalazłam na www.iglaki.agro.pl , sporo tego zakupiłam i powiem ze nie wyszlo mi to strasznie drogo.

Gość Bajaderkaa22
Drzewa iglaste to najlepszy pomysł bo cały rok będziecie zasłonięci polecam np. tuje. Fajnie rosną :) Do tego jakieś fajne i w miarę wysokie ogrodzenie? Może na stronie http://www.foresta-fencing.pl/panele-ogrodzeniowe/ coś wa zainteresuje :)

Gość gość
Świerk hoopsi. Mam u siebie i bez nawożenia utrzymuje piękną niebieską barwę.

Gość gość
polecam energetyczne drzewa ale nie kasztan ani orzech ani dąb bo jesienią jak wiatr sie w nocy zerwie to można pomyśleć ze wojna wybuchła

Gość gość
Jest takie fajne ozdobne drzewo - katalpa. Ma bardzo duże liście, długie wąskie strączki, do tego i liście i kwiaty bardzo ładnie pachną. Iglaki, a zwłaszcza jakieś tuje koło domu to nuda, wszyscy teraz to mają.

Gość gość
A tam, wymyślanie. Jak posadzisz jarzębinowe czy to drzewo ze strączkami to się nasprzątasz potem tego co opadnie. A nie można by tak zwykłej brzozy? Piękna przez cały rok.

Gość gość
Jesli masz duzo wolnego czasu i lubisz grabic oraz wywozic liscie to polecam drzewa lisciaste. Zalety: mozna wybrac fajne kolory, ogrod bedzie wygladal rewelacyjnie. W pozostalych wypadkach - iglaki.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

brzozy są genialne ... U mnie rosnie kilka przed oknami

Gość gość
Jeżeli chodzi o drzewa i krzewy ozdobne to zawsze trzeba je kupować w jakiejś sprawdzonej szkółce. Tam mają je nie tylko w najlepszym stanie ale jeszcze potrafią bardzo dobrze doradzić które będę najbardziej odpowiednie. Jak coś to od siebie mogę polecić szkółkę Łakomski www.szkolka-lakomski.pl. Najwygodniejsze jeżeli chodzi o uprawę są iglaki i ładnie wyglądają czy to lato czy zima.

Gość gość
Ja tam polecam magnolie. Pieknie kwitna

Gość gość
mysle ze warto polaczyc drzewka i krzewy owocowe z tymi ozdobnymi. Ozdobne przepieknie wygladaja, owocowe za to sa swietne, bo dzieki temu mozecie miec swoje wlasne swieze owocwe. w http://www.drzewkawaleczek.pl/ znajdziecie spory wybor.

Gość gość
Mnie doradzała firma "Ogrody od A do Z" z Koła, zajmowali się moim ogrodem i też pomogli wybrać drzewa i rośliny

Gość Delikatka
Myślę, że fajnie gdzieś w bliskiej odległości od domu posadzić kilka drzewek owocowych. Spełnią dobrze rolę ozdobną, a przy okazji będziesz miała własne owoce. Może coś z jabłonek? Ja mam kilka odmian zamówionych tutaj: http://www.podkarpackiesady.pl/7-jablonie. I możesz bez żadnych obaw też zamówić, bo każde jedno zamówione drzewko przyjęło się i super rośnie.

Gość Janusz14242
Ja polecam bardzo klony, ostatnio zakupiłem na https://www.zgarden.pl zobaczymy jak się przyjmą

Gość gość
Same reklamy,śmieszni jestescie.

Gość gość
taaaa reklama drzewek w grudniu inteligencja reklamiarzy jest porażająca