Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąpy dziadek.. i dzień dziadka.

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 3 lata i nigdy nic(nawet glupiego lizaka czy loda)nie dostał od swego dziadka od strony meza,teść stwierdził że po co ma mu cokolwiek dawać skoro ma on rodziców. Za to ma wnuczke która z nimi mieszka i jej kupuje co sobie tamta zażyczy.. Dodam że tesc ma emeryturę ponad 3000 tys.zł i jeszcze dorabia na czarno dodatkowe 2-3 tys.mies. Sam się chwalił. Przykro mi ze tak do tego podchodzi. Teraz zbliża się dzień dziadka i szczerze zastanawiam się czy nie potraktować go tak samo i ograniczyć się tylko do telefonu z życzeniami. Jest do tego stopnia skąpy ze teściowa musi pracować na śmieciowce za marne grosze bo inaczej "zrec"nie będzie. I to ona za swoje marne grosze stara się robić prezenty w rodzinie. Zawsze w ten dzień traktowałam równo i moich i męża rodziców i jakiś drobiazg od syna dawałam. Moi rodzice nie mają za wiele pieniedzy ale zawsze coś kupią, chociażby zestaw plastikowe talerzyki i kubeczek czy blok rysunkowy.

Gość gość
oczywiście tylko telefon i nic więcej. Daj spokój :(

Gość gość
Tez uwazam ze tylko telefon z zyczeniami. Ja mam 30 lat,moich dziadków wspominam jak najlepiej..przede wszystkim poświęcali nam czas,do dziś pamiętam jak siedziałam u nich na kolanach i uczyli mnie piosenek,rysować, czytali bajki.. kiedy w domu się nie przelewalo a przyszła zima bez wahania dziadek od strony taty kupował nam buty,kurtki. Nie mówiąc o drobnych słodyczach przy niedzielnych wizytach czy zabawkach. Jego wnuczkom niczego nie mogło zabraknąć.. Od strony mamy zabieral nas na wycieczki i wszystkie swoje wnuki traktowali jednakowo! Co się teraz z tymi ludźmi dzieje?ja nie mam dzieci ale mam nadzieje ze gdy będę miała to będą mieć takich jakich ja miałam.

Gość gość
18:25 Zerwij kontakty,zrób z dziecka kartę przetargową,niech się kajają przed Tobą,żebrzą o widzenie,to poprawi ci sytuację..W koncu mogą odpalić dziecku raz w mies 1000zł,przy takiej wysokiej emeryturze.Po dziadkom tyle pieniędzy.Pan Bóg kazał się dzielić z bliznimi.

Gość gość
gość dziś ty jesteś debilką czy udajesz? Jaka karta przetargowa? Przecież zadzwoni i złoży życzenia, jakie błaganie o spotkanie przecież dziadek ma w du/pie wnuka. Skoro jednemu wnukowi kupuje totalnie wszystko, a drugiemu nawet lizaka nie kupił nigdy to znaczy, że nie kocha tego wnuka no bo sorka ale nie wmówisz mi, że takie wyróżnianie jest ok i tak postępuje kochający dziadziuś :o no nie rozśmieszaj mnie. Ja to bym się w ogóle zastanowiła nad telefonem do takiego zimnego gnoja :o

Gość gość
moja tesciowa mówła ze dzieci córki to wnuki a syna to obce. Bolało nas synowe troche ale po latach czytania na forach doszłam do wniosku ze miała rację.Ilu facetów wychowuje nie swoje dzieci nie wiedzac o tym a ich matki sa przeciez babciami.Kobuet o tym piszą i żadają od takich babć jeszcze opieki nad dzieckiem.SZOK.

Gość gość
Mam podobną sytuację. Z tym ze mieszkamy za granicą..z dziadkami od strony meza moja córka widzi się raz w roku i nawet przez te parę dni nie poświęcają jej szczególnej uwagi. Nie mówiąc już o jakimkolwiek prezencie..bo akurat zawsze wtedy" nie mają pieniedzy" pomimo że kilka tyg.wcześniej wiedzą że przyjedziemy. A lacznie maja 4000 tys.emerytury. szkoda im kupić lalkę czy maskotkę by córka miała coś od nich. Do końca nie wiem czy przemawia przez nich skapstwo czy zwyczajnie uważają że nam"bogaczom"z z zagranicy upominki sie nie należą. Za to mieszka z nimi siostra męża..rozwódka z dwójką dzieci,której nie chce się pracować wiec żyję z alimentow i zasiłków i tym co dziadkowie kupią wnukom. Tez mi się odechciewa cokolwiek im kupować i w tym roku chyba córka namaluje im laurke i wyśle poczta i to wszystko. Zawsze latałam jak idiotka za prezentami choćby drobnymi..jakaś apaszka dla babci czy sweterek dla dziadka ale jak oni maja gdzieś moja córkę to sorry.niech im prezenty kupują wnuki córki.