Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to normalne , że 15 miesięczne dziecko budzi się kilkanaście razy w nocy?

Polecane posty

Gość gość

Synek śpi z nami , na początku spał w łóżeczku ale potem musiałam go bujać ,usypiał w bujaczku a teraz z nami . Nie dawałam rady i myślałam , że potrzebuje więcej miłości bo na co dzień jest takim przytulaskiem , daje buziaczki , cały czas siedział by z nami , ogólnie dobre dziecko . Nie karmię już od pół roku piersią . Synek potrafi przebudzać się lub budzić kilka - kilkanaście razy w nocy . Do tego często płacze bez powodu , złości się . W nocy daje mu kubek z wodą jak nie może zasnąć to wtedy rzuca kubkiem , smoczkiem a po 2 minutach sam łapie za kubek i widzę , że chciało mu się pić . Nie wiem co robić bo śpi z nami , w łóżeczku nie chce a nawet jak mi się uda go tam położyć to góra do 24 i wstaje z płaczem , nie chce tam spać . Inne dzieci śpią normalnie i nie budzą się w nocy . Do tego ma od 3 miesiąca wysypkę która znika trochę i powraca , byłam u pediatry , dermatologa i niby wszystko ok , dermatolog powiedziała , że to genetyczne i absolutnie to nie skaza . Krostki ma na polikach i taką szorstką suchą skórę . Smarowałam wszystkim prawie i nie działa . W poniedziałek idę do innego lekarza , żeby coś poradził .

Gość gość
Jakbym czytała o moim dziecku :-) łącznie ze złością w nocy i wysypka :-)

Gość gość
21:22 a ile ma twoje dziecko , chodziłaś z tą wysypką do lekarza ?

Gość gość
Może to łojotokowe zapalenie skóry???

Gość gość
Mój też się zawsze często budził ale on jest alergikiem a alergicy często tak mają.

Gość gość
Ta dermatolog dziwna była , obejrzała z daleka i mówiła , że to na pewno nie alergia na mleko tylko dziedziczne , z wiekiem może zginąć lub nie . Smaruje to 2 razy dziennie kremami , ostatni to emolium .

Gość gość
Skoro budzi sie na picie może jest mu za gorąco

Gość Jedynaczka4
Idz do przyzwoitego lekarza, z tego co czytam to ten lekarz ma olewczy stosunek do pacjenta.Moje dziecko śpi całą noc, bez budzenia się.Dziecko ma 14 miesięcy i śpi w łóżeczku.Czasami nad ranem biorę małą do siebie.

Gość gość
Moim zdaniem reaguje na coś. Możliwe ze na mleko. Pierwszy raz słyszę ze wysypki bywaja genetyczne.

Gość gość
To ja autorka , wietrzę dodatkowo sypialnię przed snem a w mieszkaniu 21 st . Nie zawsze pije wodę w nocy , coraz częściej przestaje ale budzi się dalej . Nie mam pojęcia czy to budzenie jest od tej wysypki , wyczytałam w necie tylko że to może być łagodna egzema . Pójdę w poniedziałek do lekarza to poproszę o skierowanie na badania czy ma uczulenie na to mleko czy może coś innego . Teraz się bardziej zaostrzyło a dziecko wygląda nieciekawie .

Gość gość
Tu autorka . Tak teraz myślę , że jakby mały miał uczulenie na mleko to może brzuszek go w nocy pobolewa i stąd te pobudki w nocy i złość . Ograniczyłam jogurty , 2 razy w tygodniu i 2 razy dziennie mleko ( rano , wieczór ), ser żółty też rzadko , jaja 2,3 razy w tygodniu .

Gość gość
Alergik.

Gość gość
Jakie mogę porobić badania , ma ktoś doświadczenie jakieś może ? Byłam u pediatry i nic konkretnego nie powiedziała więc teraz nie mam co liczyć na nią .

Gość gość
https://www.google.pl/search?q=krostki+i+suche+plamy+na+polikach+u+niemowlaka&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjq0ZCbj8PJAhVFjXIKHUH7C5sQsAQIHg&biw=1241&bih=580#imgrc=K3qeX_IhAnlEfM%3A takie coś jak tu ,czasem się zmniejsza albo wychodzą bardziej czerwone placki .

Gość gość
Moim zdaniem reakcja na nabial. Odstaw na dwa tyg a bedziesz wiedziala.Wiem ze tak malym dzieciom testów nie robią. Idz sie poradzic do mądrego pediatry.

Gość gość
A mm też odstawić ? cały nabiał ?