Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie rozumie jak można da dziecku klapsa

Polecane posty

Gość gość
a co ty w ogóle rozumiesz klaps to klaps jak trzeba to i wciry trzeba dać

Gość gość
wciry to tobie trza dac az nie wstaniesz z ziemi młotku

Gość gość
klapsy daje patologia i jakieś gnoje

Gość gość
A ja nie ROZUMIEM, jak można nie potrafić poprawnie posługiwać się językiem polskim :O. Ogarnijcie się z tymi klapsami, bo jak widzę lament matek polek nad biednymi dzieciątkami, którym się taka straszna krzywda dzieje, bo raz w życiu dostały w tyłek, to mi się nóż w kieszeni otwiera :O. Kiedyś te dzieciaki Wam na głowę nasrają, a Wy nawet nie zwrócicie na to uwagi.

Gość gość
Moja kinga jak będzie miała ze 2 lata i będzie nieznośny dzieckiem to dostanie w pupe

Gość gość
a ci co się znęcają nad dziećmi i zwierzętami to już w ogóle jakiś podgatunek człowieka

Gość gość
dobrze jak tobie nasrają jak opiekun wychowuje klapsami to tylko nasrać takiemu

Gość gość
tobie trzeba dac w pupe mądra inaczej wytłumaczyć nie umiesz dobrego przykładu dać nie umiesz?

Gość gość
tym co biją dzieci i dają klapsy to na starość to samo z nimi robić jesteś niedołężny coś wylejesz dać klapsa, narobisz w łóżko to pasem w d**e ładnie co? wasza szkoła

Gość gość
ha ha klapsa trzeba dać jak już inne metody zawodzą ja nie mówię o biciu tylko klapsach na tyłek bo inaczej dziecko nam wejdzie na głowę bezstresowi nibyrodzice

Gość gość
mam nadzieję że ci ta Kina jak dosrośnie też w dupę wleje

Gość gość
jesteście patologią nie wiecie ze można dzieci inaczej wychowywać normalnie bez klapsów, nie macie tego w waszej świadomości bo sami źle byliście wychowani

Gość gość
jacy wy jesteście wszyscy mądrzy nikt nie mówi o biciu małych dzieci ale jak taki 10-12 latek dostanie na dupsko bo nie idzie z nim ujechać to nic mu nie będzie

Gość gość
to nam wytłumacz to normalne wychowanie bez klapsa nawet psycholodzy już są za klapsem edukacyjnym

Gość gość
popieram...dwa szybkie i po sprawie...jak trzeba

Gość gość
jacy psycholodzy chyba tacy jak ty, pamiętajcie że bicie dzieci teraz jest karalne. Ludzie jak widziecie klapsy zgłaszajcie to!!!!

Gość gość
Ogólnie temat prowokacja więc się nie wypowiadam moje dzieci i ja je wychowuję,a jak? to nie wasz interes,czy dostaną klapsa czy nie to ja o tym decyduję

Gość gość
posłuchaj trochę telewizji to się uswiadomisz co to jest klaps edukacyjny

Gość gość
karalne? to może być lanie pasem gdzie popadnie,a nie klaps na tyłek z użyciem siły do odgonienia muchy co za ludzie a później ja moje dzieci nie biję nie krzyczę,a za parę lat poprawczak znam to z autopsji mam znajomych co chuchali dmuchali a teraz płaczą,że nie mieli silnej ręki w cudzysłowie

Gość gość
własnie że w poprawcaku są takie dzieci bite tzn wychowywane. Stalin i Hitler też byli bici i na dobre im to nie wyszło.

Gość gość
od klapsa się bicie zaczyna wpierw klaps a to nic nie daje to cie zlecje pasem a to też nic nie pomoże bo bicie nie wychowuje

Gość gość
Co zamiast klapsa? - film dla rodziców Wybieganie na ulicę, nieustanne kłótnie z rodzeństwem czy rzucanie się na podłogę w supermarkecie. Takie zachowania potrafią wyprowadzić z równowagi niejednego rodzica.W odpowiedzi na potrzebę rozwijania umiejętności wychowawczych rodziców Fundacja Dzieci Niczyje przygotowała animowany film prezentujący, jak bezpiecznie radzić sobie z trudnymi zachowaniami najmłodszych. Podczas oglądania kilkuminutowego filmu rodzice mogą w łatwy i przyjazny sposób dowiedzieć się, jak nie stracić panowania nad sobą, gdy dziecko zachowuje się niezgodnie z ich oczekiwaniami oraz jak komunikować się z maluchem, by zachęcić go do współpracy. Jednak przede wszystkim animacja pokazuje, jakie metody wychowawcze należy stosować zamiast tradycyjnego klapsa, który krzywdzi dziecko. Film Zamiast klapsa jest propozycją dla rodziców, którzy czują, że w trudnych sytuacjach tracą kontrolę nad swoim zachowaniem - mówi Magdalena Kosicka, psycholog z Fundacji Dzieci Niczyje - Animacja w skrócie podpowiada, jak zapanować nad sobą i nie uderzyć malucha, jak pomóc zarówno sobie jak i dziecku - dodaje Kosicka. Film Zamiast klapsa jest autorskim pomysłem opracowanym przez ekspertów Fundacji Dzieci Niczyje w ramach programu "Dobry Rodzic - Dobry Start". Dostępny jest bezpłatnie. Film powstał jako działanie projektu "Dom bez klapsa" realizowanego w ramach programu Daphne. Autorem animacji jest firma Yummy Factory. Scenariusz opracowała Fundacja Dzieci Niczyje.

Gość gość
co ty wiesz o wychowaniu ja jak zasłużyłem to dostałem od nauczyciela w szkole i takie prawo powinni mieć obecni nauczyciele,a ojciec albo dziadek jeszcze mi w domu poprawili czego efektem było uświadomienie że już drugi raz tego nie zrobiłem bo miałem świadomość konsekwencji

Gość gość
ale to było złe rozumiesz człowieku?

Gość gość
złe to było tłumaczenie i głaskanie przez moją ciotkę kuzynów nawet jak coś zrobili źle to nikt nie mógł ich dotknąć ani nakrzyczeć i co? oboje mieli już nie raz problemy z prawem

Gość gość
Ja jal zasłużyłam też dostałam lanie i wyszło mi to na dobre. Wyrosłam na dobrego człowieka i nie mam żalu do rodziców bo wiem ze wtedy byłam trudnym upartym dzieckiem i robilam im na złość

Gość asiutka  1999
Co w tym nadzwyczajnego?

Gość gość
Klaps w rozumieniu prawa , może być użyty np.kiedy dziecko zagraża samo sobie , nie chce przyjąć lekarstwa itp. Czyli dla zdyscyplinowania dziecka. Nie jest to znęcanie sie nad dzieckiem, więc nie mylmy pojęć. Nasze zwariowane społeczeństwo patrzy na matkę, która trzyma dziecko , bo to chce wbiec na ulice i zbulwersowane dzwoni po policję.