Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj maz... Powys

Polecane posty

Gość gość

Moj maz wrocil wieczorem z pracy, zjedlismy obiad, poszlismy na spacer. Teraz skonczyl juz myc dzieci, czyta corce bajki. Potem tylko ogarnie kuchnie, gdy ja bede usypila mlodsze dziecko. Niby norma a po wielu watkach tu na kafeterii zaczynam sie czuc jak prawdziwa szczesciara z takim mezem. Synka wychowamy na fajnego partnera dla jakiejs kobiety. Czy sa tu inne kobiety, ktore maja fajnych, normalnych mezow?

Gość gość
oczywiscie. to, co piszesz to dla mnie norma - jak i norma jest takie zachowanie i współpraca w małzenstwie w kazdym normalnym kraju nie bedacym krajem dawnego bloku wschodniego ;) mój maz dzis zrobil zakupy dla całej rodziny, ugotowal obiad, bawil sie z dziecmi (mamy blizniaki), wykapal je, nakarmil jedno jak zwykle, a ja drugie, uspil. od urodzenia dzieci nigdy nie musialam ich kapac, zawsze robi to sam idealnie. umie tez gotowac, sprzatac, prac, poza tym prowadzi własny biznes.

Gość gość
Moj byl taki jak opisujesz. Tydzien temu dowiedzialam sie ze mnie dwa lata zdradzal :/

Gość gość
Gdy araby zalomoca w drzwi kolbami twoj maz zalozy leginsy,szpilki i przescieradlo i ty tez i tylko same oczy wam bedzie widac. Nie jestes szczesciara. Z chlopa robisz babe. Pomylily ci sie role. Mozna pomoc zonie w obowiazkach gdy ma nadmiar bo tak wyszlo ale nie oddawac calkiem swojej roboty w domu.

Gość gość
Co to jest POWYS???

Gość gość
Tylko ciekawe jaka maja prace ci wasi supermezowie???Bo jesli siedzi za biurkiem,to lachy nie robi.

Gość gość
Mialo byc: "Moj maz... pozytywnie", tylko synek podbiegl i nacisnal enter. Tak, maz ma prace siedzaca, biurowa. Ale pracuje w korpo wiec jest stresujaca czasami. Jak zreszta kazda praca. Fajnie poczytac takie pozytywne wlasnie posty innych kobiet w zwiazkach partnerskich. Tak dla odmiany. Bo ciagle tylko pisza zdolowane malzenstwem i macierzynstwem osoby.

Gość gość
Gosciu z 19.46 Wspolczuje zdrady meza, to na pewno boli. Bedziesz pro opals mu wybaczyc, czy jest skreslony?

Gość gość
Mój też zwykle robi zakupy, pranie wstawić umie, gotować umie ale i tak ja częściej to robię bo lubię i wcześniej wracam do domu, córka zajmuje się od urodzenia, naprawdę nie mogę narzekać. Fakt, zostawi czasem skarpetki pod biurkiem ale to nic nie znacząca p*****la ;)

Gość gość
praca umysłowa jest zwykle bardziej meczaca niz fizyczna, bo psychicznie wykancza. moj maz prowadzi wlasna firme i z pewnoscia ma wiecej stresu i odpowiedzialnosci niz budowlaniec czy pracownik fabryki. ze juz nie wspomne o np prawnikach, lekarzach pracujacych na dyzury w szpitalach, finansistach.

Gość gość
Autorko, to jest standard. Tutaj się po prostu piszę o problemach ,po to jest forum. Ja nie piszę tu o rzeczach które są u mnie w porządku, jak zakładam temat to taki który dotyczy problemu. Widzisz np ile tu wątków o problemach z zajsciem w ciążę? Masa! A czy to standard? Nie. Po prostu to jest odpowiednie miejsce na wypadanie się i szukanie porad. Jak coś jest u nas dobre czy normalne to nie chwalimy się tym na kafe.

Gość gość
Dla mnie to forum jest aby porozmawiac o negatywach i pozytywach w naszym zyciu, czasami chcemy sie poskarzyc a innym razem czyms pochwalic. Uwazam, ze ciagle watki o leniwych, wrednych mezach maminsynkach zaburzaja obraz malzenstwa. Gdybym wchodzila na kafeterie przed slubem to chyba bym sie na niego nie zdecydowala.

Gość gość
Do autorki i paru innych ludzi dołączam do waszych standartów. Mój mąż pomaga, wyręcza, robi co może żeby mnie odciążyć i ja robię tak samo. Jesteśmy szczęściary i oby tak dalej. Pozdrawiam.

Gość gość
Praca umyslowa ciezsza niz fizyczna?Nie rozsmieszaj mnie!To niech ten twoj umyslowiec idzie na budowe na 12h to wtedy pogadamy.

Gość gość
Maz pracowal fizycznie, teraz ma prace umyslowa. Bez porownania ta fizyczna byla bardziej meczaca. Dziecmi sie zawsze zajmowal. Jak ktos nie chce sie zajmowac, to kazda praca bedzie wymowka.

Gość gość
Kurcze, wlasnie nie chodzilo mi, zeby pokazywac tu jakies standardy. Mialam nadzieje, ze odezwie sie masa kobiet, dla ktorych ojciej zajmujacy sie dziecmi, domem to norma i czesc zycia razem.

Gość gość
wy z facetów robicie cipki i tyle. ciekawe jak on by w wojsku się odnalazł? facet ma zapewniac przede wszystkim poczucie bezpieczeństwa - pomagać w domu owszem, ale nie zamieniajmy się rolami - to kobieta dba o ognisko domowe.

Gość gość
Hej, ja też dołączę :) Mój mąż teraz niestety jest tylko na weekendy ze względu na pracę, a mimo to, kiedy przyjeżdża to wszystko w domu robi. Rano zabiera córeczkę żebym mogła się wyspać (w ciągu tygodnia jest z tym ciężko bo jestem sama z dzieckiem, a kiedy je wreszcie położę spać robię zlecenia). Kiedy wstaję mam już gotowe śniadanie :) Dziecko nasze uwielbia i wszystko przy nim robi. I cudnie się razem bawią. Gotuje, sprząta, zmywa, nastawia pranie, robi zakupy, reperuje co tam się akurat zepsuło. Nie muszę go o nic prosić, bo sam wie co jest do zrobienia. A zanim wyjedzie to jeszcze przygotowuje mi ciasto na cały tydzień :) I to nie jest tak od święta, bo kiedy jest normalnie w domu też to wszystko robi. Jest fajnym gościem po prostu :) W wojsku był i wspomina jako niezłą przygodę, hahaha :) A my oprócz tego, że się kochamy, to jeszcze po prostu się bardzo lubimy i dobrze się dogadujemy i dużo się razem śmiejemy, więc tak nam sobie płynie to życie, naokoło dzieje się różnie, nam też nie zawsze jest łatwo, więc tym bardziej się staramy żeby okazać sobie nawzajem wsparcie i szacunek. Pozdrawiam cieplutko :)

Gość gość
Wiecie co, trochę mnie dziwi wasze życie. Mieszkam w Niemczech i tu jest partnerski układ w związkach. Ale to nie znaczy, że mężczyzna pracuje, gotuje, zajmuje się dzieckiem a kobieta odpoczywa. Po prostu mąż przejmuje część zadań tradycyjnie przypisanych do kobiet, a żona zajmuje się po części męskimi sprawami. Nikt nikogo nie wyrecza.

Gość gość
gość wczoraj Wiecie co, trochę mnie dziwi wasze życie. Mieszkam w Niemczech i tu jest partnerski układ w związkach. Ale to nie znaczy, że mężczyzna pracuje, gotuje, zajmuje się dzieckiem a kobieta odpoczywa. Po prostu mąż przejmuje część zadań tradycyjnie przypisanych do kobiet, a żona zajmuje się po części męskimi sprawami. Nikt nikogo nie wyrecza. X Bo mieszkasz w kraju o zupełnie odmiennej mentalności i podejściu jeśli chodzi o role w zakresie obowiązków męża/żony. PL faceci, jak i kobiety, dopiero wkraczą do tego systemu partnerskiego. Zresztą, sama widzisz jak bardzo często kobietki tutaj się skarżą na swoich facetów którzy w większości uważają że to kobieta powinna ogarnąć dom, seks, wychowywanie dzieci i całą resztę, a oni po pracy mają prawo wypić piwko, legnąć na kanapę z pilotem w ręce do TV. Dla Polki taki rodzinny facet jest Bożym darem od losu bo rzadko kiedy się takiego spotyka. Prawie wszystkie moje koleżanki mieszkające w PL skaczą w okół swoich mężów jak kot z pęcherzem. Takie są oczekiwania i image Matka Polka nadal króluje wśród większości.

Gość gość
Ale z tego co czytam, to Polska nadal dziwna, tylko w inną stronę. Zmienia się to, że mężczyźni przejmują zadania kobiet. Ale kobiety w tym czasie odpoczywają i nie przejmują męskich. Tutaj jest równowaga. Mąż też ma prawo być niewyspany po nocy z dzieckiem itd. Ja mam wręcz wrażenie, że tutaj po ludzku traktuje się mężczyzn więc i oni po ludzku traktują kobiety.

Gość gość
21:41 mój mąż jest wojskowym i też w domu przejął część obowiązków bo tak został wychowany i ja nie latałabym dookoła faceta. Oboje pracujemy i dbamy o dom i dzieci.

Gość gość
wy z facetów robicie c*pki i tyle. ciekawe jak on by w wojsku się odnalazł? facet ma zapewniac przede wszystkim poczucie bezpieczeństwa - pomagać w domu owszem, ale nie zamieniajmy się rolami - to kobieta dba o ognisko domowe. x A w jaki sposób ten twój facet dba o to poczucie bezpieczenstwa? Tym, że cały dom na twoim łbie czy tym, że jedynym zajeciem po pracy jest przełączanie kanałó w tv?

Gość gość
Skreslony

Gość gość
Autorko istnieją jeszcze pary partnerskie ja w takim związku jestem..tylko zazdrośnice piszą teksty typu "zdradzi cię za 2 lata" "robisz z faceta c**e" itd. Mój facet w wojsku był i to 2 lata plus w oficerskiej i szkole policji...jest męski i w pracy i w domu ale najbardziej jest dla mnie seksi jak w domu okna przy muzyce myje lub dzieciaczkom robi obiad i młodszą córkę karmi,pranie wspólnie wywieszamy i ja odkurzam a on myje panele bo to nie są przyjemne i trzeba wspólnie je wykonywać bo to nasze mieszkanko...ja mu pomagam a on mi na tym polega miłość i rodzina

Gość gość
gość wczoraj Wiecie co, trochę mnie dziwi wasze życie. Mieszkam w Niemczech i tu jest partnerski układ w związkach. Ale to nie znaczy, że mężczyzna pracuje, gotuje, zajmuje się dzieckiem a kobieta odpoczywa. Po prostu mąż przejmuje część zadań tradycyjnie przypisanych do kobiet, a żona zajmuje się po części męskimi sprawami. Nikt nikogo nie wyrecza. xxx Przytoczone tu opisy tego co robią mężowie to chyba nie jest raczej wyręczanie tylko czynny udzial w obowiązkach domowych. A co Niemcy mają do tego?

Gość gość
To nie jest partnerski układ jeśli mąż po pracy zajmuje się dzieckiem i gotuje a żona odpoczywa. Partnerski byłby wtedy gdyby w tym czasie żona np wymyla samochód.

Gość gość
Hej, tu autorka. Dzieki gosciu z 23.05 za bardzo fajnego posta, o to mi wlasnie chodzilo. Chyba nie do konca niektore osoby mnie zrozumialy. Nie jest tak, ze maz zajmuje sie dziecmi a ja odpoczywam. Gdy on usypial corke to ja zajmowalam sie synkiem. Maz posprzatal kuchnie a ja potem robilam "meska" robote- odnawiam nasz stolik, szlifuje, maluje itd bo bardzo lubie to robic. Niektorym chyba nadal nie miesci sie w glowie, ze mezczyzna potrafi ogarnac prace, dom i dzieci. Przeciez kobiety robia to od lat a jak nie to maja latke leniwych. Natomiast facet, ktory po pracy zajmuje sie domem jest nadal wysmiewany przez niektorych, nazywany pipka, jego meskosc jest umniejszana. Dla mnie to jest chore.

Gość gość
Ale.autorko,chyba nie czytałaś odpowiedzi. Dziewczyny piszą, że ich mężowie się angażują w życie i obowiązki domowe. Nie wiem skąd w ogóle założenie że jest inaczej. Owszem, są wyjątki jak wszędzie ale to. Nadal tylko. Wyjątki. Mój mąż zajmuje się dzieckiem, super gotuje itd. Ale nie czuję jakiejś dumy z tego powodu. Mężowie moich koleżanek, mój tata, brat robią to samo. Standard.

Gość gość
Autorko, skąd taka teoria? Przecież to normalne. Obecnie mężowie przejmują niektóre damskie obowiązki, żony pomagają mezom. Normalne.