Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ataki paniki

Polecane posty

Gość gość

Zacznijmy od poczatku. Mam 20 lat, jestem w szczęśliwym zwiazku. Z chlopakiem współczujemy ze sobą. 04.11 dostalam miesiączke, 07.11 uprawialiśmy sex. Pękła nam gumka i wytrysk mial miejsce we mnie. Po 10h zażylam pigułkę Ellaone. Pomimo tego, ze wiem iż jest male prawdopodobieństwo zajścia w ciąże podczas menstruacji. Powinnam dostac okresu jakos 01.12-03.12, a dalej go nie mam. Boje się, ze jestem w coąży. Jestem przerażona do tego stopnia, ze w nocy gdy jestem sama dostaje ataków paniki. Zaczynam sie dusić, boli mnie żołądek i chce mi sie wymiotować, plakac i nie moge spac.

Gość gość
Musisz sie uspokoić, bo stres dodatkowo opoźnia okres. A te tabletki to bomba hormonalna. Wiec tez opóźniają miesiączkę znacząco. Wykonaj test ciążowy jesli Ci to pomoze. Bo z tego co piszesz juz możliwe jest odczytanie prawidłowego wyniku.

Po przyjęciu pigułki antykoncepcji awaryjnej opóźniającej owulację, opóźnienie okresu o kilka dni jest normalnym zjawiskiem. Jeśli miesiączka spóźni się ponad 7 dni wykonaj test ciążowy, warto wtedy też skonsultować się z lekarzem.